به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بانک جهانی در ارزیابی جدید خود از شاخصهای کلان اقتصاد ایران، رشد ۳.۷ درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۳ پیشبینی کرده است.
این نهاد بینالمللی در گزارشی که تیرماه منتشر کرده بود، رشد اقتصادی ایران برای این سال را ۳.۲ درصد پیشبینی کرده بود.
بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سه سال گذشته به ترتیب ۴.۷ درصد، ۳.۸ درصد و ۵ درصد رشد کرده است.
این نهاد بینالمللی انتظار دارد که رشد بخش کشاورزی ایران در سال جاری نسبت به سال گذشته ۶ برابر شود و به ۱.۳ درصد برسد اما رشد بخش صنعت به ۴.۷ درصد کاهش یابد.
بخش کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲، تحت تاثیر خشکسالی، فقط ۰.۲ درصد رشد کرد و رشد بخش صنعت در این سال ۷.۴ درصد گزارش شده بود.
بخش خدمات نیز که در سال ۱۴۰۲، رشد ۳.۸ درصدی داشت، در سال جاری با کاهش رشد مواجه شده و بیش از ۳.۴ درصد رشد نمیکند.
برآوردهای بانک جهانی نشان میدهد که نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۲ به ۵۲.۳ درصد رسیده بود. این رقم طی سالهای گذشته کمتر سابقه داشته است. در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز، نرخ تورم ایران به ترتیب ۴۶.۲ و ۴۶.۵ درصد برآورد شده است.
این گزارش پیشبینی میکند که نرخ تورم ایران در سال ۱۴۰۳ با کاهش قابل توجه نسبت به سال گذشته، به ۳۱.۹ درصد برسد. بانک جهانی در گزارش تیر ماه خود نرخ تورم ایران در این سال را ۳۵.۳ درصد پیشبینی کرده بود.
بانک جهانی در گزارش جدید خود با موضوع تورم مواد غذایی در جهان، نرخ تورم مواد غذایی ایران در نهمین ماه ۲۰۲۴ (شهریور ۱۴۰۳) را ۲۳.۷ درصد اعلام کرده است.
تورم مواد غذایی ایران در این ماه نسبت به ماه قبل ۰.۶ واحد کاهش داشت. بانک جهانی نرخ تورم مواد غذایی ایران در هشتمین ماه ۲۰۲۴ (مرداد ماه ۱۴۰۳) را ۲۴.۳ درصد برآورد کرده بود.
در ماه مرداد نیز تورم مواد غذایی در ایران کاهش یافته و از ۲۶.۲ درصد در تیرماه به ۲۴.۳ درصد در مرداد رسیده بود. بدین ترتیب طی دو ماه متوالی، نرخ تورم مواد غذایی در ایران کاهش یافته است.
در میان کشورهای جهان، آرژانتین همچنان رکورددار تورم مواد غذایی در جهان بوده است. نرخ تورم مواد غذایی این کشور در ماه سپتامبر ۲۰۲۴ برابر با ۲۰۱ درصد برآورد شده که بیشتر از هر کشور دیگر در جهان بود.
آرژانتین طی یک سال گذشته، نتوانسته خود را از تورم بالا نجات دهد و کمترین میزان تورم ثبت شده برای مواد غذایی آرژانتین طی این مدت ۱۸۳ درصد بوده است.
میانمار با تورم ۷۵.۸ درصدی و ترکیه با تورم ۴۳.۵ درصدی در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار داشتهاند.
ونزوئلا یکی از کشورهای موفق در کنترل تورم طی یک سال گذشته بوده و توانسته تورم ۲۸۰ درصدی مواد غذایی را که در نوامبر ۲۰۲۳ به ثبت رسیده بود، به ۲۴.۹ درصد یعنی کمتر از یکدهم در سپتامبر امسال برساند.
میزان نرخ تورم مواد غذایی در برخی کشورهای دیگر همچون مالاوی ۴۲ درصد، آنگولا ۳۳.۸ درصد، مصر ۲۷.۷ درصد، نیجریه ۳۷.۸ درصد، ویتنام ۲۸.۹ درصد، کویت ۵.۸ درصد، قطر منفی ۰.۹ درصد، عربستان ۰.۸ درصد، آمریکا ۲.۳ درصد و انگلیس ۱.۹ درصد است.