۲۷/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۲:۲۳
زمان واریز یارانه جدید دولت اعلام شد قیمت پایه و شرایط واگذاری سه مجموعه سوارکاری تصویب شد شناسایی فرار مالیاتی ۶۷۷ همتی در یک صندوق قرض‌الحسنه شناسایی ۳۵۰ فعال بازار رمز ارز که فرار مالیاتی داشتند پاسخ رئیس کل مالیاتی به ابهامات فراخوانهای ارزش افزوده نرخ مالیات پرسودترین شرکتها صفر تا ۱۰ درصد بوده است شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه اخبار جدید درباره تغییر ساعت کاری ادارات + جزییات پیشی گرفتن قطری ها در فشار افزایی مهاجرت گاز را به دنبال دارد

بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در برنامه‌ریزی مهار تورم تعلل نکنند

در حالی که تیم اقتصادی دولت چهاردهم تکمیل شده است، اما هنوز برنامه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی برای کنترل تورم مشخص نشده است.
بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در برنامه‌ریزی مهار تورم تعلل نکنند
کد خبر:۱۵۴۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ «هرسال ۴۰ درصد از قدرت خریدم را به دلیل تورم از دست می‌دهم و تنها ۲۰ درصد افزایش حقوق داریم». علی، کارگر یکی از تولیدی‌ها این موضوع را مطرح می‌کند.


تورم در اقتصاد ایران به یک معضل جدی تبدیل شده است که بسیاری از آن به عنوان مالیات پنهان دولت از مردم یاد می‌کنند.


از سال ۹۷ و با افزایش تحریم‌ها، تورم به بالای ۴۰ درصد رسید و در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به بالای ۵۰ هم افزایش یافت.


با تلاش دولت سیزدهم این رقم کاهشی شده و هم اکنون در کانال ۳۰ درصدی قرار دارد.


عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصاد و دارایی این روز‌ها مرد شماره یک امور اقتصادی معتقد است سیاست انقباضی فعلی نادرست بوده و به دنبال کاهش نرخ بهره است. البته این کاهش منجر به داغ شدن پول و افزایش تورم خواهد شد.


رشد نقدینگی و کسری بودجه دولت، ۲ عامل اصلی افزایش تورم در کشور هستند. دولت سیزدهم موفق شد تا رشد نقدینگی را به زیر ۲۳ درصد برساند.


اما کسری بودجه دولت همچنان تا ۱۵ درصد بودجه ۳۰۰۰ همتی کشور تخمین زده می‌شود.


دولت‌ها براساس اولویت‌های خود به سیاست‌های انقباضی و انبساطی روی می‌آورند. رونق به همراه تورم یا رکود با تورم کمتر، دو راه پیش روی دولت است.


صادق محبی، کارشناس اقتصاد ایران، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس می‌گوید که برای مهار تورم دولت باید اولین قدم را جهت کاهش کسری بودجه بردارد.
کامران رحیمی، استاد دانشگاه معتقد است، جهش تولید با مشارکت مردم یعنی مدیریت نقدینگی در دست مردم که هم رونق را به تولید و اقتصاد باز می‌گرداند و هم تورم را مهار خواهد کرد.


کارشناسان اقتصادی معتقدند، دولت نباید دوگانه رونق و رکود را به عنوان یک معضل بپذیرد و با ایجاد فضای بیشتر برای حضور مردم در اقتصاد، علاوه بر رونق تولید، تورم را نیز مهار کند./ فارس

ارسال نظرات