ایران بیست‌وسومین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۲۴ شد

صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که ایران با تولید ناخالص داخلی ۱۷۰۰ میلیارد دلاری (بر اساس شاخص قدرت خرید) بیست‌وسومین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۲۴ شده است.
ایران بیست‌وسومین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۲۴ شد
کد خبر:۱۲۰۷۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ صندوق بین‌المللی پول در گزارشی از میزان تولید ناخالص داخلی ۱۹۱ کشور جهان در سال ۲۰۲۴، میزان تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در این سال را  یک هزار و ۷۰۰ میلیارد دلار برآورد کرد. این رقم نسبت به سال گذشته در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار افزایش داشته است. 

ایران با تولید ناخالص داخلی یک هزار و ۷۰۰ میلیارد دلاری خود در سال میلادی گذشته به‌ عنوان بیست‌وسومین قدرت بزرگ اقتصادی جهان در این سال شناخته شده که بر این اساس، اقتصاد ایران از اقتصادهای ۱۶۸ کشور دیگر دنیا بزرگ‌تر است و فقط ۲۲ کشور، تولید ناخالص داخلی بیشتری نسبت به ایران در این سال داشته‌اند. 

رتبه ۲۳  اقتصاد ایران در میان ۱۹۱ کشور جهان در حالی بوده که ایران طی چند سال گذشته در معرض شدیدترین تحریم‌های وضع‌شده علیه اقتصاد یک کشور در طول تاریخ قرار داشته است.

اقتصاد ایران بزرگتر از کشورهای اروپایی 

بسیاری از کشورهای اروپایی، اقتصاد کوچکتری نسبت به ایران در سال ۲۰۲۴ داشته‌اند که رومانی، هلند، بلژیک، سوئد، ایرلند، اتریش، نروژ، جمهوری چک، دانمارک و یونان، نمونه‌هایی از آنها هستند. 

امارات، الجزایر، پاکستان، بنگلادش، ویتنام، آرژانتین، مالزی، آفریقای جنوبی، کلمبیا، عراق و شیلی از دیگر کشورهایی هستند که اقتصاد آنها در سال ۲۰۲۴ از ایران کوچکتر بود. 

ایران با تولید ناخالص داخلی یک هزار و ۶۰۰ میلیارد دلاری بر اساس شاخص قدرت خرید در سال۲۰۲۳ نیز در رتبه ۲۳ جهان از میان بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا قرار گرفته بود. 

آمریکا دومین اقتصاد بزرگ دنیا شد 

صندوق بین‌المللی پول چین را با تولید ناخالص داخلی ۳۷ هزار میلیارد دلاری به‌ عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۴ معرفی کرده است. آمریکا با اقتصاد ۲۹ هزار میلیارد دلاری در رتبه دوم و هند با ۱۶هزار میلیارد دلار در رتبه سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. 

کشورهای ژاپن، روسیه، آلمان، برزیل، فرانسه، اندونزی، انگلیس، ایتالیا، ترکیه، مکزیک، کره جنوبی، اسپانیا، کانادا، عربستان، مصر، استرالیا، لهستان، تایوان و تایلند، پیش از ایران و در رتبه‌های چهارم تا بیست‌ودوم از این نظر قرار گرفته‌اند. 

کشور کوچک «توالو» با تولید ناخالص داخلی ۶۶ میلیون دلاری بر اساس شاخص قدرت خرید، به‌ عنوان کوچک‌ترین اقتصاد دنیا شناخته شده است.

ارسال نظرات