اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۸/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۴:۴۶
۱۴:۴۱ ۱۴۰۴/۰۱/۱۸
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۱۸ فروردین۱۴۰۴)؛

از بازگشت بودجه به تنظیمات کارخانه تا متهمان فرار سرمایه

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
کد خبر:۱۹۴۶۶

روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی از جمله تغییرات قانون بودجه ۱۴۰۴، سیاست‌های جدید در بازار خودرو، نوسانات شدید قیمت طلا، موانع سرمایه‌گذاری مولد وضعیت تولید خودرو و عوامل فرار سرمایه از تولید پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «بازگشت بودجه به تنظیمات کارخانه» به تغییرات قانون بودجه ۱۴۰۴ نسبت به لایحه اولیه اشاره می‌کند. این روزنامه نوشت: «منابع عمومی دولت از ۶۰۰۰ همت در لایحه به ۵۰۰۰ همت در قانون کاهش یافته اما با وجود ریسک‌های فروش نفت، بودجه نه‌ فقط انقباضی نیست، بلکه ۱۰ درصد رشد کرده است. خروج بودجه نظامی و یارانه‌ها از جداول و افزایش منابع از نرخ ارز ترجیحی، مولدسازی و مالیات، به احتمال رشد کسری بودجه در سال آینده دامن خواهد زد.» 

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «ممنوعیت غیررسمی واردات خودرو» به تحولات سیاست واردات خودرو پرداخته است. این روزنامه یادآور می‌شود: «پس از لغو ممنوعیت واردات خودرو در دولت سیزدهم، دولت چهاردهم تعرفه‌های سنگین ۱۰۰ درصدی برای خودروهای برقی، هیبریدی و بنزینی پیشنهاد داد. هرچند از تعرفه ۱۰۰ درصدی خودروهای برقی و هیبریدی عقب‌نشینی شد اما این سیاست به نوعی ممنوعیت غیررسمی تلقی می‌شود که نگرانی‌هایی درباره ذخایر ارزی را تقویت کرده است.» 

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «حباب طلایی» به افزایش شدید قیمت طلا در بازار داخلی اشاره کرده و بیان دارد: «قیمت هر گرم طلا به ۸ میلیون تومان رسیده که متاثر از رشد دلار به ۱۰۳ هزار تومان و افزایش اونس جهانی به بالای ۳۰۰۰ دلار است. حباب ۴۱ درصدی سکه، زنگ خطری برای سرمایه‌های خرد محسوب می‌شود که تحت تاثیر نااطمینانی‌های جهانی و نوسانات ارزی شکل گرفته است.» 

روزنامه جام‌جم در گزارشی با عنوان «سودهای نوسانی مانع سرمایه‌گذاری» به گرایش سرمایه‌ها به بازارهای غیرمولد پرداخته است. این روزنامه نوشت: «در حالی که اقتصادهای پیشرفته سرمایه‌ها را به سمت تولید هدایت می‌کنند، در ایران تورم بالا از سال ۹۷ به بعد، مردم را به سرمایه‌گذاری در طلا و ارز سوق داده است. کارشناسان معتقدند تا زمانی که تورم مهار نشود، انگیزه برای فعالیت‌های مولد تقویت نخواهد شد.» 

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «سقوط تولید مونتاژکاران خودرو» به وضعیت بازار خودرو در سال ۱۴۰۳ اشاره می‌کند. این روزنامه بیان می‌کند: «تولید خودرو به ۱.۳۲ میلیون دستگاه رسیده که با وجود قطعی برق و گاز، قابل قبول است اما کاهش تولید مونتاژکاران خصوصی، در کنار تحریم‌ها و مدیریت اجتماعی بازار خودرو توسط دولت، همچنان چالش‌هایی را برای کیفیت و رقابت‌پذیری خودروسازان داخلی ایجاد کرده است.» 

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «متهمان فرار سرمایه از تولید» به عوامل موثر بر امنیت سرمایه‌گذاری پرداخته است. این روزنامه نوشت: «سرمایه‌گذاری مانند پرنده‌ای محتاط است که با کوچک‌ترین ناامنی فرار می‌کند. پایش امنیت سرمایه‌گذاری توسط مرکز پژوهش‌های مجلس نشان می‌دهد که علاوه بر توجیه مالی، امنیت نهادی و ثبات اقتصادی از عوامل کلیدی در جذب سرمایه به تولید هستند که همچنان با ضعف‌هایی مواجه‌اند.»

ارسال نظرات