۱۳/تير/۱۴۰۴ | ۱۷:۳۰
نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد/ نرخ جدید اعلام شد وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند ارسال پیامک تبلیغاتی و اطلاع رسانی بدون اجازه ممنوع است
۱۸:۰۰ ۱۴۰۴/۰۴/۱۲

حقیقتی پنهان پشت اینترنت استارلینک که کمتر کسی می‌داند

طبق گزارش تازه وب‌سایت Speedtest (متعلق به شرکت Ookla)، اینترنت ماهواره‌ای استارلینک که در حال حاضر روی برخی پروازهای تجاری نصب شده، عملکردی فراتر از انتظار دارد.
حقیقتی پنهان پشت اینترنت استارلینک که کمتر کسی می‌داند
کد خبر:۲۷۵۳۰

به گزارش اقتصاد معاصر؛ اینترنت ماهواره‌ای استارلینک توانسته در ارتفاع چند کیلومتری از زمین، سرعتی بیش از ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه برای دانلود و ۲۴ مگابیت بر ثانیه برای آپلود ارائه دهد، عددی که از بسیاری از سرویس‌دهندگان زمینی اینترنت هم بالاتر است.

نکته مهم‌تر اما میزان تأخیر (latency) بسیار پایین این سیستم است: فقط ۴۴ میلی‌ثانیه، در حالی که نزدیک‌ترین رقیب آن، یعنی MTN، تأخیری حدود ۶۶۷ میلی‌ثانیه دارد. این یعنی حتی تماس تصویری، بازی آنلاین یا استریم 4K در پروازهایی که به استارلینک مجهز شده‌اند، کاملاً امکان‌پذیر است.

راز این سرعت چشمگیر در شبکه‌ ماهواره‌های مدار پایین استارلینک نهفته است؛ نزدیک به ۷۰۰۰ ماهواره که تنها ۵۵۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین قرار دارند، برخلاف ماهواره‌های سنتی مانند HughesNet که در فاصله‌ای بیش از ۳۵ هزار کیلومتر قرار دارند. این اختلاف ارتفاع، دلیل اصلی کاهش تأخیر در ارتباطات است.

ایرلاین‌هایی مثل Hawaiian Airlines، Qatar Airways و اخیراً United Airlines از جمله شرکت‌هایی هستند که استفاده از استارلینک را آغاز کرده‌اند. Scandinavian Airlines نیز اعلام کرده تا پایان سال جاری میلادی، تمام ناوگان خود را به این فناوری مجهز می‌کند.

نکته جالب این‌جاست که سرعت استارلینک در هوا حتی از عملکرد آن روی زمین هم بهتر است. در آمریکا، کاربران زمینی این سرویس میانگین سرعتی حدود ۱۰۵ مگابیت بر ثانیه تجربه کرده‌اند./خبرآنلاین