۱۲:۵۷ ۱۴۰۳/۱۱/۱۹

نیروگاه ها در انحصار سوخت گاز هستند

یک کارشناس انرژی گفت: هم اکنون نیروگاه های کشور در انحصار سوخت گاز هستند و این مسئله می تواند امنیت انرژی کشور را به خطر اندازد.
نیروگاه ها در انحصار سوخت گاز هستند
کد خبر:۱۴۹۹۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ محمد عادلی با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های تک خوراک مشکل اصلی حال حاضر کشور هستند گفت: کاهش شدید ذخایر سوخت نیروگاه‌ها، مسئله‌ای است که در سال‌های اخیر به ویژه در ایران به یک چالش جدی تبدیل شده است.

وی ادامه داد: این مسئله پیامدهای گسترده‌ای از جمله خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده، افزایش هزینه‌های تولید و کاهش بهره‌وری اقتصادی را در پی دارد. زیرا که عملاً نیروگاه‌های گاز سوز به نفعشان نیست که سوخت دیگری را مورد استفاده قراردهند.

عادلی تصریح کرد: در علم فیزیک وقتی تولید بر مبنای یک سوخت صورت می گرد عملاً امکان تغییر سوخت در چرخه را ندارد مانند خودروی پایه بنزین که گاز هم بخواهد بسوزاند در این صورت اورهال و هزینه تعمیراتش بالا می‌رود از این جهت بهتر آن است که نیروگاه‌های با پایه دیگر سوخت‌ها از جمله زغال سنگ هم داشته باشیم. ا

وی تصریح کرد: اهمانطور که گفته شد کاهش ذخایر، همراه با تخصیص نادرست فرآورده‌های نفتی به نیروگاه‌ها، منجر به محدودیت تولید برق شده است. در واقع، به دلیل خالی بودن مخازن سوخت و عدم تأمین به موقع سوخت مورد نیاز، نیروگاه‌ها قادر به تولید برق با حداکثر ظرفیت خود نیستند.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در سال پیش نیز این موضوع تجربه شد که وقتی دچار کمبود گاز می‌شویم نیروگاه‌ها نمی‌توانند باسوخت جایگزین به فعالیت خود ادامه دهند و این مسئله برای انها مشکل ساز خواهد شد و در نهایت خاموشی به وجود خواهد آمد.

عادلی خاطرنشان کرد: برای کاهش این وابستگی، توسعه منابع جایگزین مانند انرژی هسته‌ای ضروری است. همچنین، بهبود بهره‌وری مصرف گاز در بخش‌های مختلف از جمله خانگی و صنعتی و جلوگیری از مصرف بی‌رویه آن، می‌تواند گامی مؤثر در این مسیر باشد.

این کارشناس انرژی بیان داشت: عدم برنامه‌ریزی دقیق بر اساس منابع موجود گازی و همچنین کمبود سرمایه‌گذاری در توسعه میادین بالادستی به دلیل محدودیت منابع و نبود فناوری‌های لازم، موجب بحران کمبود گاز شده است.

وی تاکید داشت: برای برون‌رفت از چالش کمبود سوخت نیروگاه‌ها، در کوتاه‌مدت، تخصیص فوری فرآورده‌های نفتی به عنوان یک راهکار ضروری مطرح می‌شود. این مسئله ایجاب می‌کند که تصمیم‌گیران با سرعت عمل بالا، اقدامات عملیاتی لازم را برای تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها به انجام برسانند.

این کارشناس انرژی تصریح کرد: برای رفع نگرانی‌های زیست‌محیطی ناشی از مصرف مازوت در نیروگاه‌ها، می‌توان با بهره‌گیری از فناوری‌های تصفیه گازهای خروجی، به ویژه سیستم‌هایی مانند اسکرابر، از انتشار آلاینده‌ها کاست. این روش‌ها در بسیاری از کشورهای پیشرفته به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند و اثربخشی آن‌ها در کاهش آلودگی هوا به اثبات رسیده است. متأسفانه در ایران، به دلیل کمبود توجه و سرمایه‌گذاری کافی در این زمینه، هنوز از پتانسیل کامل این فناوری‌ها استفاده نشده است./مهر

برچسب‌ها:
انرژی
ارسال نظرات