۱۳:۳۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳

احساس عقب‌ماندن از تورم در تالار شیشه‌ای

در حالی که از ابتدای امسال دلار بیش از ۵۳ درصد، سکه امامی ۱۰۲ درصد، نیم‌سکه ۸۱‌ درصد و ربع سکه ۵۳‌ درصد افزایش را به‌ ثبت رسانده‌‌اند و هر‌ گرم طلای ۱۸‌ عیار نیز با رشد ۱۰۳‌ درصدی همراه بوده‌، شاخص کل بورس فقط ۲۸ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
احساس عقب‌ماندن از تورم در تالار شیشه‌ای
کد خبر:۱۵۲۹۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ جاماندگی؛ این احساسی است که بدون شک، این روزها سرمایه‌گذاران و سهامداران در بازار سرمایه دارند و دلیلش هم مشخص است. رشد شتابان قیمت‌ها در سایر بازارها طی چند سال گذشته، به ویژه روزهای اخیر و دست کوتاه اهالی بازار سرمایه از این رشدها، دلیل این حس است. 

مقایسه بازدهی بازارهای موازی با بازار سهام از ابتدای سال تاکنون نشان می‌دهد در این مدت رشد ۵۳ درصدی در قیمت دلار به ثبت رسیده است؛ سکه امامی و بهار آزادی ۱۰۲ درصد رشد داشته‌اند، نیم‌سکه با افزایش ۸۱‌ درصدی همراه شده‌ و ربع‌سکه نیز ۵۳‌ درصد افزایش را به‌ ثبت رسانده‌ است. این در حالی بوده که هر‌گرم طلای ۱۸‌عیار نیز از ابتدای سال، با رشد ۱۰۳‌ درصدی همراه بوده‌ است. 

در مقایسه اما بازدهی شاخص کل بورس از ابتدای امسال ۲۸.۵‌ درصد بود و شاخص هموزن بورس هم فقط ۱۷.۵‌ درصد افزایش یافت. این در حالی است که به باور کارشناسان، عدد ثبت شده برای رشد شاخص بورس از ابتدای سال، در پرتفوی سهامداران کمتر از این حد است. 

در هر حال، در شرایطی دلار به عنوان یکی از مولفه‌های اصلی تصمیم‌گیری سهامداران و سرمایه‌گذاران، در بازار آزاد به ارقام بیش از ۹۰‌ هزار‌تومان رسیده و قله جدیدی را به‌ ثبت رسانده که برخی معتقدند انتظارات تورمی و افزایش تقاضا از این مسیر برای سهام، یکی از مهم‌ترین محرک‌‌‌‌‌‌های بازار سهام در سال‌های گذشته بوده ‌و پیش‌بینی می‌شود که دیر یا زود با اشباع‌ شدن سایر بازارها، جریان نقدینگی به سمت بازار سهام متمایل شود و شاخص‌ کل بورس به‌ راحتی بتواند مقاومت و مرز روانی ۳‌ میلیون‌ واحدی را پشت‌ سر بگذارد. هر چند که برخی می‌گویند رشد دلار و تورم اقتصادی طی سال‌های گذشته، نشان داده بازار سرمایه در همراستا و همتراز کردن خود با سایر بازارها ناتوان‌تر از این است که امید داشته باشیم رشدهای ثبت شده در بازار ارز و طلا از ابتدای امسال، در بازار سرمایه نیز تجربه شود. 

با این تفاسیر، اگرچه شاخص کل بورس روز یکشنبه میان دو روز تعطیل، با رشد ۱۷ هزار واحدی روبه‌رو شد اما بی‌‌‌رغبتی معامله‌گران نسبت به نمادهای کوچک‌تر سبب شد تا تالار شیشه‌‌‌ای خروج پول قدرتمند ‌هزار و ۱۰۰میلیارد از گردونه معاملات بازار سهام را شاهد باشد و هیجان منفی ناشی از تردید و ترس سهامداران نسبت به آینده سهام، جو غالب بر معاملات تالار شیشه‌ای بود. این تردید و ناامیدی امروز هم در بازار سرمایه ادامه داشت، تا جایی که شاخص بورس که در ابتدای معاملات رشد ۴ هزار واحدی را به ثبت رسانده بود، رفته رفته منفی شد و در نهایت ۳۶ هزار واحد افت کرد. شاخص کل هموزن نیز امروز ۱۲ هزار واحد کاهش یافت و در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با ۱۹۲ واحد کاهش به معاملات پایان داد. 

در مجموع باید گفت که فعلا نااطمینانی‌‌‌ها در فضای سیاسی و اقتصادی کشور و کمرنگ شدن سناریوهای مثبت پیرامون مذاکره ایران و آمریکا، موجب شده تا دلار، سکه و طلای ۱۸عیار هر روز بیشتر از دیروز میان سرمایه‌گذاران محبوب شود و در مقابل، در تالار شیشه‌ای وضعیت غیر‌قابل پیش‌بینی این بازارها و چشم‌انداز مبهم سیاست خارجی، سرگردانی معامله‌‌‌گران را رقم زده است.

ارسال نظرات