۰۶/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۳:۲۸
ارسال لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو شرایط بخشودگی جرائم مالیات ارزش افزوده ابلاغ شد سامانه دفاتر تجاری الکترونیکی وارد فاز آزمایشی شد افزایش تورم فروردین به ۳۳.۲ درصد خبر جدید درباره تغییر ساعت رسمی کشور+ جزییات آخرین مهلت ثبت نام ایران خودرو ۱۴۰۴ همه آنچه باید درباره مالیات دستگاه کارتخوان بدانید یارانه نقدی فروردین ۱۴۰۴ کی قابل برداشت می‌شود؟ تحقق ۱۰۰ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۱۴۰۳ لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی چه می گوید؟ مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی طلا ابلاغ شد حضور وزیر نیرو جهت پاسخگویی به سوال 25 نماینده در کمیسیون انرژی مجلس تامین ۲.۱ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و دارو در ۱۴۰۴ اعلام زمان واریز یارانه دهک‌های ۴ تا ۹+ مبلغ و جدول تغییر جدی در فهرست یارانه‌بگیران+ حذف یارانه این افراد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز+ کد دستوری استعلام کالابرگ و دهک بندی
۱۶:۳۴ ۱۴۰۴/۰۲/۰۶
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر تصریح کرد

مالیات‌ستانی عادلانه در گرو توانمندی بخش خصوصی/در تامین بودجه از مالیات ضعف داریم

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: کشوری که قرار است از طریق مالیات اداره شود، باید به بخش خصوصی توجه داشته باشد، چون بخش خصوصی باید سود ببرد تا دولت بتواند از آن مالیات بگیرد. متاسفانه ما در حال حاضر نسبت به بخش خصوصی بی‌تفاوت هستیم و توجهی به سودآوری آن نداریم. در صورتی که اگر بخش خصوصی توانمند شود، طبیعتا کشور از مشکلاتی مثل بیکاری و تورم رها خواهد شد. 
مالیات‌ستانی عادلانه در گرو توانمندی بخش خصوصی/در تامین بودجه از مالیات ضعف داریم
کد خبر:۱۹۵۳۶

مهرداد لاهوتی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر در رابطه با طرح مالیات بر عایدی سرمایه، اظهار داشت: فعلا که کار مجلس تمام شده است؛ ما هم‌اکنون مالیات مشخصی به نام مالیات بر درآمد داریم اما باید به جایی برسیم که مالیات بر مجموع درآمد در کشور اجرایی شود. 

وی افزود: بحث مالیات بر عایدی سرمایه که مطرح می‌شود، در واقع مالیات بر مجموع درآمد است و همه کشور‌های دنیا نیز همین روند را دنبال کرده‌اند. هدف این نیست که یک فرد فقط یک بار مالیات پرداخت کند، بلکه ما باید به شفاف‌سازی در بحث مالیات برسیم و کشور از طریق مالیات اداره شود. 

لاهوتی تصریح کرد: اگر این طرح مصوب و ابلاغ شود، طبیعتا تبعاتی خواهد داشت و بازار واکنش‌هایی نشان خواهد داد اما ما به عنوان ناظر باید دقت کنیم که مالیات به روش‌های درست و در چارچوب قانونی گرفته شود. به عنوان مثال مالیات بر ارزش افزوده یکی از مواردی است که خود ما هم به آن انتقاد داریم، زیرا ممکن است در برخی موارد یک کالا چندین بار مالیات بپردازد؛ یک بار در فضای تولید، یک بار در عمده‌فروشی و یک بار هم از دست مصرف‌کننده و... در این زمینه ما باید دقت کنیم که اجحافی در دریافت مالیات صورت نگیرد و مالیات اضافه دریافت نشود. 

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه یادآور شد: از سوی دیگر، باید تلاش کنیم کشور را به سمتی سوق دهیم که اداره کشور از طریق مالیات صورت گیرد. این کار محاسن زیادی دارد اما باید ابعاد آن گسترده شود. در یک جمله بگویم، کشوری که قرار است از طریق مالیات اداره شود، باید به بخش خصوصی توجه داشته باشد، چون بخش خصوصی باید سود ببرد تا دولت بتواند از آن مالیات بگیرد. متاسفانه ما در حال حاضر نسبت به بخش خصوصی بی‌تفاوت هستیم و توجهی به سودآوری آن نداریم. در صورتی که اگر بخش خصوصی توانمند شود، طبیعتا کشور از مشکلاتی مثل بیکاری و تورم رها خواهد شد. 

وی گفت: ما باید دقت کنیم که مالیات واقعی‌سازی شود و نه این که فقط کارمندان مالیات بدهند. شفافیت در این حوزه ضروری است، چون بسیاری از مالیات‌ها در کشور ما هنوز شفاف نیست. هم‌اکنون، درصد زیادی از منابع بودجه کشور از مالیات تامین نمی‌شود. در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از بودجه کشور از مالیات تامین می‌شود، در حالی که این رقم باید به بالای ۶۰ درصد برسد. البته منظور من از این صحبت‌ها این نیست که بگویم مالیات بیشتر گرفته شود، بلکه مالیات‌ها باید به‌ طور شفاف و به‌ طور عادلانه دریافت شود. 

نماینده مردم لنگرود تاکید کرد: هم‌اکنون اصناف و کارمندان دولت مالیات می‌پردازند اما این مالیات‌ها برای تامین منابع مالی کافی نیست. فرار مالیاتی در کشور ما بسیار بالاست و به‌ طور جدی می‌توان گفت که بیش از ۸۰ درصد منابع بودجه می‌تواند از طریق مالیات تامین شود.

کد ویدیو
ارسال نظرات