۰۷/مرداد/۱۴۰۴ | ۰۱:۰۱
کاهش تعداد دام سبک پرواری در بهار سال جاری سه دستورالعمل جدید با موضوع تعدیل حق‌الزحمه خدمات ابلاغ شد فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات ارزش افزوده اعلام شد ذخایر برنج دولتی به موقع وارد بازار نشد یارانه کدام دهک‌ها حذف می‌شود؟ تمدید مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ پیش‌بینی تردد ۳.۷ میلیون زائر از مرزهای زمینی کشور در اربعین ۱۴۰۴ تلاش‌های ایران برای خروج از لیست سیاه FATF برای منافع ملی است پیامک‌های مالیاتی تنها با سرشماره MALIAT معتبر است مجوز رهبر انقلاب به صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در انرژی ساعت کاری این ادارات تا پایان هفته تغییر کرد+ جزییات معافیت مالیاتی گوشت شترمرغ و امعاء و احشاء دام سبک و سنگین واریز کالابرگ الکترونیکی امروز ۳۰ تیر ۱۴۰۴+ مبلغ + نحوه استعلام و مشمولین فرصت دوباره برای ثبت اعتراض مالیاتی تا ۷ مرداد تمدید شد افزایش ۴ میلیونی پایگاه مؤدیان با رویکرد جدید مالیاتی سخنان جدید وزیر کار درباره دهک‌بندی خانوارها
۱۷:۰۶ ۱۴۰۴/۰۵/۰۶

اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام چند ده ساله با طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها

نماینده ماکو در مجلس گفت: یک سری طرح‌های عمرانی و زیربنایی در استان‌ها و شهرهای مختلف وجود دارد که سال‌های طولانی ناتمام باقی مانده‌اند. طرح نشان‌دار کردن مالیات، بستری برای تمام کردن این طرح‌ها به وجود آورد.
اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام چند ده ساله با طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها
کد خبر:۲۹۶۳۸

به گزارش اقتصاد معاصر؛ نشان‌دار کردن مالیات طرحی است که توسط دولت سیزدهم به منظور مشارکت مالیات‌دهندگان در تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها مطرح و در سال قبل اجرایی شد. این طرح نتایج مثبتی به دنبال داشت و رضایت عمومی را افزایش داد. قبلاً انتقادهای زیادی به نظام مالیاتی کشور وارد بود. زیرا مردم در جریان محل هزینه‌کرد مالیات‌ها قرار نداشتند. با اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها این مشکل حل شده است.

با توجه به مزیت‌های این طرح، در مجلس مصوب شد که طی سال جاری نیز ادامه پیدا کند. حجم اعتبارات این طرح در سال جاری با افزایش 50 درصدی، به 18.2 هزار میلیارد تومان رسید که سهمی مهم از منابع مالیاتی کشور را خواهد داشت. این مبالغ مستقیما با نظر مردم، صرف پروژه‌های عمرانی و زیرساختی کشور خواهد شد و مالیات مستقیماً به توسعه شهری و روستایی متصل می‌شود.

توجه ویژه طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در سال 1404 در زمینه توسعه راه‌ها و زیرساخت‌های حوزه آب است و بیش از 150 طرح بزرگ و مهم کشوری در این بخش تعریف شده است. به نحوی که علاوه بر رفع محرومیت، دسترسی عادلانه به زیرساخت‌های حیاتی برای مردم ایجاد شود.

مالیات جزو مهم‌ترین منابع درآمدی پایدار دولت‌هاست. تا کنون این منبع درآمدی جایگاه واقعی خود را در اقتصاد کشور پیدا نکرده و دولت توجهی به آن نداشته است. طی سالیان طولانی این موضوع مورد انتقاد کارشناسان بود. در سال‌های اخیر دریافت مالیات عادلانه از همگان و به کار انداختن آن در پروژه‌های کلان زیرساختی و عمرانی مدنظر قرار گرفته است.

