سیگنال‌های رکودی بازار کار امریکا؛

بورس نیویورک در بدترین هفته کاری ۱۸ ماه گذشته

بازار‌های سهام ایالات متحده بدترین هفته خود را در بیش از یک سال اخیر تجربه کردند. تحقق ضعیف شاخص‌های اقتصادی و نظر محتاطانه از سوی مقامات فدرال رزرو درباره تغییرات نرخ بهره، نگرانی‌های سرمایه‌گذاران را در مورد احتمال کندی رشد اقتصادی افزایش داده است.
بورس نیویورک در بدترین هفته کاری ۱۸ ماه گذشته
کد خبر:۱۸۴۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شاخص S&P ۵۰۰ در وال استریت در روز جمعه ۱.۷ درصد کاهش یافت و مجموع افت آن در طول هفته به ۴.۲ درصد رسید که بدترین افت هفتگی از مارس ۲۰۲۳ به شمار می‌رود. سهام‌های بزرگ فناوری نیز آسیب زیادی دیدند و شاخص Nasdaq Composite که تحت تأثیر فناوری قرار دارد، شدیدترین افت هفتگی خود را از ژانویه ۲۰۲۲ تجربه کرد و ۵.۸ درصد کاهش یافت، که شامل افت ۲.۶ درصدی در روز جمعه بود.

 

سهام ایالات متحده در بدترین هفته کاری ۱۸ ماه گذشته


بر اساس گزارش فایننشیال تایمز کاهش‌های اخیر شاخص‌های بازار سهام امریکا پس از تحقق داده‌های ضعیف‌تر از حد انتظار در مورد مشاغل در صبح روز جمعه رخ داد. کارفرمایان آمریکایی در ماه اوت ۱۴۲،۰۰۰ شغل اضافه کردند که کمتر از پیش‌بینی تحلیلگران به میزان ۱۶۰،۰۰۰ شغل بود، هرچند که این رقم بالاتر از ۸۹،۰۰۰ شغل اصلاح شده در ماه ژوئیه بود. با این حال، نرخ بیکاری به ۴.۲ درصد کاهش یافت. 

 

مقامات ارشد فدرال رزرو با اظهاراتی که احتمال کاهش ۰.۵ واحد درصدی نرخ بهره را بیشتر کرد، به فضای محتاطانه ضریب اطمینان بیشتری دادند. کریستوفر والری، رئیس شورای حکام فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا و جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک، با توجه به کاهش نرخ تورم، از کاهش‌ نرخ بهره در سال جاری حمایت کردند.

 

بازار‌های آتی نیز در روز جمعه واکنش نشان دادند که معامله‌گران پس از گزارش مشاغل، شرط‌بندی‌های خود را بر روی احتمال کاهش ۰.۵ واحد درصدی نرخ بهره کاهش داده‌اند اما انتظارات به طور گسترده‌ای نوسان داشت. همچنین بازار‌های سوآپ در حال قیمت‌گذاری نزدیک به کاهش ۰.۲۵ واحد درصدی تا پایان سال بودند.

 

رئیس فدرال رزرو، جی پاول، ماه گذشته گفت که بر روی خطرات ناشی از بازار کار ضعیف‌تر متمرکز است. پاول هشدار داد که زمان و سرعت کاهش نرخ‌ها به داده‌های اقتصادی وابسته است.

 

افت هم‌زمان سایر بازارهای مالی جهان

بازار‌های سهام در اروپا نیز پس از گزارش مشاغل نوسان داشتند. شاخص Stoxx Europe ۶۰۰ با ۱.۱ درصد کاهش مانند شاخص Cac۴۰ در پاریس به پایان رسید. FTSE۱۰۰ در لندن ۰.۷ درصد افت کرد و Dax در آلمان ۱.۵ درصد کاهش یافت. شاخص Topix ژاپن در روز جمعه با ۰.۹ درصد کاهش بسته شد، شاخص Kospi کره جنوبی ۱.۲ درصد و شاخص CSI۳۰۰ چین ۰.۸ درصد افت کردند. 

 

قیمت‌های آتی نفت خام نیز حتی پس از اینکه اعضای اوپک پلاس در اواخر روز پنجشنبه توافق کردند که افزایش‌های برنامه‌ریزی شده تولید را به مدت حداقل دو ماه به تعویق بیندازند، رشد اولیه خود را از دست داند و به پایین‌ترین سطوح سال رسیدند. قیمت نفت برنت، که به عنوان معیار بین‌المللی شناخته می‌شود، ۲.۵ درصد کاهش یافت و به ۷۰.۹۰ دلار رسید و نفت وست تگزاس، معادل آمریکایی آن، ۲.۶ درصد کاهش داشت و به ۶۷.۳۷ دلار رسید.

 

ارسال نظرات