افزایش ۸۰ درصدی قیمت کره معقول است؟
به گزارش اقتصاد معاصر؛ سیاوش سلیمی، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی با اشاره به علل افزایش ۸۰ درصدی قیمت کره گفت: با افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیرخام، طبیعتا این درصد افزایش باید روی شیرخشک، کره و خامه هم اعمال میشد، اما متاسفانه قیمت شیرخشک نه تنها افزایش نیافت بلکه کاهش یافت و از طرفی هردرصد چربی ۳ هزارتومان قیمت گذاری شده بود که کارخانجات بسته بندی کره برآن مبنا باید قیمت گذاری میکردند.
به گفته او، با توجه به قیمت گذاری چربی کارخانجات بسته بندی از دریافت کره و خامه اجتناب کردند که این منجر به خلا کمبود در بازار شد که با همکاری انجمن لبنی صورت جلسهای تنظیم شد که خامه تولیدی با قیمت تمام شده ۳۷۵۰ تومان و کره در بستههای ۲۵ کیلویی با نرخ ۳۲۵ هزارتومان در اختیار واحدهای تولیدکننده کره یا بسته بندی کره قرار بگیرد که با احتساب هزینه بسته بندی، توزیع و سود سوپرمارکتها بدست مصرف کننده برسد که براین اساس مشکلی در تامین کره نخواهد بود.
سلیمی با بیان اینکه افزایش ۸۰ درصدی قیمت کره معقول و منطقی است، افزود: با کاهش قیمت شیرخشک و افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیرخام، ۴۰ تا ۵۰ درصد قیمت چربی باید افزایش یابد تا واحدهای تولیدی اقدام به تولید کنند و ۳۰ درصد مابقی افزایش قیمت کره مربوط به هزینههای بسته بندی و سود سوپرمارکت هاست، از این رو بعید است که کاهش چشمگیری در قیمت کره اتفاق بیفتد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نیاز سالانه کره داخل را ۴۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: در حال حاضر در تامین کره مشکلی نداریم و خلا کمبود کره با فعالیت واحدهای بسته بندی تا یک هفته آتی در بازار مرتفع میشود به طوریکه کره در تمامی فروشگاهها و مغازهها همانند قبل به وفور موجود است.
او با بیان اینکه صادرات کره ارتباطی به گرانی آن ندارد، گفت: کاهش قیمت شیرخشک و افزایش قیمت شیرخام عامل اصلی نوسان قیمت کره در بازار است چراکه مجموع صادرات کره در ۷ ماهه امسال ۲۰ هزارتن بوده است./باشگاه خبرنگاران