اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۹/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۳:۱۰
۱۳:۰۸ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر اعلام شد

جزئیات حمایت مجلس از سرمایه‌گذاری و تولید/نفت‌زدایی از بودجه با صادرات شدنی‌ست

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای تحقق سرمایه‌گذاری برای تولید، مجلس اقداماتی از جمله تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان را انجام داده و معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری حمایت‌های مالی خوبی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است.
کد خبر:۱۷۳۸۷

بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره میزان تحقق شعار سال ۱۴۰۳ (جهش تولید با مشارکت مردم) و ضرورت توجه دولتمردان به شعار امسال (سرمایه‌گذاری برای تولید) اظهار داشت: شعار جهش تولید و مشارکت مردمی که از سوی مقام معظم رهبری برای نام‌گذاری دو سال اخیر مطرح شد، مورد توجه ویژه مجلس گذشته و مجلس فعلی قرار گرفته است. 

وی ادامه داد: در راستای تحقق این شعار، مجلس اقداماتی از جمله تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان را انجام داده که تحولات مهمی را در این حوزه رقم زده است. برای نخستین بار، معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری حمایت‌های مالی خوبی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفت. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: کاهش مالیات بخش تولید در سال گذشته عملیاتی شد و در کنار آن، تسهیل صدور مجوز‌های کسب‌وکار نیز در دستور کار قرار گرفت تا شرایط بهتری برای تولیدکنندگان فراهم شود. علاوه بر این، تراز مثبت تجاری اخیر نشان‌دهنده بهبود شرایط در حوزه صادرات است. با این وجود، همچنان موانع جدی در مسیر تولید وجود دارد که باید برای رفع آنها تلاش کنیم. 

محبی در ارتباط با راهکار‌های کاهش وابستگی به نفت و افزایش سهم درآمد‌های مالیاتی در بودجه گفت: حرکت در این مسیر مستلزم توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، حمایت از تولیدات صادرات‌محور و توجه به ظرفیت‌های درونی و مزیت‌های اقتصادی کشور است که تاکنون مورد غفلت قرار گرفته‌اند. 

وی تصریح کرد: باید به‌ جای تمرکز صرف بر افزایش حجم تولید، بر ارتقای کیفیت محصولات نیز توجه کنیم. توانمندی‌های فناوری، ظرفیت نیروی انسانی متخصص و ظرفیت علمی و پژوهشی کشور، فرصت‌های ارزشمندی هستند که باید از آنها برای توسعه صادرات محصولات فنی و مهندسی بهره‌برداری شود. 

نمایده مردم سبزوار تاکید کرد: در حال حاضر، گسترش ارتباطات تجاری با کشور‌های همسایه که ادامه سیاست‌های دولت گذشته است، گامی مثبت در این مسیر محسوب می‌شود. توسعه صادرات و ارزآوری از جمله اهدافی هستند که باید در اولویت قرار گیرند تا بتوان وابستگی کشور به درآمد‌های نفتی را کاهش داد.

ارسال نظرات