اعمال تعرفه ۱۰ تا ۱۵ درصدی بر واردات از بیش از ۱۵۰ کشور توسط ترامپ

دونالد ترامپ بار دیگر با برگ برنده تعرفه‌ها به میدان تجارت جهانی بازگشت؛ رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است که به بیش از ۱۵۰ کشور نامه‌هایی ارسال خواهد کرد که در آن‌ها نرخ‌های جدید تعرفه‌ای احتمالاً بین ۱۰ تا ۱۵ درصد اعلام شده است.
اعمال تعرفه ۱۰ تا ۱۵ درصدی بر واردات از بیش از ۱۵۰ کشور توسط ترامپ
کد خبر:۲۸۶۴۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از بلومبرگ؛ رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، اعلام کرد که قصد دارد به بیش از ۱۵۰ کشور جهان نامه‌هایی ارسال کند و در آن‌ها اعمال تعرفه‌های جدیدی با نرخ‌هایی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد را اعلام نماید؛ اقدامی که در راستای پیشبرد دستورکار تجاری او صورت می‌گیرد.

ترامپ در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت:‌«ما برای بیش از ۱۵۰ کشور اطلاعیه‌هایی ارسال خواهیم کرد که در آن‌ها نرخ تعرفه‌ها مشخص می‌شود. این نرخ برای همه آن کشورها یکسان خواهد بود.» وی افزود که این کشورها، اقتصادهای کوچک‌تری هستند که سهم چندانی در تجارت دوجانبه با ایالات متحده ندارند.

او در گفت‌وگویی که همان روز از شبکه Real America’s Voice پخش شد، تصریح کرد که «احتمالاً نرخ تعرفه‌ها ۱۰ یا ۱۵ درصد خواهد بود، اما هنوز تصمیم نهایی اتخاذ نشده است.»

در روزهای اخیر، ترامپ مجموعه‌ای از اقدامات تعرفه‌ای را آغاز کرده و به کشورها هشدار داده که اگر نتوانند توافقات تجاری بهتری با آمریکا حاصل کنند، از تاریخ اول اوت، تعرفه‌های جدید به اجرا گذاشته خواهند شد. این نامه‌ها، مهلت اولیه تعیین‌شده برای ۹ ژوئیه را به مدت سه هفته تمدید کرده و موجی از تلاش‌های دیپلماتیک را از سوی شرکای تجاری آمریکا برای جلوگیری از افزایش تعرفه‌ها به راه انداخته‌اند.

آلیسیا گارسیا هررو، اقتصاددان ارشد حوزه آسیا-اقیانوسیه در بانک فرانسوی ناتیکسیس، در این زمینه اظهار داشت که «برای بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه در آسیا که با بالاترین نرخ‌های تعرفه‌ای مواجه‌اند این اعلام نرخ می‌تواند نوعی قطعیت به همراه داشته باشد و نسبت به تهدیدات قبلی ترامپ نرخ کمتری را شامل شود.» او افزود که «این تغییر رویکرد نشان می‌دهد ترامپ به آثار منفی و اختلال‌آفرین تعرفه‌های بسیار بالا پی برده است.»

در حالی که دولت ترامپ در ابتدا امیدوار به دستیابی به توافقات تجاری دوجانبه با کشورهای مختلف بود، رئیس‌جمهور اکنون خودِ ارسال این نامه‌ها را به‌مثابه نوعی «توافق» معرفی می‌کند و تمایل چندانی به مذاکرات رفت‌وبرگشتی ندارد. با این حال، همچنان امکان کاهش نرخ‌ها از طریق مذاکره برای کشورها وجود دارد.

نرخ‌هایی که تاکنون اعلام شده‌اند، عمدتاً مشابه نرخ‌هایی هستند که ترامپ در ماه آوریل وعده داده بود، اما به دنبال نوسانات شدید بازارهای مالی، اجرای آن‌ها به تعویق افتاد. با وجود این، ارسال این نامه‌ها موجی تازه از بی‌ثباتی را وارد بازارهای جهانی کرده و موجب شگفتی کشورهایی مانند اتحادیه اروپا شده است که به امید نهایی‌سازی توافقات تجاری با ایالات متحده بودند.

ترامپ در گفت‌وگوی خود با شبکه Real America’s Voice درباره روابط با اروپا گفت: «ما ممکن است با اروپا به توافق برسیم، اما برای من تفاوتی ندارد.» او همچنین اشاره کرد که نامه‌ای که برای اتحادیه اروپا ارسال کرده، در واقع نوعی توافق به شمار می‌آید.

در ادامه مصاحبه، وقتی از ترامپ درباره وضعیت کانادا سؤال شد کشوری که قرار است از ماه اوت با تعرفه‌هایی تا سقف ۳۵ درصد بر برخی کالاهای صادراتی‌اش به آمریکا مواجه شود پاسخ داد که «برای اظهار نظر قطعی هنوز خیلی زود است.»