۱۴:۳۷ ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو «اقتصاد معاصر»؛

میزان فروش نفت در بودجه باید واقع‌بینانه شود

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: میزان فروش نفت در بودجه باید واقع‌بینانه و قابل تحقق تعیین شود. بیش برآورد در این ردیف می‌تواند تبعات گسترده‌ای به بار بیاورد.
میزان فروش نفت در بودجه باید واقع‌بینانه شود
کد خبر:۸۳۳۷

بهروز محبی‌ نجم‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه لایحه بودجه سال آینده، تولید نفت را حدود ۳.۷۵ میلیون بشکه در روز فرض کرده و تولید نفت کشور هم‌اکنون ۳.۴ است؛ با توجه به این شرایط، کسری نفت چگونه تامین خواهد شد؟ اظهار داشت: اینکه ما نگاهی واقع‌بینانه به حوزه انرژی داشته باشیم، مهم است. در واقع آنچه گفته می‌شود، به خصوص در حوزه نفت باید قابل تحقق باشد. این در حالی است که علی‌رغم اینکه اکنون در شرایط تحریمی هستیم اما ظرفیت‌های خوبی برای فروش نفت داریم. 

وی با اشاره به ضعف‌‌های موجود در این حوزه افزود: مشکلی که وجود دارد، توانایی استخراج بوده که دچار ضعف شده است. این ضعف ناشی از آن است که در گذشته سرمایه‌گذاری گسترده و تعمییرات کلیه مجموعه‌های حوزه نفت به تاخیر افتاده و باعث کاهش برخی توانمندی‌های ما شده است. بنابراین، معتقدم با عنایتی که مقام معظم رهبری به این دولت داشتند و این که دولت می‌تواند ۲۸ درصد از سهم صندوق توسعه ملی پرداخت نکند و این منابع به انتهای سال موکول نمی‌شود، بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان برای دولت ایجاد درآمد کند. بنابراین فکر می‌کنم که دولت دچار مشکل نخواهد شد. 

نجم‌آبادی تصریح کرد: دولت‌ها از ابزار اوراق هم استفاده می‌کنند و بحث مولدسازی یکی از مسائل جدی و مهمی بوده که ما معتقدیم، دولت ما دولت ثروتمندی است. در عین حال که منابع اعتبارات آن دچار ضعف است اما دولت از باب اموالی که در اختیار دارد، فوق‌العاده ثروتمند است. با مدیریت و مولدسازی، می‌توان منابع خوبی را ایجاد کرد. 

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه درباره امکان جبران کسری ۳۵۰ هزار بشکه‌ای در روز نیز گفت: در حوزه نفت و تهاتر آن می‌توان کار‌های بزرگی انجام داد. عضویت ما در بریکس، شانگهای، اوراسیا و همچنین دیپلماسی اقتصادی با همسایگان و هم‌پیمانان ما یک فرصت خوبی بوده که موجب می‌شود تا از نیاز دنیا به نفت بهره ببریم و نفت خود را در حوزه تهاتر به بهترین شکل بفروشیم. مشکل ما بحث تولید است. باید توانمندی خود در این زمینه را تقویت کنیم. 

وی در پاسخ به این که آیا لایحه بودجه با همین شرایط کلی به تصویب خواهد رسید یا خیر نیز یادآور شد: چه این دولت و چه دولت‌های گذشته، ابداع خاصی در تعیین منابع ندارند. تعریف مصارف را همه بلد هستند. هزینه کردن کار راحتی است اما آن چیزی که باید مورد بررسی قرار گیرد، این بوده که ما چه منابعی داریم و این منابع چقدر قابل تحقق هستند. در این لایحه، مثل گذشته تعریف منابع جدیدی نمی‌بینیم.

 

کد ویدیو
ارسال نظرات