۰۱/مرداد/۱۴۰۴ | ۲۳:۵۲
سوت پایان مجامع عمومی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت به صدا درآمد تصویب شرایط واگذاری مابقی سهام دولت در دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ۲۴ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران افزایش سهم بازار مالی و مشتقه بورس کالا به ۲۵ درصد بازگشت ثبات به بازار سرمایه در دستور کار دولت زمان و نحوه معاملات تابلو اوراق بدهی بازار توافقی اعلام شد بورس کالا امروز میزبان عرضه ۳۴۱ هزار تن انواع محصول بازده مثبت تمام ابزارهای سرمایه‌گذاری بورسی در هفته گذشته ۸۹ کیلوگرم طلای سرخ در بازار آتی بورس کالا دادوستد شد ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا به ۳.۲ همت رسید واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود به حساب ۱۱.۹ میلیون سهام‌دار خبر تازه درباره واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ رشد دسته‌جمعی متغیرهای معاملاتی در فرابورس عرضه ۳۳۹ هزار تن محصول در بورس کالای ایران ارزش دلاری بازار اوراق بهادار در ۴ بورس ایران به ۱۹۳ میلیارد دلار رسید
۱۶:۲۳ ۱۴۰۴/۰۵/۰۱

بورس تهران پس از ۵ روز صعود عقب نشست

بورس تهران در روز چهارشنبه، اول مرداد ۱۴۰۴، پس از پنج روز صعود، با افت حدود ۷،۰۰۰ واحدی شاخص کل و خروج ۱،۷۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به کار خود پایان داد؛ کارشناسان معتقدند سایه ریسک‌های سیاسی همچنان بر بازار سنگینی می‌کند.
بورس تهران پس از ۵ روز صعود عقب نشست
کد خبر:۲۹۱۹۸

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سرمایه در نخستین روز مردادماه ۱۴۰۴، تحت تاثیر تعطیلی ادارات و فضای محتاطانه سرمایه‌گذاران، روز خوبی را تجربه نکرد. شاخص‌های کلیدی بازار با کاهش مواجه شدند و جریان خروج نقدینگی حقیقی ادامه یافت. 

شاخص کل بورس تهران با کاهش ۶،۸۹۶ واحدی به سطح ۲،۸۳۷،۰۰۷ واحد رسید و روند نزولی خود را پس از پنج روز صعود از سر گرفت. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۵،۱۴۹ واحدی در سطح ۸۴۷،۵۷۴ واحد ایستاد که نتیجه فشار فروش گسترده در شرکت‌های کوچک‌تر است. شاخص سهامداران خرد نیز با کاهش ۵۳۹ واحدی به ۱۱۰،۷۳۵ واحد رسید و همچنین  ارزش دلاری بازار نیز به ۱۲۲ میلیارد دلار کاهش یافت که با کاهش ارزش کلی بازار همخوانی دارد.

در روز معاملاتی چهارشنبه، بازار شاهد انجام ۳۲۷،۱۵۵ معامله با ارزش کلی ۱۲۷،۶۲۵ میلیارد ریال (حدود ۷،۶۰۰ میلیارد تومان) بود. حجم معاملات به ۲۹.۶۶۱ میلیون برگه رسید که در مقایسه با روزهای گذشته بازار، سطح پایینی را نشان می‌دهد. این کاهش در ارزش و حجم معاملات را می‌توان در احتیاط سرمایه‌گذاران و کمبود نقدینگی در بازار دید. 

بازار بورس در این روز با خروج ۱،۷۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی مواجه شد که ادامه روند خروج سرمایه از ابتدای سال ۱۴۰۴ را تایید می‌کند. از ابتدای سال تاکنون، حدود ۳۸،۰۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده که بخش عمده آن به بازگشایی بازار پس از تنش‌های ژئوپلیتیکی اخیر مربوط می‌شود. در مقابل، صندوق‌های سرمایه‌گذاری با ورود ۱،۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی مواجه شدند که به دلیل تمایل سرمایه‌گذاران به ابزارهای کم‌ریسک‌تر در شرایط کنونی بود. 

همچنین گروه‌های نفت، زغال‌سنگ و بیمه بیشترین ورود پول حقیقی را تجربه کردند، در حالی که گروه‌های فلزات، صندوق‌ها و چندرشته‌ای‌ها با خروج نقدینگی مواجه شدند. در سطح نمادها، شبندر، شراز و شبریز شاهد ورود پول حقیقی بودند، در حالی که فولاد، شستا و ونوین با خروج نقدینگی مواجه شدند. 

از مجموع ۵۸۳ نماد معامله‌شده، فقط ۹۹ نماد (معادل ۱۸ درصد) عملکرد مثبت داشتند. نمادهای شستا، پارسان و مبین بیشترین تقاضا را به خود اختصاص دادند، در حالی که ثفارس، ثشرق و کماسه با عرضه بالا مواجه شدند. نمادهای فولاد، شستا و شبندر نیز بالاترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. 

بازارسرمایه ایران همچنان تحت تاثیر ریسک‌های سیاسی و اقتصادی قرار دارد. تنش‌های ژئوپلیتیکی، به‌ ویژه احتمال تداوم تنش بین ایران و اسرائیل و عدم قطعیت در مذاکرات هسته‌ای، از عوامل اصلی بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به شمار می‌روند. خروج نقدینگی قابل‌ توجه پس از جنگ تحمیلی اسرائیل علیه ایران، تاثیر منفی عمیقی بر بازار گذاشته است. 

با وجود اقدامات حمایتی نظیر عرضه اوراق تبعی و تلاش‌های صندوق‌های توسعه و تثبیت بازار، چالش‌های ساختاری مانند کمبود نقدینگی و بی‌اعتمادی همچنان پابرجاست و تا زمان کاهش ریسک‌های سیاسی و ایجاد ثبات اقتصادی، بازگشت نقدینگی به بازار دشوار خواهد بود. 

با توجه به شرایط کنونی، انتظار می‌رود بازار بورس در روزهای آتی همچنان با نوسانات محدود و فضای محتاطانه مواجه باشد. سهامداران در انتظار کاهش عدم قطعیت‌های سیاسی و دریافت سیگنال‌های مثبت اقتصادی هستند تا اعتماد به بازار بازگردد. گروه‌های بانکی و خودرویی نیز به دلیل تحولات بنیادی و برگزاری مجامع، ممکن است در کانون توجه سرمایه‌گذاران قرار گیرند. در نهایت به نظر می‌رسد که برای بازگشت رونق به بازار، کاهش ریسک‌های سیاسی و تقویت اقدامات حمایتی ضروری است.