۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۰۰:۲۰
ادارات، دمای کولر را روی ۲۷ درجه تنظیم کنند کارت سوخت فعلاً حذف نمی‌شود برق ۵۰ اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد مرحله دوم طرح ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه اجرا می‌شود اصلاح قیمت در کاهش مصرف برق موثر خواهد بود موتور تولید صنایع پتروشیمی «کرمانشاه» روشن شد افزایش دو برابری ظرفیت تولید با بهره برداری از فاز دوم| به دنبال افزایش ارز آوری برای کشور هستیم حضور پتروشیمی کرمانشاه در نمایشگاه نفت با هدف تقویت سرمایه گذاری و معرفی توانمندی ها اجرای پروژه ویژه فشارافزایی در پارس جنوبی با همکاری قرارگاه خاتم و وزارت نفت مدیر عامل توانیر: مدیریت سهمیه قطعی برق به استان‌ها واگذار شد سامانه‌های سرمایشی ادارات بعد از ساعت ۱۳ خاموش شوند قطع برق از شنبه منظم می‌شود؛ فقط روزی ۲ ساعت وزیر نیرو: افزایش ۱۱هزار مگاواتی مصرف برق کشور در اردیبهشت قطع برق ۷۰۰ بانک در تهران به علت مصرف زیاد ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تا یک ماه آینده وارد مدار می‌شود
۱۴:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر؛

بحران‌های ارزی فقط با افزایش صادرات و ارزآوری خنثی می‌شود

یک کارشناس اقتصادی معتقد است: هیچ راهی برای مدیریت ارزی، غیر از افزایش صادرات نیست، چه نفتی و چه غیرنفتی. اگر ما صادرات خود را افزایش ندهیم، بهای ارز هم کاهشی نخواهد ماند.
بحران‌های ارزی فقط با افزایش صادرات و ارزآوری خنثی می‌شود
کد خبر:۱۱۶۱۱

مرتضی افقه، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در رابطه با دلایل افزایش قیمت ارز در هفته‌های گذشته اظهار داشت: تحولات سیاسی کمی تندتر شده است؛ بازگشت ترامپ از حدود یکی دو ماه پیش مشخص شد بنابراین طبیعتا نگرانی‌ها از اینکه تحریم‌ها چه خواهد شد، بیشتر می‌شود؛ از طرف دیگر اتفاافت منطقه و سوریه را داریم بنابراین این دو مساله قسمت خارجی دلایل‌ بروز تلاطمات ارزی در هفته‌های اخیر بود.. 

افقه اضافه کرد: از سوی دیگر حذف ارز نیمایی و تعیین توافقی نرخ ارز، کمک کرد تا نوسانات ارزی تشدید شود.

وی با اشاره به گفته‌های وزیر اقتصاد در مورد ارز ۷۳ هزار تومانی، گفت: کسانی که طرفدار این هستند که ارز نیمایی حذف شود یا نرخ ارز ترجیحی کلا برود به سمت بازار آزاد، استدلال‌شان این است که با دو چالش جدی مواجه هستیم، یکی این‌که عده‌ای از این تفاوت قیمت ارز و رانت آن سوءاستفاده می‌کنند و سود می‌برند، مخصوصا واردکنندگان و صادرکنندگان؛ نکته دوم این‌که وقتی قیمت ارز بالا می‌رود، صادرکنندگان تمایل بیشتری پیدا می‌کنند که ارز خود را وارد کنند. وقتی قیمت پایین باشد، ارز خود را وارد نمی‌کنند، اما وقتی قیمت بالا باشد، ارز را وارد می‌کنند و عرضه زیاد می‌شود که باعث تثبیت قیمت ارز می‌شود. 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد:، اما از نظر من کسانی که تصور می‌کنند فقط قیمت در تصمیم صادرکنندگان برای عرضه ارز در داخل تاثیرگذار است، درک درستی از شرایط اقتصادی ندارند. در شرایط فعلی، یکی از عواملی که باعث می‌شود صادرکننده انگیزه عرضه ارز پیدا کند قیمت ارز است. اما عوامل دیگر مانند تحولات منطقه و نگرانی از آینده هم تاثیر دارند.

وی در پاسخ به این سوال که بحران‌های ارزی چطور قابل مئدیریت است؟ گفت: قیمت هر کالایی تحت تاثیر عرضه و تقاضا است. اگر عرضه ارز کافی باشد، قیمت تعدیل می‌شود. اما اگر تقاضا برای ارز هم‌چنان وجود دارد، قیمت افزایشی می‌شود؛ در حال حاضر هم بخش تولید ما به واردات نیازمند است و هم بخش مصرف‌مان همچنان به کالا‌های وارداتی نیاز دارد، بنابراین تقاضا برای ارز کم نشده است.

افقه در پایان تاکید کرد: عده‌ای هم معتقدند در حال حاضر که ترامپ رای آورده و رئیس‌جمهور آمریکا شده است، ممکن است با تحریم‌های جدید و کاهش ارز مواجه شویم، بنابراین، از نظر من هیچ راهی برای مدیریت ارزی، غیر از افزایش صادرات نیست، چه نفتی و چه غیرنفتی. اگر ما صادرات خود را افزایش ندهیم، بهای ارز هم کاهشی نخواهد ماند.

ارسال نظرات