۲۲:۰۰ ۱۴۰۳/۰۸/۰۴

پتانسیل تولید حداقل ۱۲۰۰ تن زعفران در کشور وجود دارد

عضو شورای ملی زعفران گفت: براساس آمار سطح زیرکشت زعفران ۱۳۰ هکتار است که از این میزان پتانسیل تولید حداقل ۱۲۰۰ تن زعفران وجود دارد.
پتانسیل تولید حداقل ۱۲۰۰ تن زعفران در کشور وجود دارد
کد خبر:۶۱۰۰

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: با توجه به عدم اجرای طرح شناسنامه دار شدن مزارع، آمار دقیقی از سطح زیرکشت نداریم، اما براساس آمار وزارت جهاد سطح زیرکشت زعفران ۱۲۷ هزارهکتار اعلام شده است.

 

 او با بیان اینکه توسعه سطح زیرکشت زعفران وجود ندارد، افزود: اکنون عملکرد برداشت زعفران در مزارع پایین است، درحالیکه با افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش هزینه‌ها، تولید زعفران مقرون به صرفه است.

 

حسینی با بیان اینکه تولید اقتصادی زعفران مغفول مانده است، گفت: اگر از تولید محصول و توسعه بازار حمایت شود، قطعا موفق خواهیم شد به طوریکه دیگر دغدغه مصرف زعفران نداریم.

 

 عضو شورای ملی زعفران با تاکید بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی زعفران افزود: برای دستیابی به ارزش افزوده واقعی زعفران باید تمرکز به جای خام‌فروشی بر توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی زعفران باشد به طوریکه از ۱۳۰ هزارهکتار سطح زیرکشت فعلی امکان تولید ۱۲۰۰ تن زعفران وجود دارد.

 

او با بیان اینکه تولید فعلی زعفران یک چهارم پتانسیل فعلی است، افزود: پتانسیل تولید حداقل ۱۲۰۰ تن زعفران را داریم که با رفع مشکلات فعلی، کشاورزان به درآمد واقعی می‌رسند.

 

 حسینی با بیان اینکه آمار دقیقی از تولید  زعفران نمی‌توان اعلام کرد، افزود: اکنون ابتدای کار هستیم، از این رو نمی‌توان آمار دقیقی ارائه داد، هرچند با استمرار این روند تولید بیشتری نسبت به سال قبل خواهیم داشت.

 

عضو شورای ملی زعفران با بیان اینکه آمار دقیق افزایش تولید پایان فصل مشخص می‌شود، گفت: در حال حاضر عملکرد تولید زعفران در هکتار پایین است، هرچند برخی کشاورزان ۱۵ کیلو در هکتار و کشاورزان رکوردار ۳۵ کیلو در هکتار عملکرد دارند، درحالیکه برداشت کمتر از ۱۲۰۰ تن محصول معضل اصلی تولیدکنندگان محسوب می‌شود.

 

او گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید زعفران حداقل ۳۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یابد، اما این افزایش کافی نیست و مشکلات باید حل شود.  

ارسال نظرات