
شاخص بورس ۲۴ هزار واحد رشد کرد

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ معاملات دیروز بازار سرمایه در حالی با نوسان قیمتها و شاخصهای اصلی بازار سرمایه همراه بود که در دقایق پایانی معاملات، تالار شیشهای تحت تاثیر خبرهای مثبت منتشر شده از جمله اظهارنظر وزیر صمت مبنی بر واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا و همچنین اظهارنظرهای مثبت در زمینه روند مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده، شاهد بهبود تقاضا و روند معاملات در این بازار بود.
در نهایت نماگر اصلی تالار شیشهای روز گذشته با افزایش ۰.۲۴ درصدی معادل ۷ هزار واحد توانست کف کانال ۳.۱ میلیون واحدی را حفظ کند و در سطح ۳ میلیون و ۱۰۹ هزار واحد به کار خود پایان دهد. نماگر هموزن نیز هر چند دیروز منفی کار خود را آغاز کرد اما در انتهای دادوستدهای روز دوشنبه با ثبت رشد ۰.۰۵ درصدی به سطح ۹۵۲ هزار واحد افزایش یافت.
موج خوشبینی به معاملات بازار سرمایه در روز گذشته موجب شد تا معاملات امروز با بهبود بیشتر تقاضا و روند مثبت نمادهای و شاخصهای اصلی دنبال شود و در نهایت در پایان معاملات چهارمین روز معاملاتی هفته جاری، شاخص کل بورس با رشد بیش از ۲۴ هزار واحدی مواجه شده و تا ارتفاع ۳ میلیون و ۱۳۴ هزار واحد پیش روی کرد.
شاخص کل هموزن نیز در روز جاری رشد بیش از ۷ هزار واحدی را از خود به جای گذاشت و در فرابورس ایران نیز شاخص کل این بازار موسوم به آیفکس با رشد ۱۱۷ واحدی، معاملات امروز را به پایان رساند.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۵۷ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۶۳ درصد معادل ۲۲۶ نماد معاملاتی مثبت و ۳۷ درصد معادل ۱۳۱ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۸۸ نماد فعال در این بازار، ۵۴ درصد معادل ۲۱۰ نماد معاملاتی مثبت و ۴۶ درصد معادل ۱۷۸ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات امروز، ۲۹ درصد معادل ۱۰۲ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۷ درصد معادل ۲۴ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۲۹ درصد معادل ۱۱۳ نماد با صف خرید و ۱۵ درصد معادل ۵۹نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات، ارزش صفهای خرید نیز ۲ هزار میلیارد تومان در برابر ۵۳۹ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. علاوه بر این ۵۹۹ میلیارد تومان پول حقیقی نیز به بازار سهام وارد شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با ورود ۲۰۳ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
نگاهی به وضعیت کلی بازار سرمایه نشان میدهد از آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، با توجه به فرسایشی شدن روند این مذاکرات، سرمایهگذاران در بازار سرمایه همواره بدون درنظرگرفتن وضعیت بنیادین، اصطلاحا با خبر اقدام به دادوستد سهام کردهاند و این مولفه موجب شده تا در چند ماه گذشته همواره با بازاری نوسانی مواجه باشند.
به باور کارشناسان در آستانه تابستان، بازار با چالشهای مهمی مواجه است؛ ناترازی انرژی و قطع برق صنایع و توقف تولید موضوعی است که به یکی از چالشهای مهم بازار تبدیل شده است. این در حالی بوده که تداوم مذاکرات و خبرهای ضدونقیضی که از این روند به گوش میرسد نیز در ماههای اخیر، نقش مهمی در نوسانات بازار ایفا کرده است. همچنین انتشار نامههای محرمانه و تایید و تکذیبهای متعدد پیرامون واگذاری خودروییها نیز بار دیگر بازار را با چالش قدیمی تصمیمات مبهم و خلقالساعه سیاستگذار مواجه کرده است.