اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۷/تير/۱۴۰۴ | ۱۲:۴۷
۱۲:۴۶ ۱۴۰۴/۰۴/۱۷

بریکس به‌دنبال توسعه سازوکارهای مالی مستقل از غرب

آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، در حاشیه هفدهمین نشست بریکس در ریودوژانیرو، اعلام کرد که تسویه‌حساب‌های تجاری با استفاده از ارزهای ملی، به کشورهای عضو بریکس این امکان را می‌دهد که از وابستگی به نهادهای مالی غربی که قادرند در هر لحظه معاملات را معلق کنند، رهایی یابند.
کد خبر:۲۷۸۴۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از راشاتودی؛ آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، گفت که تسویه‌حساب‌های تجاری با استفاده از ارزهای ملی، به کشورهای عضو بریکس یک جایگزین قابل‌اعتماد برای نهادهای مالی غربی می‌دهد که ممکن است در هر لحظه معاملات را معلق کنند.

کشورهای عضو این بلوک اقتصادی در سال‌های اخیر، به‌ویژه پس از تحریم‌های غربی که منجر به مسدود شدن ذخایر ارزی روسیه در دلارها و یوروها پس از تشدید بحران اوکراین در سال ۲۰۲۲ شد، تلاش‌های خود را برای کاهش وابستگی به ارزهای واسطه در تجارت دوجانبه تسریع کرده‌اند.

سیلوانوف در گفت‌وگویی با RT در حاشیه هفدهمین نشست بریکس در ریودوژانیرو اظهار داشت که مسکو آماده است مکانیزم‌هایی برای کاهش ریسک‌های ناشی از تحریم‌ها ارائه دهد. این موضوع پیشتر در جلسه هیئت مدیره بانک توسعه نوین (NDB) مطرح شده بود. این نهاد مالی در سال ۲۰۱۵ توسط کشورهای بریکس تأسیس شد تا به نیازهای کشورهای در حال توسعه پاسخ دهد.

وی افزود که چنین مکانیزم‌هایی "شامل استفاده از زیرساخت‌های مالی غربی یا تسویه‌حساب با ارزهای کشورهای تحریم‌کننده روسیه نخواهد بود و این روش، بانک توسعه نوین را از خطرات احتمالی مصون خواهد داشت."

سیلوانوف در ادامه با اشاره به استفاده روزافزون از ارزهای ملی در تجارت کشورهای بریکس، گفت که این نوع تسویه‌حساب‌ها "اعتماد و استقلال را از موسسات مالی غربی که در هر لحظه ممکن است پرداخت‌ها را معلق کنند، ثابت کرده است."

وی همچنین اشاره کرد که این معاملات از طریق بانک‌های معتبر با روابط مستقیم همکارانه انجام می‌شود که از سیستم‌های مالی تحت کنترل غربی دور می‌زنند. او تأکید کرد که گسترش این روابط برای حفظ حجم بالای تجارت و تضمین تسویه‌حساب‌های روان و بدون وقفه، ضروری است.

پس از آنکه بانک‌های بزرگ روسی در سال ۲۰۲۲ از شبکه سوئیفت قطع شدند، مسکو و بسیاری از شرکای تجاری آن تلاش‌های خود را برای کاهش وابستگی به سیستم مالی غربی افزایش داده‌اند. بانک‌ها و شرکت‌ها به استفاده از پلتفرم‌های مالی و بانکی جایگزین، همچون سیستم‌های پیام‌رسان مالی غیرسوئیفت روی آورده‌اند و به‌طور فزاینده‌ای از ارزهای ملی در تسویه‌حساب‌های تجاری استفاده می‌کنند.

به‌عنوان مثال، سیلوانوف به تجارت با چین اشاره کرد و گفت که حجم تجارت دوجانبه در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود این روند ادامه یابد. در سال گذشته، حجم تجارت دوجانبه به ۲۴۵ میلیارد دلار رسید و تقریباً تمام معاملات اکنون به ارزهای روبل و یوان انجام می‌شود.

گروه بریکس در سال ۲۰۰۶ با عضویت چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به آن پیوست. در سال گذشته، کشورهای مصر، اتیوپی، امارات متحده عربی و اندونزی به‌عنوان اعضای کامل به این گروه پیوستند. در اجلاس بریکس در کازان روسیه، که سال گذشته برگزار شد، این گروه وضعیت جدید کشور شریک در این سازمان را برای پاسخ به درخواست‌های فزاینده برای عضویت از سوی بیش از ۳۰ کشور تصویب کرد.

ارسال نظرات