۱۱/تير/۱۴۰۴ | ۰۷:۱۳
رقم عجیب بدهی جاری دو خودروساز بزرگ اعلام شد اصلاحیه شرایط فروش جدید محصولات ایران خودرو ویژه تیر ۱۴۰۴ افزایش بی ضابطه قیمت در بازار تلفن همراه تولید در جنگ ۱۲ روزه از ریل خارج نشد ابلاغ افزایش‌قیمت به سایپا و ایران‌خودرو پیش از جنگ؛ ایران‌خودرو ۱۵ درصد را رعایت نکرد قیمت جدید کارخانه‌ای خودرو‌های ایران خودرو + جدول مصوبه واردات انواع خودرو ابلاغ شد+ متن نامه ثبت‌نام فروش فوری و پیش فروش ایران‌خودرو امروز ۹ تیر ۱۴۰۴ +شرایط+ لینک و نحوه ثبت‌نام نرخ‌های جدید محصولات سایپا روانه کدال شد+ عکس ثبت‌نام فروش فوری سایپا بدون قرعه کشی ویژه تیر ۱۴۰۴+ شرایط و سایت ثبت نام خودرو سایپا ارسال بسته حمایت از صنایع آسیب دیده از جنگ به هیات دولت مجوز افزایش ۱۵ درصدی قیمت محصولات دو خودروساز صادر شد ابلاغ نحوه محاسبه قیمت پایه محصولات معدنی زنجیره فولاد سرنوشت واردات خودرو در ۱۴۰۴؛ بازنگری اساسی در تعرفه‌ها استمرار تولید سیمان؛ کمبود نداریم
۱۴:۵۵ ۱۴۰۳/۰۶/۱۰

توقف فعالیت ۷۰ درصد کوره‌های صنعت سیمان با قطعی برق

به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، هنوز مشکل کمبود برق کارخانه‌های تولید سیمان به پایان نرسیده که هشدار‌هایی در خصوص قطع گاز زودتر از موعد را دریافت کرده‌ایم.
توقف فعالیت ۷۰ درصد کوره‌های صنعت سیمان با قطعی برق
کد خبر:۱۳۳۰

به گزارش اقتصاد معاصر؛ علی اکبر الوندیان رباره وضعیت تولید سیمان و تامین برق کارخانه‌های تولید سیمان، گفت: محدودیت برق کارخانه‌های تولید سیمان نه تنها رفع نشده بلکه تشدید هم شده است.  


دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: تولیدکنندگان سیمان امیدوار بودند با خنک شدن هوا محدودیت‌ها کمتر شود، اما متاسفانه هیچ بهبودی در شرایط تامین برق صورت نگرفته است و در حال حاضر فعالیت ۷۰ درصد کوره‌های صنعت سیمان به علت کمبود برق متوقف شده است.


بازار سیمان مناطق پرمصرف دچار تنش شده است

وی با بیان اینکه حتی نمی‌دانیم که این وضعیت چه زمانی به پایان می‌رسد، اظهار داشت: در دو ماه گذشته شرایط بسیار نامطلوبی در خصوص تامین برق داشتیم در حالی که در تابستان سال گذشته با هماهنگی بین وزارت خانه‌های نیرو، صمت و انجمن شرایط بهتری در خصوص تامین برق وجود داشت.  


الوندیان اظهار داشت: با مدیریت تامین برق در سال گذشته ۶ میلیون تن افزایش نیاز داخلی به سیمان تامین شد و توانستیم  بازار‌های صادراتی کشور را نیز حفظ کنیم،  اما در سال جاری به علت محدودیت شدید برق کارخانه‌های سیمان بازار  سیمان مناطق پر مصرف دچار تنش شده است  بطوریکه فاصله زیادی بین قیمت فروش کارخانه و بازار  ایجاد شده است  هر کیسه سیمان در کف بازار در برخی مناطق پر مصرف حدود دو برابر قیمت فروش کارخانه به دست مصرف کننده می‌رسد.


دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان اظهار داشت: البته این تنش قیمت سودی برای کارخانه‌ها ندارد و سود واحد تولیدی در تولید پایدار و مستمر است.


وی بیان داشت: کارخانه‌های تولید سیمان با تشدید محدودیت برق هم بر اثر کمبود تولید دچار خسارت می‌شوند و هم لایه‌های نسوز کوره‌های آنها دچار خسارت سنگینی می‌شود.  


الوندیان با بیان اینکه باید از تولیدکنندگان حمایت کرد، بیان داشت: با این وضعیت سرمایه گذار و سهامدار ناامید می‌شود و فضای دلالی شکل می‌گیرد و درنهایت مصرف کننده و تولید کننده هر دو متضرر می‌شوند.


وی با بیان اینکه صنعت سیمان یک صنعت مادر است، گفت: با کاهش تولید سیمان بخش‌های دیگر از صنعت نیز از جمله صنایع ساخت و ساز دچار آسیب می‌شود و  فعالیت شرکت‌های حمل و نقل سیمان مختل می‌شود و در واقع سابر فعالیت‌های  اقتصادی وابسته به این صنعت  نیز دچار آسیب می‌شود.

 

احتمال قطع گاز کارخانه‌های سیمان زودتر از موعد سال‌های قبل

الوندیان با اشاره به اینکه در زمان قطع برق برای تولید سیمان از کلینکر ذخیره شده استفاده می‌شود، بیان داشت:  کارخانه‌های سیمان پراکندگی جغرافیایی دارند و به دلیل افزایش هزینه حمل و نقل حمل سیمان بیش از ۲۰۰ کیلومتر صرفه اقتصادی ندارد و لذا نمی‌توان  از ذخایر سایر مناطق به بازار‌های پر مصرف رساند.  


وی افزود: هنوز مشکل محدودیت برق کارخانه‌های سیمان رفع نشده، هشدار‌هایی را در خصوص قطع گاز زودتر از موعد دریافت کرده ایم.  


الوندیان بیان داشت: به علت ناترازی گاز هر ساله گاز کارخانه‌های سیمان از اواسط آبان قطع می‌شود، اما براساس هشدار‌هایی که دریافت کرده ایم احتمال دارد گاز کارخانه‌های سیمان امسال زودتر و احتمالا از اواخر مهر قطع شود.  


وی افزود: با این شرایط ما فقط در سه ماه از سال یعنی فروردین، اردیبهشت و مهر ماه درگیر محدودیت انرژی نیستیم و بقیه سال درگیر محدودیت و دچار خسارت هستیم.  


الوندیان بیان داشت: راه جلوگیری از تنش بازار، تولید است و نباید هر وقت در تامین انرژی دچار مشکل شدیم برق و گاز واحد‌های تولیدی محدود شود.


وی بیان داشت: در خرداد ماه سال جاری ۵ میلیون و ۶۱۹ هزار و ۶۱۰ تن، در تیرماه ۵ میلیون و ۹۷۳ هزار و ۴۱ تن و در مرداد ماه ۴ میلیون و ۹۱۹ هزار و ۸۷ تن سیمان در بورس کالا عرضه شده است.  


الوندیان اظهار داشت: آمار عرضه سیمان در بورس کالا  نشان می‌دهد  در تیرماه با توجه به ذخایر کلینکر  میزان عرضه حفظ شده است و در مرداد ماه با توجه به کاهش ذخایر کلینکر و  تشدید محدودیت برق،  عرضه سیمان حدود  یک میلیون تن کاهش یافته است. /فارس