
شاخص بورس دوباره ارتفاع ۳.۱ میلیون واحد را از دست داد

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه معاملات هفته جاری را با روند منفی شاخصهای اصلی بازار آغاز کرد. بر این اساس در روزی که گذشت، شاخص کل بورس با افت ۱.۷۰ درصدی به ۳ میلیون و ۱۱۵ هزار واحد رسید و شاخص هموزن نیز ۱.۲۳ درصد کاهش یافت و در سطح ۹۵۳ هزار و ۹۲۰ واحدی قرار گرفت.
جو منفی تالار شیشهای همچنین موجب شد دیروز و در نخستین روز معاملاتی هفته جاری، دومین خروج پول سنگین از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ را بازار سرمایه رقم بزند. امروز نیز جو منفی، وضعیت ابهامآلودی را در تالار شیشهای رقم زد، تا جایی که شاخص کل بورس با ثبت افت بیش از ۲۴ هزار واحدی دوباره ارتفاع ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد را از دست داد. شاخص کل هموزن ۸ هزار واحد افت کرد و در فرابورس ایران نیز شاخص کل این بازار ۱۵۴ واحد عقب نشست.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۵۵ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۱۹ درصد معادل ۶۷ نماد معاملاتی مثبت و ۸۱ درصد معادل ۲۸۸ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۸۷ نماد فعال در این بازار، ۲۷ درصد معادل ۱۰۶ نماد معاملاتی مثبت و ۷۳ درصد معادل ۲۸۱ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات امروز، ۷ درصد معادل ۲۶ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۳۴ درصد معادل ۱۲۰ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۱۶ درصد معادل ۶۲ نماد با صف خرید و ۳۲ درصد معادل ۱۲۲ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات، ارزش صفهای خرید نیز ۴۱۰ میلیارد تومان در برابر ۹۰۰ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.
علاوه بر این هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۲۰۴ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
یک روز دیگر مفنی در بازار سرمایه در حالی امروز سپری شد که از ساعت ۱۲ امروز، دور چهارم مذاکرات سیاسی در حال انجام است؛ مذاکراتی که برخلاف خبرهای مثبت و امیدوارکننده منتشر شده از زمان برگزاری دور اول تا سوم، برای این دوره از گفتوگوها خبرهای ضد و نقیض و حتی اظهارنظرهای عجیب طرف دیگر مذاکرات فضا را در ذهن مردم و معاملهگران نامطمئن کرده است.
بررسی خبرهای منتشر شده در یکی دو روز گذشته نشان میدهد به عنوان مثال وال استریت ژورنال به نقل از استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه گفتههایی را منتشر کرده که مجددا و برای چندمین بار از شروع مذاکرات، میتواند بیانگر موضعگیریهای متغیر آمریکا در انجام مذاکره و خواستههای این کشور باشد.
در مجموع باید گفت در حالی شاخصهای اصلی بورس و فرابورس چند روزی منفی هستند که مطابق و همراه با فضای سیاسی کشور و اتفاقاتی که در سطح روابط بینالملل در حال رخ دادن است، سهامداران و معاملهگران چشم به راه نتایج مذاکره به تعویق افتاده تهران و واشنگتن هستند.