اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۹/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۲:۳۴
۱۲:۲۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۹
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۹ بهمن ۱۴۰۳)؛

از جواهر مکران تا دخل و خرج تهران در سال ۱۴۰۴

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
کد خبر:۱۵۷۶۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از کالا برگ، توسعه اقتصادی مکران، بودجه ۱۴۰۴، بحران مسکن و پیش‌فروش سکه پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان «هدفمندی کالابرگ؛ چگونه؟» در گزارش خود به چالش‌ها و راهکار‌های اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی پرداخت. در این گزارش آمده است: «دولت برای حمایت از معیشت دهک‌های پایین، طرح کالابرگ الکترونیکی را اجرا کرد اما به دلیل کمبود منابع مالی، اجرای آن متوقف شد. بررسی‌های مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که یارانه تشویقی برای سه دهک پایین درآمدی موثر بوده اما برای سایر دهک‌ها کارایی لازم را نداشته و فقط هزینه‌های طرح را افزایش داده است. از مهم‌ترین چالش‌های اجرای طرح می‌توان به عدم تأمین منابع پایدار، تاخیر در پرداخت یارانه به فروشگاه‌ها و مشکلات سرمایه در گردش، تغییرات مکرر در جامعه هدف و میزان یارانه، ضعف در هماهنگی دستگاه‌های اجرایی و اطلاع‌رسانی اشاره کرد.» 

روزنامه شرق امروز، گزارش اقتصادی با عنوان «جواهر مکران» منتشر کرد که با اشاره به توسعه اقتصادی و زیرساختی منطقه مکران نوشت: «برخی متولیان دولتی معتقدند که بومی‌های سیستان‌و‌بلوچستان از ورود سرمایه‌گذاران غیربومی نگران هستند، زیرا ممکن است فرصت‌های شغلی برای آنها محدود شود. در این راستا پتروشیمی نگین مکران اقداماتی در جهت توسعه زیرساخت‌ها و توانمندسازی بومیان، مانند ایجاد مدرسه فنی‌وحرفه‌ای، تجهیز بیمارستان، حمایت از تیم‌های ورزشی و احداث خط لوله انتقال آب، انجام داده است. همچنین، این شرکت شرط استخدام غیربومی‌ها را سکونت خانوادگی در منطقه اعلام کرده تا از تبدیل چابهار به خوابگاهی برای نیرو‌های غیربومی جلوگیری شود.» 

عنوان گزارش اقتصادی روزنامه اعتماد، «کسری ۲۲۰ هزار میلیارد تومانی یارانه‌ها در سال آینده» بود. این گزارش به کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۴ و چالش‌های تامین منابع مالی آن پرداخته و آورده است: «مرکز پژوهش‌های مجلس پیش‌بینی کرده که کسری بودجه هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده به ۲۲۰ هزار میلیارد تومان برسد و پیشنهاد داده که دولت برای تامین این کسری، اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و بهینه‌سازی مصرف انرژی را در دستور کار قرار دهد. منابع هدفمندی ابتدا ۹۲۳ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که با مصوبات مجلس به ۱۰۴۶ هزار میلیارد تومان افزایش یافت اما عملکرد منابع در سال جاری، نامطلوب بوده و کمتر از ۵۰ درصد تحقق یافته است.» 

روزنامه وطن‌امروز در مطلبی با عنوان «ناترازی بودجه روی دوش یارانه»، تاثیر ناترازی بودجه بر تامین یارانه‌ها و واردات سوخت در سال ۱۴۰۴ را مورد بررسی قرار داده و آورده است: «با افزایش هزینه‌های ناشی از تورم و نرخ ارز، دولت در بودجه ۱۴۰۴ کالابرگ را برای اقشار کم‌برخوردار در نظر گرفته اما فقط ۳ درصد به بودجه یارانه‌ها افزوده شده است، در حالی که هزینه‌های حمایتی برای کالا‌هایی مثل نان (۵۵ درصد) و دارو (۱۳ درصد) افزایش داشته که این مساله ناترازی بودجه را تشدید کرده و دولت برای مدیریت آن، اعتبارات واردات سوخت را ۱۸ درصد کاهش داده است.» 

روزنامه فرهیختگان هم در گزارشی با عنوان «دخل و خرج تهران ۱۴۰۴»، بودجه شهرداری تهران در سال ۱۴۰۴ و چالش‌های مالی را مورد بررسی قرار داده است. 

روزنامه جام‌جم در گزارشی با عنوان «ایست اقتصادی در دهه۹۰»، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در ایران و چالش‌های آن را بررسی کرده و بیان دارد: «سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ برای رشد و تاب‌آوری اقتصاد ایران ابلاغ شد اما اجرای کامل آن با چالش‌هایی مواجه بوده است. محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید دارد که اقدامات مستقیم و جامعی برای اجرای این سیاست‌ها انجام نشده و برخی قوانین مانند «حداکثر استفاده از توان تولید» به‌ طور غیرمستقیم در این راستا تصویب شده‌اند.» 

روزنامه جوان در گزارش اقتصادی خود با عنوان «وزارت راه‌وشهرسازی سرگرم راهکار‌های تکراری است» به بی‌توجهی دولت چهاردهم به بحران مسکن پرداخته و آورده است: «با گذشت ۶ ماه از آغاز دولت چهاردهم، بحران مسکن همچنان بی‌پاسخ مانده و دولت به جای تمرکز بر عرضه زمین، بر مسائل فرعی مانند تفکیک وزارت راه‌وشهرسازی و انتقال پایتخت تاکید دارد. در این مدت، فقط یک جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی برگزار شده، آمار جدیدی از وضعیت مسکن منتشر نشده و بازار ساخت‌وساز در رکود قرار دارد.» 

روزنامه خراسان در گزارشی با تیتر «سکه‌های پیش فروش تا ۱۴ میلیون ارزان‌تر از نرخ روز»، جزئیات پیش‌فروش سکه‌های طلا توسط بانک مرکزی ایران را مورد بررسی قرار داده و آورده است: «بانک مرکزی جزئیات پیش‌فروش سکه‌های طلا را منتشر کرده که نشان می‌دهد قیمت این سکه‌ها به‌ ویژه در مقایسه با نرخ‌های بازار ارزان‌تر است. این پیش‌فروش شامل سکه‌هایی است که در خرداد، مرداد و مهر سال آینده تحویل داده می‌شود. به‌ طور مثال، قیمت تمام‌سکه برای تحویل خرداد ۱۴۰۴ حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ارزان‌تر از قیمت بازار است. کارشناسان مالی این پیش فروش‌ها را منطقی می‌دانند و آن را به عنوان یک گزینه سرمایه‌گذاری مناسب در نظر می‌گیرند.»

ارسال نظرات