۰۹/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۰:۳۰
عارف: افزایش حجم مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان امکان‌پذیر است ۱۰۰ کشور هیئت‌ تجاری و بازرگانی به نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۵ اعزام کرده‌اند پزشکیان: از حضور سرمایه‌گذاران در ایران استقبال می‌کنیم تایید رای ۲۱۴ میلیون یورویی به نفع ۲ بانک ایرانی در لاهه پزشکیان عازم بندرعباس شد فردا در سراسر کشور عزای عمومی اعلام شد حدود ۲ هزار کانتینر در آتش‌سوزی بندر شهید رجایی سوخته است حاجی بابایی: ابعاد حادثه انفجار بندر شهید رجایی با دقت بررسی شود پزشکیان: آماده گسترش روابط با آفریقا در همه زمینه‌ها هستیم حجم قابل توجهی از آتش‌سوزی بندر شهید رجایی مهار شده است عارف: دولت وفاق ملی خواستار تقویت و گسترش روابط با آفریقا است دستور عارف برای پیگیری علت انفجار در بندر شهید رجایی عارف: منطقه اوراسیا از بازارهای هدف دولت چهاردهم است رئیس سازمان برنامه و بودجه به کمیسیون صنایع مجلس می‌رود دستور پزشکیان برای برخورد با خاطیان احداث پتروشیمی میانکاله

راهی به سوی عدالت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، از اهمیت حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی سخن گفت و تأکید کرد که این شیوه از فرار مالیاتی جلوگیری می کند.
راهی به سوی عدالت مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی
کد خبر:۲۱۱۲۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حمید رضا گودرزی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره تأثیر راه اندازی حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی بر کاهش فرار مالیاتی گفت: گزارش‌های منتشرشده در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که ۹۵ درصد مودیان مالیاتی، مالیات خود را از طریق اظهارنامه و به‌صورت سیستمی پرداخت کرده‌اند. این آمار بسیار امیدوارکننده است و نشان از اعتماد مردم به دولت و همچنین اعتماد دولت به مردم دارد.

گودرزی در ادامه افزود: در گذشته، فرآیند پرداخت مالیات عمدتاً توسط ممیزان مالیاتی انجام می‌شد که این موضوع گاهاً منجر به اعتراضاتی می‌شد. مردم معتقد بودند که برخی ممیزان مالیاتی زد و بندهایی دارند و در نتیجه، مالیات برخی افراد کمتر از میزان واقعی تعیین می‌شد. حال که نظام مالیاتی به سمت حسابرسی سیستمی و خوداظهاری حرکت کرده است، بسیاری از این مشکلات برطرف شده و مودیان می‌توانند بدون دخالت نیروی انسانی، مالیات خود را پرداخت کنند، درصد این خطاهای انسانی پایین آمده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مزایای حسابرسی سیستمی، ایجاد عدالت مالیاتی است. وقتی مالیات به‌صورت هوشمند محاسبه شود، همه مودیان با توجه به میزان واقعی درآمد خود مالیات می‌پردازند و دیگر امکان فرار مالیاتی برای عده‌ای خاص وجود نخواهد داشت. این روش باعث افزایش درآمدهای مالیاتی کشور نیز می‌شود و دولت را قادر می‌سازد که پیش‌بینی دقیقی از درآمدهای مالیاتی داشته باشد. این موضوع در شرایطی که کشور به دنبال کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است، اهمیت ویژه‌ای دارد.

عضو کمیسیون عمران مجلس دوازدهم تاکید کرد: این اعتماد دوسویه که میان مردم و دولت ایجاد شده، بسیار ارزشمند است و باید حفظ شود. دولت باید این روند را به فال نیک بگیرد و تلاش کند که فرآیند پرداخت مالیات را برای مردم آسان‌تر کند. همچنین، باید از اعمال فشارهای مالیاتی بیش از حد بر کسبه و اصناف جلوگیری شود. متأسفانه برخی از مالیات‌ها سنگین شده‌اند و فشار زیادی بر کسبه وارد می‌کنند که در نهایت، این فشار به مصرف‌کنندگان و مردم منتقل می‌شود.

این نماینده مجلس دوازدهم گفت: ضروری است که سیاست‌گذاری‌های مالیاتی به گونه‌ای باشد که هم درآمدهای دولت تأمین شود و هم فشار بیش از حد به مردم تحمیل نشود.

این عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان خاطرنشان کرد: حسابرسی سیستمی در نظام مالیاتی یک گام در راستای شفافیت، عدالت و افزایش اعتماد عمومی است. هرچقدر فرآیندهای مالیاتی شفاف‌تر باشد، انگیزه مودیان قانون‌مدار برای پرداخت مالیات افزایش می‌یابد و در نهایت، کشور به سمت یک نظام مالیاتی پایدار و کارآمد حرکت خواهد کرد./مهر

ارسال نظرات