به گزارش اقتصاد معاصر؛ فتح اله توسلی به ضرورت خروج بانک ها از بنگاه داری اشاره کرد و گفت: بنگاه داری بانک ها به معظل اساسی در کشور تبدیل شده و اکنون موضوع بنگاه داری به نوعی به صندوق توسعه ملی نیز سوق داده شده است که بنده به مسئولان صندوق تذکر دادم که حق ندارید وارد بنگاه داری شوید.
وی افزود: در حال حاضر منابعی که در اختیار بانک ها قرار دارد و باید آنها در قالب تسهیلات به مردم و تولید پرداخت کنند به سمت بنگاه داری برده اند و براساس گزارش هایی که ارائه می شود تسهیلات خرد مثل وام ازدواج و فرزندآوری به میزان کافی پرداخت نشده است در حالی که قانون بودجه موظف کرده تا اینکه چنین وام هایی در زمان مقرر پرداخت شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: بانک ها به جای اینکه نقدینگی را به سمت تولید ببرند تا چرخ کارخانه ها بچرخد و تورم کاهش پیدا کند؛ متاسفانه منابع خود را به سمت خرید ساختمان های مجلل، ملک و ... سوق داده اند و اگر می بینیم تولید رونق لازم را پیدا نمی کند به عدم تعهد بانک ها نسبت به پرداخت تسهیلات باز می گردد.
این نماینده مردم در مجلس بیان کرد: متاسفانه؛ بانک ها نقش موثری در تولید ملی ندارند و این موضوع خلاف منویات رهبر معظم انقلاب است، زیرا رهبر انقلاب نسبت به بنگاه داری بانک ها صریحا تذکر داشتند.
توسلی بیان کرد: الان برخی از مدیران ستادی بانک ها وام های میلیاردی با بهره پایین و بازپرداخت چندین ساله دریافت می کنند که اصلا قابل پذیرش نبوده و حتی این موضوع سبب ناراحتی کارمندان بانک ها در سطح شهرستان ها شده و چنین تبعیضی در سیستم بانکی فاجعه بار بوده است، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید ورود جدی به بنگاه داری بانک ها داشته باشند و جلوی این اقدام بانک ها را بگیرند./خانه ملت