به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود از سلسله گزارشهای توسعه انسانی، نمره ایران در شاخص توسعه انسانی را افزایش داده و به ۰.۷۹۹ واحد رسانده است.
شاخص توسعه انسانی ارقامی از صفر تا یک را دربر میگیرد که هرچه این رقم برای یک کشور بیشتر باشد، دلالت بر توسعه یافتگی بیشتر آن کشور در حوزه انسانی دارد.
ایران در گزارش پیشین سازمان ملل نمره ۰.۷۹۳ را در شاخص توسعه انسانی برای سال ۲۰۲۲ به دست آورده بود اما در گزارش امسال که مربوط به سال ۲۰۲۳ است نمره بالاتر یعنی ۰.۷۹۹ را کسب کرده است که نشان دهنده رشد و بهبود وضعیت توسعه انسانی در ایران طی این سال نسبت به سال قبل است.
ایران با این نمره در میان ۱۹۳ کشور جهان، رتبه ۷۵ را در ردهبندی کشورهای جهان از نظر شاخص توسعه انسانی به دست آورده است. به عبارت دیگر توسعه انسانی ایران در سال ۲۰۲۳ از ۱۱۸ کشور جهان بیشتر و از ۷۴ کشور کمتر بوده است.
ایران در رتبهبندی جهانی از نظر توسعه انسانی طی این سال دو پله صعود داشته است. ایران در سال ۲۰۲۲ در جایگاه ۷۷ جهان از نظر توسعه انسانی قرار گرفته بود. بر این اساس، ایران توانسته تا چین را به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا از نظر توسعه انسانی پشت سر بگذارد و در جایگاه بالاتری نسبت به این کشور قرار گیرد. چین در سال ۲۰۲۲ در رتبه ۷۴ جهان قرار گرفته بود اما در گزارش امسال به جایگاه ۷۸ ردهبندی جهانی از نظر توسعه انسانی نزول کرده است. کشور جزیرهای وین سنت نیز که در سال ۲۰۲۲ بالاتر از ایران در جایگاه ۷۵ قرار داشت، امسال به جایگاه ۷۶ نزول کرده است.
گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، کشور ایسلند را به عنوان توسعه یافتهترین کشور جهان در حوزه انسانی معرفی کرده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی ۰.۹۷۲ اعلام شده است. نروژ و سوئیس به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند. سودان جنوبی با کسب نمره ۰.۳۸۸ در شاخص توسعه انسانی، رتبه آخر ردهبندی جهانی را از این نظر به خود اختصاص داده است.