۱۶/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۳:۳۷
سامانه خودنویس موجب صرفه‌جویی حدود ۶ هزار میلیاردتومانی در هزینه‌های مردم شد پزشکیان برای ادارات خط و نشان کشید تعصبات خشک سازمانی صدور مجوز‌های کسب و کار را عقب انداخته است طرح‌های توجیه‌پذیر اقتصادی برای سرمایه‌گذاری تهیه شود شرط عدالت در توزیع کالابرگ الکترونیکی است مسکن ۶۰ درصد حقوق و هزینه زندگی کارگران را می بلعد تأکید پزشکیان بر تسریع اصلاح ساختاری و مدیریتی بنادر بی ثباتی؛ مهمترین مشکل جامعه کارگری است با وضع مطلوب در ایجاد رصدخانه کشاورزی فاصله زیاد داریم توضیحات سخنگوی دولت درباره وضعیت محموله‌های دولتی در بندر شهید رجایی استیضاح وزیر کلید خورد دستورالعمل اجرایی فوق‌العاده خاص کارکنان دولت تصویب شد تصمیم جدید دولت درباره تقسیم تهران؛ استان جدید در راه است؟ دروغ اظهاری واردکننده کالا و تخلف مقرراتی مسئولین بندر شهیدرجایی، عامل بروز حادثه بندرعباس موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی

سامانه خودنویس موجب صرفه‌جویی حدود ۶ هزار میلیاردتومانی در هزینه‌های مردم شد

نماینده مردم دورود و زانا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مزایای سامانه «خودنویس» در ثبت الکترونیکی قراردادهای ملکی، از صرفه‌جویی در هزینه‌های مردم خبر داد و تأکید کرد: این سامانه می‌تواند با افزایش شفافیت، جلوی بسیاری از سوءاستفاده‌های ملکی را بگیرد.
سامانه خودنویس موجب صرفه‌جویی حدود ۶ هزار میلیاردتومانی در هزینه‌های مردم شد
کد خبر:۲۲۱۶۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ روح‌الله لک‌ علی آبادی درباره عملکرد سامانه «خودنویس» گفت: این سامانه به مردم اجازه می‌دهد بدون واسطه و مراجعه به مشاورین املاک، قراردادهای خرید، فروش یا اجاره را به صورت الکترونیکی ثبت کنند. همین مسئله باعث کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از برخی سوءاستفاده‌ها شده است.

وی افزود: طبق آماری که اعلام شده، در یک سال گذشته بیش از ۱.۸ میلیون قرارداد در سامانه خودنویس ثبت شده و این اقدام باعث صرفه‌جویی حدود ۶ هزار میلیارد تومانی در هزینه‌های مردم شده است. این رقم، عدد کوچکی نیست و نشان می‌دهد که سیاست‌گذاری در مسیر هوشمندسازی خدمات ملکی می‌تواند تأثیرات بسیار مثبتی داشته باشد.
 
لک‌آبادی با اشاره به نقش این سامانه در مقابله با کلاهبرداری‌های ملکی تصریح کرد: یکی از مشکلات رایج در حوزه املاک، فروش یک ملک به چند نفر یا عدم اصالت اسناد در معاملات است. بسیاری از پرونده‌های قضایی هم به همین موضوعات برمی‌گردد. اما زمانی که اطلاعات معاملات به شکل رسمی، آنلاین و ثبت‌شده در یک سامانه معتبر قرار بگیرد، احتمال بروز چنین تخلفاتی به حداقل خواهد رسید.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از مزایای سامانه خودنویس، جلوگیری از قیمت‌گذاری‌های غیرواقعی در بازار اجاره و خرید و فروش ملک است. وقتی قراردادها مستند، ثبت‌شده و در دسترس نهادهای نظارتی باشند، مشاورین املاک دیگر نمی‌توانند نرخ‌های غیرمنطقی و خارج از عرف را به مردم تحمیل کنند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: شفاف‌سازی در معاملات ملکی، ضمن حمایت از حقوق شهروندان، به سیاست‌گذاران نیز این امکان را می‌دهد که تصویری دقیق از وضعیت بازار داشته باشند. این داده‌ها در تدوین سیاست‌های مالیاتی، ارائه خدمات شهری و حتی سیاست‌گذاری‌های کلان در حوزه مسکن مؤثر خواهند بود.

وی با تأکید بر ضرورت توسعه و ترویج سامانه‌هایی مانند خودنویس گفت: هرچه اطلاعات ملکی به صورت متمرکز، مستند و دیجیتال در دسترس مردم و نهادهای نظارتی قرار بگیرد، آسیب‌پذیری بازار کاهش می‌یابد. در حال حاضر بسیاری از مشکلاتی که مردم با آن روبه‌رو هستند، به دلیل نبود اطلاعات شفاف و قابل اعتماد است.

علی آبادی در پایان تأکید کرد: ما در مجلس از چنین طرح‌هایی حمایت می‌کنیم و معتقدیم توسعه خدمات الکترونیکی در حوزه مسکن، یکی از راهکارهای کلیدی برای رفع معضلات این حوزه است. لازم است فرهنگ‌سازی مناسبی برای استفاده عمومی از این سامانه انجام شود و مردم بدانند که با استفاده از آن، هم هزینه‌هایشان کاهش می‌یابد و هم از بسیاری خطرات احتمالی در امان خواهند بود./خانه ملت

ارسال نظرات