۱۱/تير/۱۴۰۴ | ۱۴:۱۱
بخشنامه کالا‌های اساسی معاف از مالیات علی الحساب ابلاغ شد رشد ۱۴ درصدی عرضه گوشت قرمز در اردیبهشت ۱۴۰۴ شاخص قیمت تولیدکننده بخش معدن در اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام شد جدول واریز یارانه و کالابرگ برای دهک‌های اول تا نهم در تیر ۱۴۰۴ جزئیات اقدامات سازمان برنامه و بودجه در جنگ ۱۲ روزه کدام خوراکیها در خرداد ماه گران شد؟ شرط مالیات صفر اعلام شد شرایط و نحوه بخشودگی ۱۰۰ درصدی جرایم مالیات بر ارزش افزوده ارسال ۲۶۶ پرونده با بیش از ۹۰۰ همت پولشویی به قوه قضاییه مصوبه مالیات بر ارزش‌افزوده یک درصدی روغن در انتظار ابلاغ بسته حمایتی از اصناف و صنایع بزرگ تدوین شد ثبت بیشترین تورم ماهانه در خراسان جنوبی؛ بوشهر کم‌تورم‌ترین استان شد خبر جدید درباره نقل و انتقالات استقلال احتمال برقراری اظهارنامه پیش فرض برای مالیات عملکرد ۱۴۰۳ تمدید مواعد مالیاتی در راستای مساعدت و همکاری با مودیان مالیاتی است زمان دقیق واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیک اعلام شد

بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در برنامه‌ریزی مهار تورم تعلل نکنند

در حالی که تیم اقتصادی دولت چهاردهم تکمیل شده است، اما هنوز برنامه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای کنترل تورم مشخص نشده است.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در برنامه‌ریزی مهار تورم تعلل نکنند
کد خبر:۱۵۴۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ «هرسال ۴۰ درصد از قدرت خریدم را به دلیل تورم از دست می‌دهم و تنها ۲۰ درصد افزایش حقوق داریم». علی، کارگر یکی از تولیدی‌ها این موضوع را مطرح می‌کند.


تورم در اقتصاد ایران به یک معضل جدی تبدیل شده است که بسیاری از آن به عنوان مالیات پنهان دولت از مردم یاد می‌کنند.


از سال ۹۷ و با افزایش تحریم‌ها، تورم به بالای ۴۰ درصد رسید و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به بالای ۵۰ هم افزایش یافت.


با تلاش دولت سیزدهم این رقم کاهشی شده و هم اکنون در کانال ۳۰ درصدی قرار دارد.


عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصاد و دارایی این روز‌ها مرد شماره یک امور اقتصادی معتقد است سیاست انقباضی فعلی نادرست بوده و به دنبال کاهش نرخ بهره است. البته این کاهش منجر به داغ شدن پول و افزایش تورم خواهد شد.


رشد نقدینگی و کسری بودجه دولت، ۲ عامل اصلی افزایش تورم در کشور هستند. دولت سیزدهم موفق شد تا رشد نقدینگی را به زیر ۲۳ درصد برساند.


اما کسری بودجه دولت همچنان تا ۱۵ درصد بودجه ۳۰۰۰ همتی کشور تخمین زده می‌شود.


دولت‌ها براساس اولویت‌های خود به سیاست‌های انقباضی و انبساطی روی می‌آورند. رونق به همراه تورم یا رکود با تورم کمتر، دو راه پیش روی دولت است.


صادق محبی، کارشناس اقتصاد ایران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس می‌گوید که برای مهار تورم دولت باید اولین قدم را جهت کاهش کسری بودجه بردارد.
کامران رحیمی، استاد دانشگاه معتقد است، جهش تولید با مشارکت مردم یعنی مدیریت نقدینگی در دست مردم که هم رونق را به تولید و اقتصاد باز می‌گرداند و هم تورم را مهار خواهد کرد.


کارشناسان اقتصادی معتقدند، دولت نباید دوگانه رونق و رکود را به عنوان یک معضل بپذیرد و با ایجاد فضای بیشتر برای حضور مردم در اقتصاد، علاوه بر رونق تولید، تورم را نیز مهار کند./ فارس