۰۳/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۴:۲۰
دستور رئیس جمهور برای توقف پروژه ساخت پتروشیمی میانکاله رفیع‌زاده: تغییر ساعت رسمی کشور در رفع ناترازی انرژی اثر دارد تصویب طرحی برای معافیت مالیاتی صدور بارنامه موسسات حمل و نقل مخالفت مجلس با فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی و کاری عارف در مجلس: نگاه ما به بازار ۳۰۰ میلیونی منطقه است پورمحمدی: ۶۵ آیین نامه برنامه هفتم توسعه تصویب شده است بررسی فوریت لایحه تغییر ساعت رسمی کشور در دستور کار مجلس قرار گرفت پیگیری دیپلماسی برای کاهش موانع تحریمی ایران ایر فرصت ۱۰ روزه مجلس به بانک‌ها برای ارائه راهکار‌های اصلاح نحوه تسویه بدهی واحد‌های تولیدی وزیر کار برای توضیحات درباره حذف یارانه‌ها به مجلس می‌رود اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و صنعتی ایران است از عملکرد شبکه بانکی تا طرح اصلاح قانون مهریه دستور کار صحن مجلس در هفته جاری میدری جهت ارائه گزارش عملکرد و برنامه های وزارت تعاون برای سرمایه گذاری تولید به کمیسیون اقتصادی می آید بازار غیرقانونی ارز در تیررس مجلس؛تفحص از بانک مرکزی کلید خورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آئین نامه‌های احکام برنامه هفتم توسعه بررسی می‌شود

رفیع‌زاده: تغییر ساعت رسمی کشور در رفع ناترازی انرژی اثر دارد

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: اگر دولت اختیار تغییر ساعت رسمی کشور را داشته باشد، بهتر می‌تواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند.
رفیع‌زاده: تغییر ساعت رسمی کشور در رفع ناترازی انرژی اثر دارد
کد خبر:۲۰۹۴۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ علاءالدین رفیع‌زاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۳ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی تقاضای دوفوریت در مورد لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی که تاثیر در ناترازی انرژی کشور دارد، بحث ساعت کاری و ساعت رسمی کشور است.

وی ادامه داد: این موضوع در جلسه سران قوا مطرح شد و با توجه به ماهیت قانونی که دارد قرار شد در مجلس مطرح شود. هر تصمیمی مجلس بگیرد، ما به تصمیم مجلس احترام خواهیم گذاشت، اما لازم است چند نکته در این موضوع مطرح کنم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بیان کرد: در وهله اول تغییر ساعت رسمی کشور که تحت عنوان ساعت تابستانی مطرح می شود، در بیش از ۷۰ کشور اجرا می شود و چهار هدف برای آن دنبال می‌شود که صرفه‌جویی در انرژی، کاهش بار اوج مصرف، هماهنگی با سبک زندگی اسلامی و بهبود کیفیت زندگی است.

رفیع‌زاده متذکر شد: این کار تا دو سال پیش هم در کشور ما اجرا می‌شد و تاثیر قابل ملاحظه‌ای داشت. بر اساس نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر این اجازه را دولت داشته باشد و در مورد جابجایی ساعت بتواند تصمیم بگیرد، میزان صرفه‌جویی از هزار تا ۱۵۰۰ مگاوات روزانه برای دولت می تواند کمک کننده باشد در جهت جبران ناترازی، یعنی معادل توان تولید یک نیروگاه ۱۲۰۰ مگاواتی.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند ضمن متناسب ساختن اوقات شرعی با زمان فعالیت روزانه افراد، هماهنگی لازم را با سبک زندگی هم داشته باشد. در کشور ما اوقات شرعی در فصول مختلف با تغییرات قابل ملاحظه‌ای مواجه هست، برای مثال ساعت اذان صبح تهران در فصل تابستان حوالی ساعت ۳ صبح است که این ساعت در شمال شرق کشور مثل مشهد مقدس حدود ساعت دو و نیم صبح است، بنابراین اگر این تصمیم گرفته شود، در این زمینه هم کمک کننده خواهد بود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: همچنین در کنار درخواست اجازه تصمیم گیری در خصوص ساعت رسمی کشور، تقاضای اجازه تصمیم گیری در خصوص ساعت کارمندان هم درخواست شده است. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل و نقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه این‌ها مهمتر است، این فرصت را در اختیار دولت می‌دهد با تصویب این قانون که دولت بتواند هم درباره سقف ساعت کاری تصمیم بگیرد، هم در مورد تعطیلات پنجشنبه‌ها تصمیم بگیرد، در شرایط اضطرار، در شرایط آلودگی هوا، در ماه رمضان و موارد خاص بتواند تصمیم بگیرد.

وی گفت: اگر این اجازه را دولت داشته باشد، بهتر می‌تواند در کنترل انرژی و کمک به ناترازی انرژی تلاش‌های مفیدی را داشته باشد. دلیل ارائه دو فوریت برای این کار با توجه به تصمیمی که در سران قوا گرفته شد و با توجه به اینکه کشور در حال حاضر ۱۸ تا ۲۰ هزار ناترازی انرژی دارد، اگر این مصوبه تصویب شود، به دولت کمک کننده خواهد بود.

رفیع‌زاده بیان کرد: نمایندگان! این تصمیم در مسیر پاسخگویی شما عزیزان در حوزه‌های انتخابیه کمک خواهد کرد و قدرت پاسخگویی نمایندگان در مقابل مردم را هم افزایش خواهد داد. رفع ناترازی و رفع نگرانی مردم همینطور که دغدغه شما نمایندگان محترم هست، دغدغه ما دولتی‌ها هم هست.

ارسال نظرات