۱۱:۰۹ ۱۴۰۳/۱۱/۰۲

کدام ترک فعل مسوولان به نااطمینانی در بازار ارز می‌انجامد؟

تاخیر متولیان در تبیین شرایط جدید در بازار ارز، می‌تواند به تشدید نااطمینانی و نگرانی‌های بیشتر در خصوص ابزارهای ارزی جدید منجر شود و اجتناب از اظهارات کلی و نامفهوم، به کاهش ابهام بازار کمک می‌کند.
کدام ترک فعل مسوولان به نااطمینانی در بازار ارز می‌انجامد؟
کد خبر:۱۳۵۶۰

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، هفته گذشته، بازار ارز غیررسمی با قیمت هر دلار آمریکا ۸۰ هزار و ۳۰۰ تومان و تغییرات منفی ۱.۶ درصدی به کار خود پایان داد. بالاترین و پایین‌ترین عدد ثبت شده در هفته گذشته به ترتیب مربوط به روز دوشنبه با ۸۱ هزار و ۷۰۰ تومان و روز پنج‌شنبه با ۸۰ هزار و ۳۰۰ تومان بود. 

از طرف دیگر نرخ پایانی اسکناس مرکز مبادله ارز و طلا ۶۸ هزار و ۳۹۶ تومان بود که نسبت به ابتدای هفته گذشته کاهش ۰.۵ درصدی داشت. یکی از عوامل تاثیرگذار بر روند بازار، اظهارات ارزی مسؤولان بوده که در گزارش حاضر به رصد و تحلیل آنها پرداخته شده است. 

روز شنبه مورخ ۱۰/۲۲/ ۱۴۰۳ مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران از مهاجرت الزامی تمام صادرکنندگان و واردکنندگانی که در بازار نیما بودند به بازار ارز تجاری از اول بهمن ماه خبر داد. 

در روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۴، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق عنوان کرد که با تصویب FATF و آمدن ترامپ، حباب دلار خالی می‌شود. 

در روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۲۶، وزیر بهداشت اظهار داشت که تغییرات نرخ ارز باید در تکلیف بیمه‌ها دیده شود و در همان روز، رئیس بانک مرکزی خبرهایی ارزی، از جمله «راه‌اندازی بازار فوروارد و سلف‌فروشی ارز به زودی» و «ارز به اندازه کافی وجود دارد و نگرانی نداریم» را اعلام کرد. 

در روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۲۷، رئیس بانک مرکزی در سفر خود به روسیه به همراه رئیس جمهور، از عملیاتی شدن پیمان پولی میان ایران و روسیه خبر داد. 

تاخیر در تبیین شرایط، عامل تشدید نااطمینانی در بازار ارز

نرخ ارز بازار غیررسمی (سمت چپ) و اسکناس مرکز مبادله ارز و طلا (سمت راست) به همراه اظهارات مسؤولان در هفته منتهی به ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳

تحلیل اقتصادی اظهارات ارزی مسؤولان 

بعد از راه‌اندازی بازار ارز تجاری و حواشی ایجاد شده در نتیجه اظهارات ارزی برخی مسؤولان کشور، به نظر می‌رسد در هفته‌های اخیر هماهنگی بیشتری بین دولت‌مردان در این خصوص ایجاد شده است. 

با این حال همچنان نگرانی‌هایی در خصوص وضعیت آتی بازار ارز و بازار کالاهای اساسی و مالی بعد از شوک قیمت ارز با راه‌اندازی بازار ارز تجاری وجود دارد. با این وجود، بانک مرکزی و مسؤولان مرکز مبادله ارز و طلا همچنان در صدد تبیین ساختار اجرایی و عملیاتی مرکز مبادله برای مردم و فعالان اقتصادی هستند. 

تاخیر در تبیین شرایط جدید پیش آمده می‌تواند منجر به تشدید سطح نااطمینانی شود. علاوه بر این برخی ادعاها در خصوص معرفی ابزارهای ارزی جدید نیز می‌تواند نگرانی‌ها در خصوص آینده بازار ارز را تشدید کند. بر همین اساس پیشنهاد می‌شود که قبل از نهایی شدن سیاست یا برنامه ارزی، از بیان اظهارات کلی و نامفهوم اجتناب شود، زیرا که این اقدامات زمینه‌ساز ابهام و نااطمینانی در سطح بازار خواهد بود.

ارسال نظرات