توافق وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی برای تامین برق چاههای کشاورزی
به گزارش اقتصاد معاصر؛ وزیر جهاد کشاورزی غلامرضا نوری امروز در مراسم آغاز سال زراعی کشت پاییزه گفت که افزایش تولید گندم در سال جاری را به فال نیک میگیریم و باید اقدامات انجام شده را تداوم ببخشیم تا همین روند افزایش تولید ادامه یابد.
وی افزود باید گزارشی هم از روند نوسانات تولید در دو دهه اخیر آماده شود تا با شناسایی آسیبها بتوانیم تولید را افزایش دهیم.
نوری با تاکید بر اینکه مشی این دولت اجرای قوانین اصلی و تخصصی است، گفت که در برنامه هفتم توسعه هم تاکید شده است منابع اجرای طرحها مشخص شود مثلاً برای خودکفایی در بخش کشاورزی ۱۰۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است.
وی افزود طی یکی دو ماه آینده باید برآورد هزینهها را به دولت ارائه دهیم تا در بودجه هم اعتبارات خوبی را اختصاص دهند.
وی تاکید کرد که کشاورزان نباید در حوزههای تامین نهادهها مانند کود، سم و سوخت دغدغه داشته باشند و در زمینه سوخت توافقاتی با وزارت نفت انجام شده است.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین با تاکید بر اینکه تاکنون درباره تعیین
نرخ خرید تضمینی محصولات اساسی تاخیر شده است گفت که پیگیری میکنیم به زودی نرخها تعیین شود.
وی افزود این موضوع را باید بدانیم که هیچ فاکتوری به اندازه نرخ مناسب خرید تضمینی در افزایش تولید نمیتواند موثر باشد.
نوری گفت که با وزیر نیرو هم توافقاتی انجام شده تا در زمینه قطع برق چاههای کشاورزی کشاورزان مشکلی نداشته باشد و این قول را دادند که بخش کشاورزی کمترین تنش را از ناترازی برق کشور داشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات برای مکانیزاسیون به ویژه خرید تراکتور مشکلاتی داشته است گفت که در این زمینه برای خرید و نیز نوسازی ماشین آلات کشاورزی به ویژه تراکتور تسهیلاتی انجام خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره ترویج بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت باید از همه ظرفیتها استفاده کرد.
وی همچنین گفت درباره کشت قراردادی هم گفت که باید اصلاحات جدیدی انجام شود و در این زمینه نظرات کارشناسان و مسئولان استانی را هم دخالت خواهیم داد.
نوری افزود که ما باید هیچ ترسی از اصلاح آمارها نداشته باشیم و باید در وزارتخانه یک بار برای همیشه آن را اصلاح کنیم، زیرا یکی از موارد مهم بیاعتمادی در بخش به حساب میآید.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین تاکید کرد که باید به حفظ تامین منابع مالی برای بخش باشیم و قانون در این موارد دست ما را باز گذاشته است و باید روشهای جدید را احصا کنیم.
وی افزود بخشهای بازرگانی در کنار اینکه به فکر تامین بازار هستند باید به فکر تولید و تولید کننده هم باشند، زیرا اگر آسیب ببیند امکان جبران وجود ندارد.