به گزاش اقتصاد معاصر از اتاق ایران، در حاشیه برگزاری همایش تجاری ایران و جمهوری آذربایجان در مرکز همایشهای بینالمللی حیدراف، فرصتی فراهم شد تا فعالان اقتصادی سرشناس ایرانی که در بازار این کشور سرمایهگذاری کرده و در حوزههای مختلف تجارت میکنند، چالشها و پیشنهادات خود را با استانداران هممرز با آذربایجان (گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی) به منظور رایزنی با مقامات این کشور و تلاش برای پیدا کردن راهحلهای عملیاتی در میان بگذارند.
بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، ایران باید با همکاری استاندارریهای مرزی با محوریت اتاقها جایگاه خود را در منطقه قرهباغ با تمرکز بر حوزه خدمات فنیمهندسی، تامین مصالح ساختمانی و ساختوساز، تقویت کنند.
همچنین پیشنهاد شد یک مدرسه در این منطقه توسط جمهوری اسلامی ایران تاسیس شود.
در ادامه این جلسه ظرفیتها برای همکاری بین ایران و آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت. به باور سرمایهگذاران و تجار آنچه به افزایش سطح مناسبات دو کشور کمک میکند را در ایجاد حملونقل دریایی منظم، تقویت زیرساختهای حمل ریلی و تقویت امکانات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دیدند.
به باور آنها، جمهوری آذربایجان میتواند به عنوان مسیر صادرات کالاها و خدمات ایرانی به کشورهای CIS در نظر گرفته شود، مشروط بر اینکه حملونقل زمینی و ارسال کالاها از مسیر جمهوری آذربایجان بر پایه شرکتهای حملونقل مدیریت شود زیرا در حال حاضر کامیونها به دلیل خودمالک بودن، شرایط مناسبی نداشته و به هنگام تردد از مسیر جمهوری آذربایجان به مشکل برخورد می کنند.
مسعود پزشکیان رئیس جمهوری روز دوشنبه هشتم اردیبهشت در سفری یک روزه در راس هیاتی سیاسی و اقتصادی و به دعوت رسمی همتای آذربایجانی خود به باکو سفر کرد؛ دیدار با الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان، شرکت در همایش مشترک فعالان اقتصادی دو کشور، دیدار با ایرانیان مقیم و امضای هفت تفاهم نامه همکاری در حوزه های سیاسی، حمل و نقل، مبادلات فرهنگی، همکاریهای بهداشتی، رسانهای و سرمایهگذاری از برنامه های این سفر بود./ ایرنا