نظرات عمر علی‌پور، نماینده ماکو در مجلس را در ادامه در خصوص مزیت‌های طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها می‌خوانید.

علی‌پور در ارتباط با این موضوع که در سال 1403 بیش از 1915 پروژه با نظر مستقیم مردم در چارچوب طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها اجرایی شدند و بیش از 12 هزار میلیارد تومان اعتبار دریافت کردند، تصریح کرد: طرح مورد بحث یکی از مهم‌ترین کارهایی است که طی سال‌های اخیر در حوزه مالیاتی در کشور به اجرا گذاشته شد. در حوزه انتخابی بنده نیز در صدد استفاده از این طرح هستیم و پیشبرد پروژه‌ها هستیم.

وی ادامه داد: یک سری طرح‌های عمرانی و زیربنایی در استان‌ها و شهرهای مختلف وجود دارد که سال‌های طولانی ناتمام باقی مانده‌اند. طرح نشان‌دار کردن مالیات، بستری برای تمام کردن این طرح‌ها به وجود آورد. در همین راستا، افزایش 50 درصدی اعتبارات تخصیص یافته به طرح‌های مربوط به نشان‌دار کردن مالیات‌ها و رسیدن آن به 18.2 هزار میلیارد تومان مثبت ارزیابی می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هر چقدر مردم در جریان محل هزینه‌کرد مالیات‌ها قرار بگیرند به نفع کشور است. طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها اثرگذاری بالایی بر شفاف‌سازی نحوه مصرف مالیات‌ها دارد و همین امر انگیزه افراد را برای پرداخت مالیات بالا می‌برد و از فرار مالیاتی جلوگیری به عمل می‌آورد. تمامی این موارد به معنی افزایش فرهنگ مالیاتی در کشور است.

علی‌پور گفت: تعریف طرح‌های توسعه راه‌ها و آبرسانی در قالب طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها در سال 1404 مثبت ارزیابی می‌شود. این طور اقدامات در راستای رفع محرومیت و افزایش عدالت در دسترسی همگان به زیرساخت‌های حیاتی است که اهمیت زیادی دارد.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد کلان کشور که باید به آن توجه اساسی شود، حوزه انرژی است. با توجه به ناترازی‌های موجود نیازمند سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم. در همین راستا، سوق دادن منابع درآمدی مالیاتی به طرح‌های کلان حوزه انرژی مثبت ارزیابی می‌شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها، گامی بزرگ در راستای تحقق مشارکت مردم در اقتصاد، اقتصاد مقاومتی و همچنین تقویت سرمایه‌گذاری به نفع تولید با هدایت منابع مالیاتی با نظر مستقیم مردم به سمت تولید و توسعه بیشتر کشور با محوریت تحقق عدالت است.

علی‌پور گفت: تولید یکی از ارکان مهم اقتصادی کشور است و رونق بخشیدن به آن در نهایت به رشد اقتصادی کشور منجر می‌شود. بر همین مبنا، سوق دادن درآمدهای مالیاتی کشور به سمت تولید از اهمیت اساسی برخوردار است. تعریف پروژه‌های تولیدی در چارچوب طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها به رشد اقتصادی منجر می‌شود و رضایت عمومی را در پی خواهد داشت.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم برخی از پروژه‌های حوزه انتخابی خود را در چارچوب طرح نشان‌دار کردن مالیات پیش ببریم و به اجرای آن‌ها پس از سال‌ها تحقق ببخشیم. این امر انگیزه‌ای در مالیات‌دهندگان برای پرداخت به موقع مالیات‌شان ایجاد می‌کند. هر چقدر مشارکت آنان در تعیین محل هزینه‌کرد مالیات‌ها بیشتر شود، با رضایت بیشتری اقدام به پرداخت مالیات می‌کنند. این موضوع در راستای ایجاد فرهنگ مالیات‌دهی در کشور از اهمیت اساسی برخوردار است./تسنیم