تشریح روند اجرای سرشماری کشاورزی در کشور از زبان رییس مرکز آمار
به گزارش اقتصاد معاصر؛ غلامرضا گودرزی روز سه شنبه در بازدید از روند سرشماری عمومی بخش کشاورزی در مازندران افزود: تا هجدهمین روز اجرای این طرح ملی، ۲۱ درصد از آمار کشاورزی مردم و بهرهبرداران در سراسر کشور به ثبت رسیده است.
این مقام مسوول، با اشاره به اجرای این طرح از ۱۲ آبان ماه در کشور، هدف آن را ثبت فعالیتهای ۹ گانه بخش کشاورزی بیان کرد و گفت: این سرشماری، تمرین خوبی برای سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۴۰۵ خواهد بود.
گودرزی همچنین به شرایط بهتر اصفهان در مقایسه با دیگر استانهای کشور در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: مازندران نیز با ثبت آمار ۱۸ درصدی و اطلاعات ۱۳۶ هزار خانوار و شناسایی ۵۲ هزار بهرهبردار، به آمار متوسط کشوری نزدیک است.
رییس مرکز آمار کشور تأکید کرد: اطلاعات محرمانه سرشماری تنها برای خدمترسانی بهتر به بهرهبرداران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی پرورش محصولات سالانه مانند گندم، جو، شلتوک و ذرت، پرورش محصولات دائمی از جمله پرتقال، سیب، خرما و انگور، و همچنین پرورش گاو، گوساله، گوسفند، بز، گاومیش و شتر را محور گردآوری اطلاعات بهرهبرداران کشاورزی عنوان کرد.
ششمین سرشماری کشاورزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال با شعار "همکاری در سرشماری، همکاری در رفاه و آبادانی" به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری در مازندران آغاز شد.
طبق بررسی سابقه سرشماری کشاورزی ۱۰ سال گذشته مازندران، اطلاعات ۳۲۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی به ثبت رسیده است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.