
زیان ۲ هزار میلیارد تومانی دفاتر مسافرتی از جنگ ۱۲ روزه

به گزارش اقتصاد معاصر؛ به نقل از روابط عمومی دفاتر خدمات مسافرتی هوایی ایران، حرمت الله رفیعی، رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرت هوایی و جهانگردی ایران با اشاره به ارسال گزارش خسارت وارد شده به دفاتر خدمات مسافرتی گفت: در جنگ ۱۲ روزه علیه ایران، شرایط سختی برای مردم پیش آمد و مردم نشان دادند که برنده واقعی در همه میادین هستند، اما هنوز خیلی از سوداگران در بازار سفر پول مردم را به آژانسهای مسافرتی مسترد نکردهاند تا این پولها توسط دفاتر مسافرتی به مردم عودت داده شود.
رئیس انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران با درخواست از نهادهای نظارتی برای تسریع در بازگرداندن هر چه سریعتر پول مردم از سوی ایرلاینها و هتلها به دفاتر مسافرتی که محصولات آنها را خریداری کردخ بودند اعلام کرد: تعداد زیادی از ایرلاینها هنوز بدهکار دفاتر مسافرتی هستند و باید پولها را به این دفاتر بازگردانند تا به مردم مسترد شود. اما نه تنها این پولها بازگشت داده نشده که ایرلاینها ۱۰ روز قبل اعلام کردهاند ۸۰درصد پول را به دفاتر بازگرداندهاند که چنین اتفاقی نیفتاده است.
رفیعی با اشاره به ادعای ایرلاینها درباره بازگرداندن پول بلیتهای کنسل شده به پلتفرمهای آنلاین فروش بلیت که بخشی از دفاتر مسافرتی هزینه پرواز مسافران را برای خرید بلیت به آنها دادهاند، گفت: شاید این ادعا صحت داشته باشد، اما هنوز هیچ پولی توسط پلتفرمهای فروش بلیت و هتل به دفاتر بازگردانده نشده است تا تحویل مردم شود.
برنامهریزی سفرهای تابستانی هم به باد رفت
وی همچنین بر لزوم تشکیل فوری کمیته رسیدگی به حقوق مردم در وزارت میراث فرهنگی تاکید و اعلام کرد: در حال حاضر رمقی برای دفاتر خدمات مسافرتی کشور باقی نمانده است و این دفاتر زیانهای بسیار زیادی متحمل شدهاند. چون فرصت سفرهای تابستانی را هم از دست دادهاند و تمام زحمات سه ماهه آنها برای برنامه ریزی سفر در تابستان به باد رفته است.
رفیعی تاکید کرد: در ۲۵ روزگذشته از شروع جنگ تا به امروز دفاتر خدمات مسافرتی کشور بیش از ۲ هزار میلیارد تومان خسارت دیدهاند. همین الان هم که جنگ نیست، بیش از ۶۰ درصد پروازها خوابیده و انجام نمیشود و به همین دلیل ۹۰ درصد کار گردشگری کشور به مرز صفر رسیده است.
وی افزود: اگر تدبیری نشود زیان ۲ هزار میلیارد تومانی دفاتر مسافرتی در جنگ ممکن است به چهار هزار میلیارد تومان و حتی ۱۰ هزار میلیارد تومان هم برسد.
رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران در پایان با اعلام این که وظیفه رسانهها است تا واقعیات گردشگری کشور را منتشر کنند، گفت: از رسانهها انتظار داریم قلم به مزد نباشند و حریت خود را حفظ کنند و آنچه در گردشگری کشور واقعیت دارد منتشر کنند تا تصمیم گیران هم براساس واقعیتهای این صنعت در شرایط فعلی تصمیم گیری کنند؛ چون شرایط فعلی دیگر شرایط بحرانی نیست و زمانی است که باید کمک کرد مردم به حقوق خود برسند و گردشگری کشور رونق بگیرد.