۱۲:۲۲ ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

ضرورت تغییر تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه به مدل تجارت آزاد

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه گفت: دو طرف در گذشته توافق‌نامه تجارت ترجیحی امضا کرده‌اند اما این توافق با موانعی مواجه است، بخش خصوصی به‌ صورت شفاف پیشنهاد تجارت آزاد با ترکیه را به تصمیم‌گیران تجارت خارجی کشور ارائه کرد چون با روش تجارت ترجیحی، دستیابی به اهداف تجاری تعیین‌ شده بین دو کشور دشوار، محدود و زمان‌بر است.
ضرورت تغییر تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه به مدل تجارت آزاد
کد خبر:۲۱۸۵۷

سعادت دهقان، رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر، درباره وضعیت تجارت دوجانبه دو کشور و برنامه‌های توسعه آن اظهار داشت: اتاق مشترک ایران و ترکیه در سال‌های گذشته همه تلاش خود را برای ارتقا حجم تجارت بین دو کشور به کار برده و موفق به کسب رتبه اول در میان اتاق‌های مشترک کشور طی دو سال متوالی شده است. 

وی افزود: ایران و ترکیه در سال‌های گذشته توافق‌نامه تجارت ترجیحی امضا کرده‌اند اما این توافق با موانعی مواجه است و فهرست پیشنهادی طرفین به نتیجه مطلوب نرسیده است. بخش خصوصی به‌ صورت شفاف پیشنهاد تجارت آزاد با ترکیه را به تصمیم‌گیران تجارت خارجی کشور ارائه کرده است. 

دهقان با اشاره به محدودیت‌های تجارت ترجیحی گفت: با روش تجارت ترجیحی، دستیابی به اهداف تجاری تعیین‌ شده بین دو کشور دشوار و زمان‌بر است. پیشنهاد ما تجارت آزاد است که می‌تواند حجم تجارت را به‌ طور قابل‌ توجهی افزایش دهد. 

وی در پاسخ به اینکه آیا این موضوع آسیبی به برخی صنایع داخلی وارد نمی‌کند، اظهار کرد: هرچند برخی معتقدند تجارت آزاد ممکن است به بعضی صنایع آسیب بزند اما با توجه به ظرفیت گسترده ایران در حوزه‌های مختلف، ما مزیت‌های رقابتی فراوانی نسبت به ترکیه داریم و می‌توانیم از این فرصت بهره‌برداری کنیم. 

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه به بازار وارداتی ترکیه اشاره کرد و گفت: ترکیه سالانه حدود ۳۰۰ میلیارد دلار کالا از کل دنیا وارد می‌کند اما سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز است. با تجارت آزاد، می‌توانیم از این ظرفیت عظیم استفاده کنیم و سهم بیشتری از اقتصاد ترکیه را به ایران اختصاص دهیم.

کد ویدیو
ارسال نظرات