اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۶/تير/۱۴۰۴ | ۱۸:۲۰
۱۶:۳۶ ۱۴۰۴/۰۴/۱۶

تنش تجاری چین و اتحادیه اروپا بالا گرفت

در پی تشدید تنش‌های تجاری میان چین و اتحادیه اروپا، پکن در واکنشی متقابل به حذف شرکت‌های چینی از مناقصات تجهیزات پزشکی اروپا، ورود شرکت‌های اروپایی به مناقصات دولتی خود را محدود کرد؛ اقدامی که می‌تواند ابعاد جدیدی به رقابت‌های اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های دو طرف بیفزاید.
کد خبر:۲۷۷۶۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از المیادین؛ در پی حذف شرکت‌های چینی از قراردادهای بزرگ تجهیزات پزشکی در اتحادیه اروپا، چین نیز با اعمال محدودیت‌هایی علیه شرکت‌های اروپایی، واکنش متقابل نشان داد؛ اقدامی که نشانه‌ای آشکار از بالا گرفتن تنش‌های تجاری میان این دو قدرت اقتصادی است.

وزارت دارایی چین روز یکشنبه اعلام کرد که شرکت‌های اروپایی، مگر آن‌هایی که با سرمایه‌گذاری اروپایی و در داخل خاک چین تأسیس شده‌اند، از حضور در مناقصات دولتی کنار گذاشته می‌شوند. همچنین شرکت‌های غیراروپایی که در این مناقصات شرکت می‌کنند، موظف‌اند تضمین دهند که سهم محصولات ساخت اتحادیه اروپا از کل پیشنهادشان، از ۵۰ درصد فراتر نرود.

این محدودیت‌ها که بلافاصله اجرایی شده‌اند، طیف گسترده‌ای از کالاها از جمله اندام‌های مصنوعی، ابزارهای جراحی و انواع ماشین‌آلات پزشکی را در بر می‌گیرند.با این حال، وزارت بازرگانی چین تأکید کرده است که همچنان آماده گفت‌وگو برای حل اختلافات است و پکن تمایل دارد از مسیر مذاکره، راه‌حل‌هایی برای مسائل مربوط به خریدهای دولتی با بروکسل پیدا کند.

تلاش بروکسل برای ورود به بازارهای کلیدی چین

تراز تجاری میان چین و اتحادیه اروپا به‌شدت به سود چین است؛ به‌گونه‌ای که تنها در سال گذشته، این مازاد به ۳۵۷.۱ میلیارد دلار رسید. اتحادیه اروپا برای کاهش این شکاف، از چین خواسته است که بازار خریدهای دولتی خود را به‌ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی ساخت اروپا، به روی شرکت‌های اروپایی باز کند.

علاوه بر این، اتحادیه اروپا به‌دنبال گسترش حضور خود در بخش‌های راهبردی دیگر بازار چین نیز هست؛ از جمله خودروهای برقی، زیرساخت‌های ریلی، انرژی خورشیدی و انرژی بادی—حوزه‌هایی که شرکت‌های اروپایی تمایل زیادی به فعالیت گسترده‌تر در آن‌ها دارند.

در تلاش برای کاهش تنش‌ها و ترمیم روابط، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، هفته گذشته به مقر اتحادیه اروپا سفر کرد. او همچنین در جریان این سفر از فرانسه و آلمان نیز دیدار کرد تا روابط دوجانبه با کشورهای عضو این اتحادیه ۲۷ عضوی را تقویت کند.

در همین حال، پکن نیز به تقویت روابط راهبردی خود با مسکو ادامه می‌دهد. وانگ بار دیگر بر تعهد چین به گسترش همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با روسیه تأکید کرد؛ رابطه‌ای که به‌ویژه پس از آغاز جنگ اوکراین، بیش از پیش گسترش یافته است.

ارسال نظرات