اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۸/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۲:۰۲
۱۱:۵۷ ۱۴۰۴/۰۱/۱۸

دوشنبه سیاه بازارها؛ سقوط ۹ هزار دلاری بیت‌کوین در چند ساعت

بازار رمزارز‌ها همزمان با بازگشایی بازار‌های آسیا، شاهد ریزشی کم‌سابقه بود؛ ارزش بیت‌کوین تنها در یک شب بیش از ۹ هزار دلار سقوط کرد و به ۷۴ هزار دلار رسید. این ریزش، دوشنبه‌ای سیاه را رقم زد و موجب لیکوئید شدن موقعیت‌هایی به ارزش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار شد.
کد خبر:۱۹۴۸۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ عده‌ای از کارشناسان معتقدند اعمال تعرفه‌های سنگین از سوی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده بازار رمزارز‌ها را با شوکی کم‌سابقه مواجه کرد. بیت‌کوین که تا شب گذشته در محدوده ۸۳ هزار دلار معامله می‌شد، ناگهان تا سطح ۷۴ هزار دلار سقوط کرده و دوشنبه سیاه را برای بازار‌های مالی به خصوص بازار کریپتو رقم زد. از طرفی این ریزش باعث لیکوئید شدن موقعیت‌هایی به ارزش بیش از ۱.۳۶ میلیارد دلار در بازار دارایی‌های دیجیتال شد.

طی ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۴۴۱ هزار معامله‌گر لیکوئید شده‌اند که از این میان، موقعیت‌های خرید (لانگ) سهمی حدود ۱.۲۱ میلیارد دلار داشته‌اند. تنها در معاملات بیت‌کوین، بیش از ۴۰۱ میلیون دلار لیکوئید شده و اتریوم نیز زیانی معادل ۳۴۱ میلیون دلار را تجربه کرده است.

بزرگ‌ترین لیکوئیدیشن ثبت‌شده به یک قرارداد در صرافی بیت‌فینکس مربوط می‌شود که ارزشی معادل ۱۶.۳۸ میلیون دلار داشت. رمزارز‌های بیت‌کوین، اتریوم، سولانا، ریپل و دوج‌کوین بیشترین حجم لیکوئید شدن را به خود اختصاص داده‌اند.

این افت ناگهانی، فشار فروش سنگینی را در بازار به‌ویژه روی بیت‌کوین و اتریوم ایجاد کرده و بسیاری از آلت‌کوین‌ها نیز با کاهش قیمت‌های دو رقمی مواجه شده‌اند. قیمت بیت‌کوین در ۲۴ ساعت گذشته حدود ۹ درصد کاهش یافته و اتریوم با ریزشی بیش از ۱۹ درصد روبه‌رو شده است. داده‌ها نشان می‌دهد که عمده فشار فروش از سمت معامله‌گران لانگ بوده و حجم موقعیت‌های فروش (شورت) لیکوئیدشده بسیار ناچیز است.

جالب آن‌که بیت‌کوین پیش‌تر در پی انتخاب مجدد ترامپ و پس از مراسم تحلیف او به اوج تاریخی ۱۰۹ هزار دلار رسیده بود. اما اکنون با این افت، قیمت آن به محدوده‌هایی برگشته که آخرین‌بار در دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن تجربه شده بود.

با شکسته شدن سطح حمایتی ۷۳ هزار دلار که بسیاری از تحلیلگران آن را کف محلی روند صعودی می‌دانستند، فشار‌های ژئوپلیتیک و سیاست‌های تجاری جدید ایالات متحده به‌مثابه یک «قوی سیاه» در بازار ظاهر شده‌اند و تمام پیش‌بینی‌های تکنیکال را به چالش کشیده‌اند.

اکنون بازار رمزارز‌ها در حال بازنگری مجدد در ارزیابی ریسک است؛ رویکردی که هم‌زمان در بازار‌های مالی سنتی نیز قابل مشاهده است. تحلیلگران معتقدند برای بازگشت بازار به مسیر صعودی، به ثبات ژئوپلیتیک و مشخص‌تر شدن سیاست‌های اقتصادی نیاز است.

ارسال نظرات