۱۵:۲۷ ۱۴۰۴/۰۲/۰۸

بورس امروز هم به مسیر سبز خود ادامه داد

در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص بورس با ثبت رشد ۱۲ هزار واحدی به مدار تعادل بازگشت.
بورس امروز هم به مسیر سبز خود ادامه داد
کد خبر:۲۱۴۱۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ دیروز روز بورس نبود، چراکه بازار سرمایه و سهامداران آن در دومین روز معاملاتی هفته، در حالی با صف‌های فروش در بیشتر نمادهای معاملاتی کار خود را آغاز کردند که خبرهای مثبت مربوط به مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده تحت تاثیر هیجان ناشی از انفجار روز شنبه در بندر شهید رجایی نادیده گرفته شد؛ هرچند که رفته رفته این هیجان در بازار سرمایه کمرنگ شد و در نهایت در پایان معاملات دیروز، شاخص کل بورس با کاهش ۳۴‌ هزار ‌واحدی و شاخص هموزن نیز با کاهش بیش از یک ‌هزار و ۶۰۰‌ واحدی همراه شدند. همچنین در بازار دیروز، سهامداران خروج ۲ هزار میلیارد تومانی پول حقیقی را شاهد بودند. 

با وجود این، ارزش معاملات خرد بازار سهام در روز گذشته به رقم ۲۰‌ هزار و ۵۱۱‌ میلیارد‌ تومان رسید. این پنجمین روز متوالی است که ارزش معاملات خرد بالاتر از سطح ۲۰‌ هزار ‌میلیارد ‌تومان باقی‌مانده ‌است؛‌ این آمار از تداوم نقدشوندگی مناسب بازار حکایت دارد و استمرار این روند در روزهای آتی می‌تواند برای اهالی بازار خبر خوبی باشد. 

نکته قابل تامل در مورد معاملات دیروز بازار سرمایه، تقابل خریداران و فروشندگان با چاشنی هیجان بود؛ به طوری که در نیم ساعت ابتدایی معاملات عرضه‌های سنگین موجب شدند تا شاخص‌ کل بورس تهران با افت سنگین ۱.۵۸ درصدی به سطح ۳‌ میلیون و ۱۰۱‌ هزار‌ واحدی نزول کند. با این‌ حال در ادامه معاملات شاهد تحرکات مثبت خریداران و حمایت از سطوح پایین قیمتی بود و همانگونه که اشاره شد با تخلیه بخشی از هیجان سهامداران، شاخص کل بورس به افت ۳۴ هزار واحدی رضایت داد. این رفتار نوسانی در معاملات روز یک‌شنبه در حالی که ریشه در اتفاقات شنبه بندر شهید رجایی داشت، نشانی از تردید فعالان بازار نسبت به عوامل اثرگذار به بازار سرمایه، به ویژه موضوع مذاکرات سیاسی هم هست. 

در آن سوی تالار بورس، در بازار ارز اگرچه روز شنبه اخبار مثبتی از روند مذاکرات سیاسی به گوش رسید اما در این بازار هم هیجان از نوع دیگر موجب شد تا دلار در کانال ۸۰ هزار‌ تومان دادوستد شود. با این حال، با فروکش کردن هیجانات در بازارهای مختلف، بازار سرمایه امروز کار خود را با روندی مثبت آغاز کرد و در نهایت نیز شاخص کل بورس با ثبت رشد ۱۲ هزار واحد به کار خود پایان داد. شاخص کل هموزرن نیز ۷ هزار واحد رشد کرد و در فرابورس نیز شاخص کل این بازار به رشد ۱۵۴ واحدی بسنده کرد. 

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۶۰ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۶۳ درصد معادل ۲۲۸ نماد معاملاتی مثبت و ۳۷ درصد معادل ۱۳۲ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۷۷ نماد فعال در این بازار، ۵۷ درصد معادل ۲۱۴ نماد معاملاتی مثبت و ۴۳ درصد معادل ۱۶۳ نماد منفی بودند. همچنین در پایان معاملات امروز، ۳۴ درصد معادل ۱۲۲ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۶ درصد معادل ۲۰ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۳۲ درصد معادل ۱۲۲ نماد با صف خرید و ۱۵ درصد معادل ۵۸ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات ارزش صف‌های خرید نیز هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در برابر ۲۶۱ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. 

علاوه بر این ۴۰۸ میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با ورود هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند. 

به باور کارشناسان، این روزها عوامل متعددی در این روند اثرگذار بوده‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به اخبار ضدونقیض و ناگوار پیرامون حوادث بندرعباس اشاره کرد. علاوه‌بر این، عدم‌ ارسال سیگنال‌های قوی و مثبت از مذاکرات سیاسی اخیر و نبود خبرهای امیدوارکننده در حوزه توافقات، موجب افزایش احتیاط در بین معامله‌گران شده ‌است. از سوی دیگر، رشد قابل ‌توجه اغلب نمادها، به‌ ویژه سهام شاخص‌‌‌‌‌‌ساز، شرکت‌های بزرگ و صندوق‌های اهرمی طی یک ماه گذشته، زمینه‌‌‌‌‌‌ای برای بروز اصلاح طبیعی در بازار فراهم کرد. تحلیلگران معتقدند با توجه به ماهیت ذاتا نوسانی بازار سرمایه، این اصلاح امری طبیعی بوده و جای نگرانی جدی وجود ندارد. حتی می‌توان گفت که چنین اصلاحاتی در مسیر تقویت روند صعودی آینده ضروری هستند. 

از سوی دیگر این روزها در حالی افزایش دامنه نوسان شرکت‌ها در بورس و فرابورس به عنوان مطالبه جدی در بازار سرمایه مطرح است که روز گذشته، رئیس سازمان بورس گفت: «با هدف ایجاد تعادل بلندمدت و با در نظر گرفتن ملاحظات و شرایط، به حفظ دامنه نوسان در سطح فعلی که حدود ۲۰ سال قدمت دارد، تصمیم گرفته شد. هر زمان احساس کنیم که ریسک بازار کم‌تر شده، موضوعات مورد مطالعه و بررسی مجدد قرار خواهند گرفت و مطابق با شرایط روز تصمیم‌های جدیدی خواهیم گرفت. پویایی و استحکام ساختار بازار در گرو به حداقل رسیدن نوسانات است. ثبات در تصمیم‌گیری در خصوص ریزساختارهایی مانند حجم مبنا، دامنه نوسان و سایر سیاست‌گذاری‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به همین دلیل در مورد ریزساختارها تصمیم‌گیری‌ها به صورت پویا صورت خواهد گرفت.»

ارسال نظرات