۱۵:۲۹ ۱۴۰۳/۰۶/۱۳
کارشناس بازار رمز‌ارز در گفت‌و‌گو با «اقتصاد معاصر» مطرح کرد؛

لزوم اصلاحات در سیاست‌های استخراج و قانون‌گذاری کریپتو در ایران

کاهش سهم ایران در استخراج بیت‌کوین و موانع ایجادشده توسط بانک مرکزی، صنعت رمزارز در کشور را با چالش‌های جدی مواجه کرده است. با این حال، فرصت‌های بزرگی در این حوزه وجود دارد که با اصلاحات سیاستی و تقویت هماهنگی بین نهاد‌های دولتی می‌توان به بهره‌برداری از آن‌ها پرداخت.
لزوم اصلاحات در سیاست‌های استخراج و قانون‌گذاری کریپتو در ایران
کد خبر:۱۵۲۲

پوریا آسترکی، کارشناس بازار رمز‌ارز در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر بیان کرد: در بازار فعلی، به طور کلی کاهش نرخ بهره به نفع کریپتو است و اگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انتخاب شود، ممکن است که در کوتاه‌مدت تاثیرات مثبتی داشته باشد (به نفع کریپتو باشد) اما در بلندمدت سیاست‌های کنترل‌گرایانه آمریکا بر بازار بیشتر خواهد شد و در مجموع این شرایط چندان مثبت نخواهد بود.


وی همچنین در مورد سیاست‌های دولت درباره این بازار اظهار کرد: بخش‌هایی در حوزه کریپتو وجود دارد که لازم است به آن‌ها توجه شود. یکی از این بخش‌ها، تامین برق برای استخراج است. از سال ۱۳۹۸ وزارت نیرو موانع مختلفی -برای افرادی که خودشان اقدام به سرمایه‌گذاری برای استخراج و تولید برق می‌کنند- ایجاد کرد. امیدواریم وزیر جدید نیرو، این مشکلات را برطرف کرده و فرصت استخراج را در کشور احیا کند، چرا که طی سال‌های اخیر افت شدیدی گریبان‌ این حوزه را گرفته است.

 

این کارشناس در ادامه افزود: در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۰ درصد بیت‌کوین، در سال ۱۴۰۰ حدود چهار و نیم درصد و در سال ۱۴۰۲ حدود سه دهم درصد بیت‌کوین به طور رسمی در ایران استخراج شده است. این آمار‌ها نشان‌دهنده آسیب بزرگی است که به دلیل کارشکنی‌های وزارت نیرو و بانک مرکزی به این صنعت وارد شده و دولت جدید می‌تواند این وضعیت را بهبود بخشد. استخراج بیت‌کوین می‌تواند یک فرصت بزرگ برای تامین ارز و دست‌یابی به ارقام میلیاردی باشد و این امر دور از دسترس نیست.


آسترکی با اشاره به کارشکنی‌های بانک مرکزی ادعا کرد: در حوزه تبادل رمزارزها، بانک مرکزی بزرگ‌ترین مانع در مسیر قانون‌گذاری کشور است. بانک مرکزی با تفسیر شخصی و خاص خود، معتقد است که تنظیم‌گر حوزه رمزارزهاست، در حالی که قانونی در کشور، اجازه چنین دخالت و اخلالی در بازار رمزارز‌ها را نمی‌دهد. بنابراین امیدواریم لایحه‌ای که در دولت مرحوم رئیسی تدوین شده، در مجلس به تصویب و به جریان بیفتد. از طرفی باید تلاش کنیم تا فرآیند قانون‌گذاری برای حوزه رمزدارایی‌ها، نه تنها برای تبادل رمزارز، بلکه برای انتشار نیز به صورت متناسبی در مجلس انجام شود. 


وی همچنین ادامه داد: بخش‌های مختلف دولت و حاکمیت نباید به‌طور جداگانه دخالت‌های مخرب و حرکات غیرسازنده در بازار انجام دهند و از این جهت کنترل بانک مرکزی اهمیت زیادی دارد.


آسترکی بیان کرد: در فاصله بین دو دولت، بانک مرکزی تلاش کرد تا برخی از فعالیت‌های خود را اجرایی کند و ادعا‌هایی مطرح کرد که در زمان حضور شهید رئیسی نمی‌توانست مطرح کند. رئیس جمهور فقید در برنامه‌هایش و در سند تحول اقتصادی، تقویت، توسعه و سازماندهی این حوزه را مطرح کرده و وزارت اقتصاد و دیگر بخش‌های دولت نیز برای پیش‌بردن روش‌های توسعه صنعت بلاکچین در کشور آماده بودند. در شرایط به وجود آمده، بانک مرکزی با نبود رئیسی، تحرکاتی انجام داد که به نظر بنده سازنده نبود.

ارسال نظرات