اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۱:۵۴
۱۱:۴۷ ۱۴۰۴/۰۲/۲۷

اصلاح قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور و سن بازنشستگی در دستور کار قرار گرفت

رئیس سازمان تأمین گفت: سازمان تامین اجتماعی با هدف رفع مشکلات ساختاری، اصلاح قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور و بازنگری سن بازنشستگی را در دستور کار قرار داده است.
کد خبر:۲۳۲۱۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ مصطفی سالاری، رئیس سازمان تأمین اجتماعی، در نشست مشترک با اتاق بازرگانی اظهار داشت: سازمان تامین اجتماعی با هدف رفع مشکلات ساختاری، اصلاح قوانین مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور و بازنگری سن بازنشستگی را در دستور کار قرار داده است. نابسامانی در تعیین مشاغل سخت و زیان‌آور به کارفرمایان، کارگران و سازمان آسیب می‌رساند و بازنشستگی زودهنگام در سن ۳۶ سالگی، نظام بیمه‌ای و تولید را تحت فشار قرار داده است.

سالاری از تدوین پیش‌نویس آیین‌نامه‌ای برای اصلاح قوانین مشاغل سخت و زیان‌آور خبر داد و گفت: این پیش‌نویس با همکاری وزارت کار و نمایندگان کارگران تهیه شده و تا پایان هفته برای تصویب به دولت ارسال خواهد شد. با افزودن این اصلاحات به مقررات مالی دولت، می‌توان فرآیند قانون‌گذاری را تسریع کرد و از اتلاف زمان جلوگیری نمود.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی همچنین به چالش‌های مالی این سازمان اشاره کرد و گفت: برای تأمین بودجه سالانه، اگر ماهانه ۹۰ هزار میلیارد تومان حق بیمه دریافت شود، همچنان ۴۰۰ هزار میلیارد تومان کسری وجود خواهد داشت که باید از محل فروش سهام، سود سهام و مطالبات دولت تأمین شود. دولت طبق قانون باید ۳۱۰ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های خود به تأمین اجتماعی را پرداخت کند، اما در بودجه امسال تنها ۱۸۵ هزار میلیارد تومان اوراق و اموال پیش‌بینی شده که در خوش‌بینانه‌ترین حالت، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تأمین خواهد شد.

سالاری با تأکید بر نقش بخش خصوصی به‌عنوان شریک اصلی سازمان تأمین اجتماعی، خواستار همکاری برای رفع مشکلات ساختاری و مقرراتی شد. وی از افتتاح مرکز پاسخگویی ۱۴۲۰ خبر داد که با هدف مدیریت بهتر شکایات، اعتراضات و انتقادات راه‌اندازی شده است و اظهار کرد: این مرکز به ما کمک می‌کند تا با شفافیت و دقت بیشتری به مسائل رسیدگی کنیم.

وی با اشاره به افزایش امید به زندگی (۷۶ سال برای مردان و ۷۸ سال برای زنان)، سن بازنشستگی کنونی را ناکارآمد دانست و گفت: «در بسیاری از کشورها، سن بازنشستگی به سال‌های بیمه‌پردازی وابسته است و حقوق بازنشستگی با افزایش سنوات بیشتر می‌شود، اما در ایران بازنشستگی در سنین ۵۰ یا ۵۵ سالگی در برخی بخش‌ها فشار زیادی به سازمان وارد می‌کند.

سالاری همچنین به معافیت‌های بیمه‌ای دولت اشاره کرد و گفت: «حتی ثروتمندترین دولت‌ها نمی‌توانند چنین یارانه‌های بیمه‌ای را تأمین کنند.»

وی از نمایندگان بخش خصوصی خواست تا با ارائه پیشنهادات، در اصلاح ضوابط و رفع موانع ساختاری همکاری کنند.

رئیس سازمان تأمین اجتماعی بر لزوم تداوم جلسات مشترک با اتاق بازرگانی تأکید کرد و بیان داشت: با همفکری و استفاده از نظرات شما، می‌توانیم راهکار‌هایی برای مشکلات ساختاری پیدا کنیم و به نتایج مطلوبی برسیم.

ارسال نظرات