۱۹:۲۴ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹

کاهش کنترل نرخ یوان؛ سیگنالی برای بیت‌کوین

حرکت غافلگیرکننده بانک مرکزی چین در کاهش کنترل بر نرخ یوان، نه‌ فقط می‌تواند صادرات این کشور را تقویت کند، بلکه ممکن است به جریان سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های پرریسکی مانند بیت‌کوین منجر شود؛ حرکتی که تحلیلگران آن را واکنشی به فشار‌های اقتصادی و تجاری فزاینده از سوی ایالات متحده می‌دانند.
کاهش کنترل نرخ یوان؛ سیگنالی برای بیت‌کوین
کد خبر:۱۹۶۳۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از coinspeaker؛ چین برای مقابله با تاثیر تعرفه‌های آمریکا، سیاست پولی غیرمتعارفی را در پیش گرفته که بیت‌کوین و دارایی‌های پرریسک ممکن است در بلندمدت از این تغییر سیاست سود ببرند. 

بانک مرکزی چین نرخ مرجع روزانه یوان را در برابر دلار، ۷.۲۰۳۸ تعیین کرده که پایین‌ترین سطح از سپتامبر گذشته است. این نشانه‌ای از تغییر رویکرد بانک مرکزی چین در مدیریت ارز است. یوان مانند دلار یا یورو به‌ صورت آزاد معامله نمی‌شود، بلکه در یک محدوده ۲ درصدی در دو طرف نرخ مرجع روزانه که بانک مرکزی اعلام می‌کند، نوسان دارد. 

بسیاری از تحلیلگران معتقدند که این اقدام، واکنشی به فشار‌های جدید ایالات متحده است. پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، تعرفه‌هایی بر کالا‌های چینی اعمال کرده و تضعیف یوان می‌تواند صادرات چین را رقابتی‌تر کند. 

سطح ۷.۲ یوان در برابر دلار، یک مرز روانی مهم محسوب می‌شود و بانک مرکزی با عبور بازار از این سطح، وارد عمل می‌شود اما این بار به‌ صورت رسمی اجازه داده که یوان از این سطح پایین‌تر برود. برخی تحلیلگران بر این باورند که این حرکت می‌تواند آغازگر یک استراتژی گسترده‌تر برای کاهش مدیریت‌شده ارزش یوان توسط مقامات چینی باشد؛ حرکتی که می‌تواند به نفع دارایی‌های پرریسک باشد.

بیت‌کوین می‌تواند از خروج سرمایه از چین سود ببرد

در گذشته هر بار که ارزش یوان کاهش یافت، تمایل به انتقال پول از چین افزایش یافته است که بخشی از این سرمایه‌ها نیز وارد بازار بیت‌کوین شده‌اند. کارشناسان کریپتو معتقدند شرایط فعلی شباهت‌هایی با سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ دارد که پس از کاهش ارزش یوان، قیمت بیت‌کوین رشد کرد. 

آرتور هیز، مدیرعامل سابق BitMEX در پست اخیر خود در شبکه ایکس اعلام کرد که اگر فدرال رزرو آمریکا سیاست‌هایی به نفع بیت‌کوین اتخاذ نکند، بانک مرکزی چین ممکن است به‌ طور غیرمستقیم این نقش را ایفا کند. 

با این حال، محدودیت‌هایی وجود دارد و چین قوانین سخت‌گیرانه‌ای در مورد فعالیت‌های رمزارزی دارد. طبق قانون جدید، بانک‌ها موظف به نظارت و گزارش تراکنش‌های بین‌المللی مشکوک، به‌ ویژه مرتبط با رمزارز‌ها هستند. در این راستا مارکوس تیلن، تحلیلگر اقتصادی بیان کرد که از آگوست ۲۰۲۴، ریسک‌های قانونی برای افرادی که از رمزارز‌ها برای انتقال سرمایه استفاده می‌کنند، افزایش یافته است.

ارسال نظرات