۳۰/تير/۱۴۰۴ | ۱۳:۲۲
ساعت کاری این ادارات تا پایان هفته تغییر کرد+ جزییات معافیت مالیاتی گوشت شترمرغ و امعاء و احشاء دام سبک و سنگین واریز کالابرگ الکترونیکی امروز ۳۰ تیر ۱۴۰۴+ مبلغ + نحوه استعلام و مشمولین فرصت دوباره برای ثبت اعتراض مالیاتی تا ۷ مرداد تمدید شد افزایش ۴ میلیونی پایگاه مؤدیان با رویکرد جدید مالیاتی سخنان جدید وزیر کار درباره دهک‌بندی خانوارها تقسیط مالیات واحدهای آسیب دیده از قطع برق غیرقانونی است امسال کدام پایه های مالیاتی از املاک لوکس وصول خواهد شد؟ وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد دریافت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از هفته آینده یارانه نقدی تیر ۱۴۰۴ فردا واریز می‌شود؟/ جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها منتشر شد خبر جدید درباره واریز کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ + جزییات و نحوه استعلام افزایش ۴۲.۸ درصدی تسهیلات بانکی در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ عرضه ۳۴۰۰ میلیارد تومان کالا در مزایده جدید اموال تملیکی تمدید یک‌ماهه مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی و آراء هیئت‌های حل اختلاف ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا به ۴.۵ همت رسید
۱۷:۱۲ ۱۴۰۳/۱۱/۱۵

سازمان ملل: ایران در شاخص توسعه انسانی ۳۲ کشور را پشت سر گذاشت

آمار سازمان ملل نشان می‌دهد ایران از نظر توسعه انسانی پس از انقلاب پیشرفت ۷۸ درصدی داشته و توانسته حداقل ۳۲ کشور جهان را در رده‌بندی جهانی توسعه انسانی پشت سر بگذارد. 
سازمان ملل: ایران در شاخص توسعه انسانی ۳۲ کشور را پشت سر گذاشت
کد خبر:۱۴۶۸۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ گزارش‌های توسعه انسانی سازمان ملل نشان می‌دهد ایران پیشرفت قابل توجهی در شاخص توسعه انسانی پس از انقلاب اسلامی داشته است. 

شاخص توسعه انسانی، سطح عدالت و رفاه اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و فرهنگی هر کشور را نشان می‌دهد و رقمی از صفر تا یک را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد، دلالت بر توسعه انسانی بیشتر آن کشور دارد. 

بر اساس این گزارش، نمره ایران در شاخص توسعه انسانی یک سال قبل از انقلاب اسلامی ۰.۴۳۷ بوده و این رقم در سال‌های بعد از انقلاب افزایش یافت. همچنین در سال ۱۹۹۰ به ۰.۵۵۲، در سال ۲۰۰۰ به ۰.۶۵۲، در سال ۲۰۰۵ به ۰.۶۸۱، در سال ۲۰۱۰ به ۰.۷۲۵، و در سال ۲۰۲۲ به ۰.۷۸ واحد رسیده است. 

بر این اساس، ایران از نظر توسعه انسانی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت ۷۸ درصدی داشته است. 

صعود ۳۲ پله‌ای ایران در رده‌بندی جهانی توسعه انسانی 

با افزایش توسعه انسانی در کشور، جایگاه ایران در رده‌بندی جهانی از این نظر نیز ارتقا یافته است. ایران در سال ۱۹۷۹ از نظر توسعه انسانی در میان ۱۸۲ کشور جهان، رتبه ۱۱۰ را به خود اختصاص داده بود اما در سال ۲۰۲۲ که آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل است، در میان ۱۹۳ کشور به رتبه ۷۸ ارتقا یافته که بدین ترتیب صعود حداقل ۳۲ پله‌ای داشته است. توسعه انسانی ایران از ۱۱۵ کشور جهان در سال ۲۰۲۲ بیشتر بوده است. 

بر اساس تقسیم‌بندی سازمان ملل، ایران قبل از انقلاب در میان کشورهایی قرار داشت که دارای توسعه انسانی پایین بودند اما در حال حاضر بین کشورهای دارای توسعه انسانی بالا قرار گرفته است. این سازمان، کشورها را از نظر توسعه انسانی در ۴ گروه دارای توسعه انسانی بسیار بالا، دارای توسعه انسانی بالا، دارای توسعه انسانی متوسط و دارای توسعه انسانی پایین قرار داده است. ایران برای قرار گرفتن در کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا فقط باید ۹ کشور دیگر را پشت سر بگذارد. 

رشد ۵۶ درصدی درآمد سرانه ایرانی‌ها از سال ۱۹۹۰ 

آمار سازمان ملل همچنین نشان می‌دهد طی ۳۲ سال منتهی به ۲۰۲۲، امید به زندگی در ایران ۱۰.۲ سال افزایش یافته و به ۷۴.۶ سال رسیده است. 

درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها طی سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۲ نیز ۵۶.۵ درصد افزایش یافته و به ۱۴۷۷۰ دلار رسیده است.