۱۴:۱۵ ۱۴۰۴/۰۵/۰۲

دولت چهاردهم به تجارت بین‌المللی توجه ویژه‌ای دارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه دولت چهاردهم به تجارت بین‌المللی توجه ویژه‌ای دارد، گفت: اگرچه اقداماتی در دولت‌های قبلی در این حوزه انجام شده است، اما پیمان‌های بین‌المللی اجرایی نشده بود که در دولت چهاردهم عملیاتی شد.
دولت چهاردهم به تجارت بین‌المللی توجه ویژه‌ای دارد
کد خبر:۲۹۲۸۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ سید محمد اتابک پنجشنبه، دوم مرداد در دومین روز سفرش به ارومیه در نشست با فعالان اقتصادی آذربایجان غربی که در اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد، با بیان اینکه باید مزیت‌های استان در نظر گرفته شود و تجارت استان تسهیل شود، گفت: مشکلات گمرکی و صدور کارت بازرگانی باید مرتفع شود تا استان از مزیت مرز بیش از این منتفع شود. 

وی با اشاره به سهم کم استان در اشتغال صنعتی، گفت: ۲۴۰۰ طرح ناتمام صنعتی در آذربایجان غربی وجود دارد که این طرح‌های راکد، ارزش افزوده استان را پایین می آورند. 

اتابک با بیان اینکه آذربایجان غربی استانی با مزیت‌ها و موقعیت ژئوپولیتیکی بسیار منحصربه‌فردی است، گفت: هم‌مرزی با سه کشور از مزیت‌های مهم آذربایجان غربی است و سهم تجاری استان باید بیشتر از رقم فعلی می‌بود. لذا تسهیلگری در حوزه تجارت باید در دستور کار قرارگیرد. 

وزیر صمت با اشاره به مشکلات سامانه‌های مرزی گفت: سامانه‌های مرزی فعال شده و در حال ارائه خدمات هستند. 

وی بر لزوم توجه به راه‌های استان تاکید کرد و گفت: راه‌های مواصلاتی استان باید از شرایط بهتری برخوردار باشد. 

شهرک‌های تخصصی در آذربایجان غربی ایجاد می‌شود

رضارحمانی، استاندار آذربایجان غربی نیز در این نشست از آغاز ایجاد شهرک‌های تخصصی در استان خبر داد. 

او تعهدات ارزی و تامین منابع مالی واحدها را یکی از مهمترین مشکلات در حوزه تولید و صنعتی اعلام کرد و گفت: برخی از مقررات و بروکراسی‌ها مانع فعالیت اقتصادی هستند که باید این موانع قانوتی اصلاح و یا مرتفع شوند. 

وی بر لزوم همکاری بانک‌ها در اعطای تسهیلات تاکید کرد و گفت: در کشوری مثل ایران که در حال توسعه است، در تامین منابع مالی تولید باید تلاش بیشتری شود. 

رحمانی با بیان اینکه برای توسعه آذربایجان غربی برنامه و هدف تعیین شده است، تصریح کرد: سهم استان با وجود منابع، پتانسیل‌ها و ظرفیت‌ها در درآمد سرانه بسیار پایین است که ظرفیت‌ها با سهم استان در بسیاری از شاخص‌های توسعه همخوانی ندارد. 

استاندار با اشاره به ظرفیت معادن استان، معادن طلای زرشوران تکاب را عامل ثروت افرینی برای کشور اعلام کرد و گفت: با وجود این ظرفیت تولید طلا، اما این شهرستان از این ثروت آفرینی سهم چشم گیری ندارد که باید به این موضوع رسیدگی شود. 

وی با اشاره به فرسودگی ماشین آلات در استان، گفت: علاوه بر نوسازی ماشین آلات که باید به جد آغاز شود؛ تکمیل زنجیره های ارزش نیز در استان در دستور کار قراردارد. 

رحمانی با اشاره به ظرفیت تجارت مرزی در استان نیز تصریح کرد: توسعه تجارت مرزی در استان به جد پیگیری می شود. 

توسعه طرح‌های صنعتی در آذربایجان غربی دنبال می‌شود

سخاوت خیرخواه، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در نشست وزیر صمت با فعالان اقتصادی استان که در اتاق بازرگانی ارومیه برگزار شد با اشاره به وضعیت صنعت، معدن و تجارت استان و فعالیت ۶ پایانه صادراتی و ۲۷ شهرک صنعتی قابل واگذاری، گفت: تاکنون در استان ۲۲۱۳ جواز تاسسیس صنغتی صادر شده که از این تعداد ۳۴۰ واحد پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصدی دارند که با اتمام این واحدها برای ۱۰ هزار نفر اشتغالزایی می شود. 

وی با اشاره به فعالیت ۲۰۷۷ واحد صنعتی با بیش از ۶۳ هزار اشتغالزایی صنعتی در استان، سهم  اشتغال صنعتی استان را ۲.۲ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار نشان می دهد اشتغال صنعتی استان نیازمند توسعه و تکمیل است. 

خیرخواه گفت: استان دارای ۵۰۴ معدن دارای پروانه بهره برداری است که طلا، باریت، سیلیس و سنگ‌های تزییتی مهم ترین مواد معدنی استان هستند. 

سرپرست صمت استان با اشاره به آغاز توسعه صنعتی در استان، گفت: توسعه طرح‌های صنعتی استان به جد پیگیری می شود که در این راستا ۵۴ پروانه بهره برداری صنعتی جدید نیز در سه ماهه اول امسال صادر شده است. 

وی یادآور شد: طی چهار سال اخیر واحدهای راکد ۲۸۰ صنعتی و ۹۴ واحد معدنی به چرخه تولید بازگشتند. 

لزوم توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همجوار

همچنین عادل نجف‌زاده، رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی، نیز در این نشست بر توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همجوار، به ویژه از طریق ایجاد شهرک‌های صنعتی مشترک تاکید کرد و این موضوع را فرصتی مهم برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های مرزی استان و افزایش صادرات دانست.

وی بر ضرورت فعال‌سازی ظرفیت‌های معدنی استان تاکید کرد و از بلوکه بودن پهنه‌های معدنی مهم استان انتقاد کرد.

نجف زاده با اشاره به وجود محدودیت‌های دولتی در بهره‌برداری از منابع فلزی و پلی‌متال استان، خواستار رفع این موانع و آزادسازی محدوده‌ها برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی شد.

رئیس مجمع نمایندگان همچنین از اهمیت جایگاه آذربایجان غربی در حوزه طلای کشور یاد کرد و خواستار تشکیل شرکت ملی طلای ایران با محوریت استان شد که می‌تواند فرصت‌های شغلی گسترده‌ای برای جوانان ایجاد کند.

لزوم حمایت از واحدهای کوچک 

همچنین قاسم کریمی، رئیس اتاق بازرگانی ارومیه در این مراسم بر لزوم حمایت از واحدهای کوچک تاکید کرد و خواستار تقویت اختیارات سرپرست صمت در این بخش استان شد. 

وی با اشاره به فرسودگی ماشین آلات بخش تولید، بر لزوم بازسازی و نوسازی ماشین الات تاکید کرد و افزود: حمایت از صادر کنندگان و رفع موانع صادر کنندگان مورد توجه قرار گیرد. 

کریمی بر لزوم تقویت دیپلماسی اقتقادی و رایزنی بازرگانی تاکید کرد و افزود: روند فعلی صدور کارت‌های بازرگانی موجب صدور کارت‌های یکبار مصرف شده که پیامدهای منفی را در میان مدت بدنبال خواهد داشت. لذا توجه به این موضوع در دستور کار قرار گیرد./ایسنا