چین در برابر تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا ایستاد

اتحادیه اروپا در تازه‌ترین بسته تحریمی خود علیه روسیه، نام دو بانک و پنج شرکت چینی را به فهرست تحریم‌ها افزود؛ اقدامی که با واکنش تند پکن مواجه شده است. وزارت بازرگانی چین این اقدام بروکسل را بی‌پایه و فاقد مشروعیت بین‌المللی خوانده و تأکید کرده است که پکن با اتخاذ تدابیر لازم از حقوق و منافع شرکت‌های تحریم‌شده خود دفاع خواهد کرد.
چین در برابر تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا ایستاد
کد خبر:۲۹۰۲۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ وزارت بازرگانی چین با انتقاد از اقدام اتحادیه اروپا مبنی بر قرار دادن نام تعدادی از شرکت‌ها و مؤسسات مالی چینی در جدیدترین بسته تحریمی علیه روسیه، این تصمیم را فاقد وجاهت قانونی و بی‌پایه دانست و تأکید کرد پکن از حقوق و منافع قانونی شرکت‌های خود قاطعانه دفاع خواهد کرد.

اتحادیه اروپا روز جمعه در قالب هجدهمین بسته تحریم‌های خود علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین، دو بانک و پنج شرکت چینی را به اتهام کمک به دور زدن تحریم‌های پیشین در فهرست سیاه خود قرار داد.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با تأکید بر مخالفت همیشگی پکن با تحریم‌های یک‌جانبه، تصریح کرد: «چین همواره با تحریم‌هایی که فاقد مبنای حقوقی بین‌المللی بوده و بدون مجوز شورای امنیت سازمان ملل اعمال می‌شوند، مخالف است.» وی هشدار داد این اقدام اتحادیه اروپا می‌تواند تأثیرات منفی جدی بر تجارت دوجانبه و همکاری‌های اقتصادی و مالی چین و اروپا داشته باشد.

این وزارتخانه ضمن درخواست توقف فوری «این اقدام نادرست»، اعلام کرد: چین برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع شرکت‌های تحریم‌شده خود، اقدامات لازم را اتخاذ خواهد کرد.

طبق ادعای بروکسل، بانک روستایی تجاری هی‌هه و بانک روستایی تجاری هیلونگ‌جیانگ سویفن‌هه به دلیل ارائه خدمات مرتبط با رمزارزها که به گفته مقامات اروپایی «باعث تضعیف اثربخشی تحریم‌ها علیه روسیه شده است»، در این فهرست تحریمی قرار گرفته‌اند. این نخستین بار است که بانک‌های چینی از زمان آغاز بحران اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار می‌گیرند.

در این دور از تحریم‌ها، اتحادیه اروپا همچنین هفت شرکت مستقر در امارات متحده عربی را به اتهام مشارکت در تجارت نفت و ارائه خدمات مدیریت کشتیرانی در حمایت از صادرات روسیه هدف قرار داده است. همچنین پالایشگاه نفت نایارا انرژی هند، که ۴۹ درصد سهام آن متعلق به شرکت روس‌نفت است، به این فهرست اضافه شده است.

اتحادیه اروپا علاوه بر این، هشت شرکت بلاروسی فعال در صنایع نظامی را به دلیل حمایت از روسیه از طریق تولید یا انتقال فناوری‌های نظامی تحریم کرده و چهار شرکت ترکیه‌ای را نیز به دلیل تأمین کالاها و فناوری‌های دارای کاربرد دوگانه که می‌تواند در صنایع نظامی روسیه استفاده شود، هدف تحریم قرار داده است.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، با انتقاد از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا، این اقدامات را «شمشیری دولبه» توصیف کرده و هشدار داده است: «هر بسته تحریمی جدید، آثار منفی بیشتری برای کشورهای اعمال‌کننده آن به همراه خواهد داشت.» وی همچنین تأکید کرد روسیه در برابر تحریم‌های «غیرقانونی» غرب، سطحی از مصونیت و مقاومت ایجاد کرده است.