۰۹:۰۰ ۱۴۰۳/۰۶/۱۸
«اقتصاد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تبعات سنگین تعلل دولت در قیمت‌گذاری گندم/ دامنه قیمتی بین ۱۹ تا ۲۴ هزار تومان است

به زعم بسیاری از کارشناسان حوزه کشاورزی، تکرر اتفاقاتی نظیر عدم پرداخت مطالبات گندم‌کاران و تاخیر در قیمت‌گذاری خرید تضمینی برای سال آینده، نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی کشاورزان به دولت و چه‌بسا عدم همکاری آنها برای سال آینده نخواهد داشت.
تبعات سنگین تعلل دولت در قیمت‌گذاری گندم/ دامنه قیمتی بین ۱۹ تا ۲۴ هزار تومان است
کد خبر:۱۸۳۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ قیمت‌گذاری محصولات اساسی یکی از وظایف دولت محسوب می‌شود. با این حال به دلیل مسائل سیاسی و شهادت رئیس دولت سیزدهم، نه تنها روند پرداخت مطالبات گندم‌کاران عقب افتاد، بلکه با وجود نزدیک شدن به زمان آغاز فصل زراعی جدید اما هنوز خبری مبنی‌بر تعیین قیمت خرید تضمینی گندم سال آینده منتشر نشده است.

پس از انتخاب وزیر جهاد کشاورزی جدید، بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کشاورزی در بخش‌های خصوصی و دولتی دل به سامان‌دهی اوضاع بستند. با این حال اما پس از گذشت تقریبا یک‌ماه از ریاست غلامرضا نوری قزلجه بر این وزارتخانه، نه مطالبات گندم‌کاران پرداخته شده و نه تعیین قیمتی صورت گرفته است!

جلساتی که نتیجه‌ای نداشتند

هفته گذشته اولین جلسه تعیین قیمت محصولات اساسی به ریاست وزیر جدید جهاد کشاورزی و با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی و بخش خصوصی برگزار شد اما بدون نتیجه باقی ماند. دلیل اصلی این اتفاق نیز عدم اتفاق نظر بین بخش خصوصی و دولتی بر سر قیمت بود. 

پس از آن مقرر شد که جلسه دوم تعیین قیمت دیروز (شنبه ۱۷ شهریور) برگزار و با اولویت قرار دادن قیمت‌گذاری گندم، قیمت این محصول استراتژیک تعیین شود. با این حال اما دیروز هم به دلایلی همچون عدم حضور وزیر جهاد کشاورزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر امور اقتصادی و دارایی، این جلسه به حد نصاب نرسیده و لغو شد.

به زعم بسیاری از کارشناسان حوزه کشاورزی، تکرر این اتفاقات نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادی کشاورزان به دولت و چه‌بسا عدم همکاری آنها برای سال آینده نخواهد داشت. بر همین اساس با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی‌بر افزایش تولید گندم و رسیدن به خودکفایی تولید در این محصول، لازم است تا هرچه زودتر دولت چهاردهم اقدامات لازم جهت حل مسائل کشاورزان را مبذول نماید. 

 

قیمت هر کیلوگرم گندم چند هزار تومان باید تعیین شود؟ 

دیروز پس از پایان جلسه کمیسیون‌ها، ادعایی از سوی برخی رسانه‌ها مطرح شد که بیانگر رفع اختلاف دیدگاه بین بخش خصوصی و دولتی بود که نتیجه آن در جلسه هفته آینده قابل مشاهده است. 

این در حالی بود که برخی از کارشناسان این حوزه، اختلاف نظر بین بخش خصوصی و دولتی را پابرجا دانسته و مدعی شدند که هنوز این دو بخش به اتفاق نظری نرسیده و قیمت گندم در دامنه ۱۹ هزار تومان تا ۲۶ هزار تومان است.

در همین راستا عطاءالله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر درباره ملاک قیمت‌گذاری گندم بیان کرد: «دیدگاه حاکم برای قیمت‌گذاری گندم، نباید صرفا اقتصادی باشد. برای گندم دیدگاه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، امنیت غذایی و امنیت سرزمینی می‌تواند مطرح شود.

وی در ادامه افزود: احتمال دارد، زمانی پول کافی برای واردات گندم وجود نداشته باشد، به همین دلیل نیز تاکید مقام معظم رهبری بر تولید بیشتر و رسیدن به خودکفایی، برای همین موضوع است. 

هاشمی درباره روند قیمت‌گذاری گندم در سال گذشته اظهار کرد: برای تعیین قیمت گندم در سال گذشته، زحمت زیادی کشیده شد تا یک قیمت پایه معقولی برای گندم در نظر گرفته شود که به ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان رسیدیم.

وی همچنین ادامه داد: اصرار ما این است که به دلیل شفافیت کاری و همچنین اتفاق نظرها، تورم سالیانه را در بحث قیمت‌گذاری دخالت دهیم. تقریبا با این احتساب به قیمت تقریبا ۲۴ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسیم. از این قیمت حدود ۵۰۰ تومان به عنوان بیمه فراگیر در نظر گرفته می‌شود و مابقی نیز به عنوان قیمت نقدی به کشاورز پرداخت خواهد شد. اصرار ما بیشتر در این موضوع و هزینه تمام‌شده با سود معقول است.»

ارسال نظرات