افت قابل توجه سودسازی فولاد خراسان/ رانت انرژی هم کمکی نکرد
به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در گزارش قبل نحوه سودسازی شرکت فولاد مبارکه اصفهان را بررسی کردیم و در این گزارش به صورت اجمالی، سودآوری و وضعیت مصرف سوخت شرکت فولاد خراسان را بررسی میکنیم:
بر اساس صورت مالی ۳ ماه ابتدای ۱۴۰۳، درآمدهای عملیاتی شرکت فولاد خراسان نسبت به سال گذشته با افزایش ۱۰۳ درصدی مواجه شده و به عدد ۵۵۹۱ میلیارد تومان رسیده است. اما هزینههای تولید این شرکت نسبت به سال گذشته افزایش ۱۷۴ درصدی را نشان میدهد که این موضوع به معنای کاهش سودسازی شرکت است. بر این اساس، حاشیه سود ناخالص شرکت فولاد خراسان ۲۷ درصد و حاشیه سود خالص شرکت به ۲۰ درصد رسیده که نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی را تجربه کرده است.
حاشیه سود ناخالص شرکت در مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد و حاشیه سود خالص ۴۲ درصد بوده است. بدین ترتیب در مدت یک سال شرکت کاهش ۲۲ واحد درصدی سود خالص را ثبت کرده که قابل توجه است.
علت کاهش سودسازی شرکت چیست؟
شرکت فولاد خراسان محصولاتی مانند آهن اسفنجی و بریکت، شمش، گندله و محصولات سبک ساختمانی را در بازار داخل به فروش میرساند. این شرکت در بازار صادراتی نیز با عرضه محصولاتی چون: شمش و محصولات ساختمانی فعال است.
بررسیها نشان میدهد صادرات فولاد خراسان در پنج ماه اول سال نسبت به مشابه سال قبل کاهش قابل توجهی داشته است؛ فروش این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال به عدد ۹۱۵۳ میلیارد تومان رسیده و صادرات نیز عدد ۶۲۸ میلیارد تومان را نشان میدهد. به عبارتی این شرکت توانسته ۶.۴ درصد محصولات خود را در بازار صادراتی به فروش برساند و ۹۳.۶ درصد را در بازار داخل عرضه کند.
این در حالی است که فروش این شرکت در پنج ماه ابتدایی سال گذشته به عدد ۶۴۷۶ میلیارد تومان رسیده که ۱۱۶۹ میلیارد تومان آن را صادرات تشکیل داده و ۵۲۷۸ میلیارد تومان را فروش داخلی شامل میشود. به عبارتی این شرکت در پنج ماه اول سال گذشته ۱۸ درصد محصولات خود را در بازار صادراتی عرضه کرده و ۷۲ درصد دیگر را در بازار داخلی به فروش رسانده است. میزان صادرات شرکت فولاد خراسان نسبت به سال گذشته به یک سوم کاهش یافته است و یکی از عوامل کاهش حاشیه سود شرکت، کاهش صادرات است.
مصوبه نرخ خوراک دولت چقدر حاشیه سود شرکت را کاهش داد؟
طبق برآوردهای شرکت در افشای اطلاعات در تاریخ دوم مرداد ماه سال جاری مصوبه نرخ خوراک دولت در اردیبهشت ماه سال گذشته به میزان ۲۰۰ میلیارد تومان بر هزینهها افزوده و لغو این مصوبه باعث کاهش ۲۰۰ میلیارد تومانی هزینه شرکت میشود که مبلغ کمی نسبت به هزینههای تولید شرکت بوده و کمتر از یک درصد باعث افزایش سودسازی شرکت میشود که قابل توجه نیست.
بنابراین گزارش، بررسیها نشان میدهد علت افت سود شرکت افزایش هزینههای تولید و کاهش صادرات بوده و مصوبه نرخ خوراک دولت در سال گذشته تاثیر بسیار کمی در سودسازی شرکت داشته است.