
رشد تورم مواد غذایی در ایران در ۴ ماه متوالی

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بانک جهانی در گزارشی با موضوع تورم مواد غذایی در جهان، نرخ تورم مواد غذایی ایران در چهارمین ماه سال جاری میلادی برابر با فروردین ۱۴۰۴ را ۴۲.۳ درصد اعلام کرد.
تورم مواد غذایی ایران در آوریل ۲۰۲۵ نسبت به ماه قبل از آن ۱.۵ واحد افزایش داشته است. نرخ تورم مواد غذایی ایران در مارس سال ۲۰۲۵ برابر با اسفند ۱۴۰۳ بالغ بر ۴۰.۸ درصد برآورد شده بود.
نرخ تورم مواد غذایی در ایران از ابتدای سال ۲۰۲۵ برابر با دی ۱۴۰۳ روند صعودی پیوستهای را در پیش گرفته و طی ۴ ماه متوالی از ۲۶.۳ درصد به ۲۷.۲ درصد، ۳۶.۴ درصد، ۴۰.۸ درصد و ۴۲.۳ درصد رسیده است؛ یعنی در مجموع رشد حدود ۱۶ درصدی داشته است.
طی ۱۲ ماه گذشته کمترین نرخ تورم مواد غذایی در ایران مربوط به می ۲۰۲۵ برابر با اردیبهشت ۱۴۰۳ است که به ۲۲.۳ درصد رسیده بود.
رکورد تورم ۱۰۲.۹ درصدی در زیمبابوه
زیمبابوه رکورددار نرخ تورم مواد غذایی طی آوریل ۲۰۲۵ بوده است. نرخ تورم مواد غذایی در این کشور به ۱۰۲.۹ درصد رسیده که بیشتر از هر کشور دیگر بوده است.
ترکیه نرخ تورم ۳۵.۸ درصدی را در مواد غذایی طی این ماه داشته که نسبت به ماه قبل ۱.۱ درصد کاهش داشته است. تورم مواد غذایی این کشور نسبت به یک سال قبل تقریبا نصف شده است.
نرخ تورم مواد غذایی برخی کشورهای دیگر در آوریل ۲۰۲۵ عبارت از سوئیس منفی ۱ درصد، نروژ ۳.۱ درصد، ژاپن ۲.۷ درصد، ویتنام ۳۵.۹ درصد، مصر ۶ درصد و بولیوی ۲۳.۹ درصد است.