
شاخص بورس با رشد ۱۵ هزار واحدی بسته شد

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در هفتهای که گذشت اوضاع هم در حوزه مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده مثبت و هم حال بورس خوب بود. بازار سرمایه، سهامداران و سرمایهگذارانش هم شاهد رکوردشکنیهای پیاپی شاخص کل بورس و هم افزایش حجم و ارزش معاملات بودند.
بر این اساس، در حالی در هفتهای که گذشت شاخص کل بورس با رشد ۵.۷۲ درصدی، هفته اول اردیبهشتماه را پشت سر گذاشت که این میزان از بازدهی هفتگی از هفته منتهی به ۵ دیماه سال قبل تاکنون رقم نخورده بود. همچنین عبور ارزش معاملات از ۲۰ همت همزمان با بازگشایی نماد شرکت ایرانخودرو نیز در هفته گذشته، مورد توجه فعالان این بازار بود؛ ضمن اینکه در سایه خبرهای مثبت منتشر شده از مذاکرات سیاسی، در ۵ روز معاملاتی اخیر حدود ۹ هزار میلیارد تومان پول حقیقی وارد گردونه معاملات شد.
از سوی دیگر کاهش تب و تاب بازارهای طلا و ارز هم فعلا بر وفق مراد بازار سرمایه است و بعید نیست که بخشی از نقدینگی این روزها که در تالار شیشهای افزایش یافته است، از این بازارها روانه بورس شده باشد. فعلا قیمت دلار به عنوان مولفهای همواره تاثیرگذار بر تصمیمات سهامداران، در مرز ۸۰ هزار تومان در نوسان است و به باور تحلیلگران اقتصادی، کف ۸۰ هزارتومان در قیمت دلار برای سال جاری تقریبا تضمین شده و نسبت به میانگین سال قبل رشد خوبی را تجربه کرده است؛ به ویژه اینکه با کاهش اختلاف دلار توافقی و بازار آزاد به زیر ۲۰ درصد، امید بازار سرمایه و سهامدارانش برای بهبود حاشیه سود شرکتها افزایش یافته است. البته ماندگاری دلار در مرز ۸۰ هزار تومان فعلا با توجه به مناسبات سیاسی و مذاکرات فعلی محاسبه و برآورد میشود و فراز و فرودهای آن از این مبلغ به آینده مذاکرات بستگی دارد.
این در شرایطی است که قیمت دلار امروز وارد کانال ۷۰ هزار تومان هم شد و تحلیلگران حوزه ارز میگویند اگر دلار از محدوده قیمتی ۷۸ هزار و ۲۰۰ تومان عقبتر برود، امکان ماندگاری آن در این کانال افزایش مییابد. هر چند که ریزش بیشتر قیمت دلار بستگی به موقعیت سیاسی و سیگنالهای رسیده از عمان دارد.
همانند بازارهای مختلف، در بازار سرمایه نیز امروز معاملهگران و سرمایهگذاران نیم نگاهی به دور سوم مذاکرات میان ایالات متحده و ایران که امروز همزمان در سطح کارشناسی و مذاکرهکنندگان ارشد برگزار میشود، داشتند و شاخص کل بورس که در ابتدای معاملات از ۲۰ هزار واحدی گذر کرده بود، رفته رفته در پس افزایش عرضهها کاهش یافت و در نهایت با رشد ۱۵ هزار واحدی به استقبال مذاکرات رفت.
شاخص کل هموزن نیز امروز رشد ۴ هزار واحدی را به خود دید و در فرابورس نیز شاخص کل این بازار به افزایش ۱۰۹ واحدی بسنده کرد. این در حالی است که در یک روز پرحجم معاملاتی دیگر در تالار شیشهای، رفته رفته هر چه زمان به پایان معاملات نزدیکتر میشود، بهبود تقاضا در بازار سهام نمایانتر میشود. افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۵۷ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۷۴ درصد معادل ۲۶۴ نماد معاملاتی مثبت و ۲۶ درصد معادل ۹۹۳ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۷۴ نماد فعال در این بازار، ۵۶ درصد معادل ۲۰۹ نماد معاملاتی مثبت و ۴۴ درصد معادل ۱۶۵ نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات امروز، ۴۲ درصد معادل ۱۴۹ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۴ درصد معادل ۱۵ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۲۹ درصد معادل ۱۰۹ نماد با صف خرید و ۱۸ درصد معادل ۶۷ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات، ارزش صفهای خرید نیز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در برابر ۳۶۴ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.
علاوه بر این ۴۵۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج ۶۱۷ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
با پایان یافتن معاملات امروز بازار سرمایه، اکنون نگاهها به میز مذاکرات دوخته شده است. مسقط، پایتخت عمان امروز بار دیگر در شرایطی میزبان سومین دور از مذاکرات میان ایران و آمریکا است که هر خبر مثبت یا منفی میتواند معادلات در بازار سرمایه و سایر بازارها را دستخوش تغییر کند.