۰۱/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۵:۴۶
فرصت ۱۰ روزه مجلس به بانک‌ها برای ارائه راهکار‌های اصلاح نحوه تسویه بدهی واحد‌های تولیدی وزیر کار برای توضیحات درباره حذف یارانه‌ها به مجلس می‌رود اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی از عملکرد شبکه بانکی تا طرح اصلاح قانون مهریه دستور کار صحن مجلس در هفته جاری میدری جهت ارائه گزارش عملکرد و برنامه های وزارت تعاون برای سرمایه گذاری تولید به کمیسیون اقتصادی می آید بازار غیرقانونی ارز در تیررس مجلس؛تفحص از بانک مرکزی کلید خورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین نامه‌های احکام برنامه هفتم توسعه بررسی می‌شود پزشکیان: روند مذاکرات به شکل عادی جریان داشته و امور کشور معطل این مباحث نیست اولین جلسه فراکسیون کاری ۱۴۰۴ برگزار شد فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس افتتاح شد انتقاد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از عدم پرداخت پاداش بازنشستگان با وجود رسوب ۵ همتی توضیحات وزیر تعاون درباره مرجع تعیین کننده دهک‌ها انرژی‌های تجدیدپذیر جزو تکالیفی است که وزارتخانه‌ها باید برای آن برنامه داشته باشند وزیر صمت باید پاسخگوی تخلف ۲همتی پیمانکار سامانه تدارکات الکترونیک باشد اپراتورها تعریف بسته‌های اینترنت بلندمدت را تغییر داده‌اند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر تشریح کرد

تبعات ابهامات مالی در اتاق بازرگانی ایران/ قانون اتاق باید اصلاح شود

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ایرادات قانون فعلی اتاق بازرگانی گفت: نبود شفافیت مالی در این نهاد خصوصی، هم اعتماد فعالان اقتصادی را کاهش می‌دهد و هم جایگاه بخش خصوصی را در افکار عمومی تضعیف می‌کند.
تبعات ابهامات مالی در اتاق بازرگانی ایران/ قانون اتاق باید اصلاح شود
کد خبر:۲۰۶۴۶

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر با انتقاد از نبود شفافیت در عملکرد مالی اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: اتاق بازرگانی مجموعه‌ای از بنگاه‌های اقتصادی بخش خصوصی است که اعضای آن، مدیران و رئیس اتاق را انتخاب می‌کنند. در حال حاضر دولت نظارت بسیار جزئی و محدودی بر این نهاد دارد و دخالت مستقیمی در امور آن نمی‌کند؛ در چنین شرایطی متاسفانه قانون فعلی اتاق بازرگانی دارای ایرادات زیادی است که دولت و بخش خصوصی هر دو نسبت به آن گلایه‌مند هستند. 

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص آخرین وضعیت اصلاح قانون اتاق بازرگانی ایران گفت: از مدت‌ها پیش پیگیری‌هایی برای اصلاح آن صورت‌ گرفته و جلساتی با حضور مسؤولان بانک مرکزی و دیگر نهادهای مرتبط در کمیسیون‌های تخصصی برگزار شده است. 

توسلی تصریح کرد: وقتی یک نهادی مانند اتاق بازرگانی که نماد بخش خصوصی محسوب می‌شود، از شفافیت مالی برخوردار نباشد، دو پیامد منفی به دنبال دارد. اول اینکه اعتماد فعالان بخش خصوصی نسبت به اتاق تضعیف می‌شود و امکان همکاری موثر و انجام پروژه‌های بزرگ کاهش می‌یابد. دوم، مردم نیز نسبت به عملکرد و جایگاه واقعی بخش خصوصی دچار تردید می‌شوند و اعتماد عمومی آسیب می‌بیند. 

وی بیان کرد: طبیعتا اگر اتاق بازرگانی شفاف عمل کند و گزارش‌های مالی خود را به‌ صورت منظم منتشر کند، دولت راحت‌تر به آن اعتماد و در مواقع لزوم حمایت می‌کند. درعین‌ حال مردم جایگاه واقعی بخش خصوصی را بهتر درک می‌کنند. 

این عضو کمیسیون اقتصادی متذکر شد: به نظر من نباید بخش خصوصی را دولتی یا محدود کرد، بلکه باید اجازه داد با شفافیت کامل مستقل بماند. 

به گفته توسلی، در بسیاری از کشورهای پیشرفته، نهادهای خصوصی ملزم به ارائه گزارش‌های دقیق مالی، عملکردی و پروژه‌ای هستند و مردم به‌ راحتی می‌توانند اطلاعات مربوط به منابع درآمدی و نحوه هزینه‌کرد آن‌ها را بررسی کنند. 

وی تاکید کرد: از سوی دیگر، سازوکارهای نظارتی باید تقویت شوند. در حال حاضر نهادهایی مانند شورای‌عالی نظارت یا دیوان محاسبات بر عملکرد اتاق بازرگانی نظارت کافی ندارند یا امکان ورود به جزئیات مالی برای آنها فراهم نیست. این موارد نشان می‌دهد که باید در اصلاح قانون، این خلاها پوشش داده شود. 

توسلی اظهار داشت: در نهایت اگر دولت و بخش خصوصی با هم همکاری کنند و اجرای اصول مغفول ‌مانده قانون اساسی را در دستور کار قرار دهند، این روند می‌تواند کمک بزرگی به شفافیت و رشد اقتصاد ملی داشته باشد.

ارسال نظرات