۱۱:۰۱ ۱۴۰۴/۰۱/۱۹
اقتصاد معاصر خبر می‌دهد

بی‌برنامگی دولت خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده را رقم زد؛ سردرگمی مردم با تکذیب توانیر

در حالی‌ که دوباره خاموشی‌ها به زندگی روزمره مردم بازگشته‌ا است، مسؤولان با روایت‌هایی چون کاهش ظرفیت برق‌آبی و فرسودگی نیروگاه‌ها و یا تکذیب‌های عجولانه تلاش می‌کنند بحران را توجیه کنند اما آنچه بی‌وقفه تکرار می‌شود، آسیب‌هایی است که شهروندان از بی‌برقی، گرما و اختلال در کسب‌وکارهایشان متحمل می‌شوند؛ بحران‌هایی که مردم در شکل‌گیری‌شان هیچ نقشی ندارند اما همواره تاوان آن را می‌پردازند.
بی‌برنامگی دولت خاموشی‌های برنامه‌ریزی‌شده را رقم زد؛ سردرگمی مردم با تکذیب توانیر
کد خبر:۱۹۵۸۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ هر بار که خاموشی‌ها به خانه‌های مردم بازمی‌گردند، توپ تقصیرها به زمین‌های مختلفی از جمله خشکسالی و فرسودگی نیروگاه‌ها و حتی افزایش مصرف و کمبود سرمایه‌گذاری انداخته می‌شود اما در نهایت، آنچه تغییر نمی‌کند، رنجی است که شهروندان از بی‌برقی می‌کشند. 

از یک‌سو، وزارت نیرو با ارائه دلایلی چون کاهش ظرفیت برق‌آبی، تعمیرات به‌ تعویق‌ افتاده و رشد مصرف تلاش می‌کند تا روایت کمبود فنی را به جای ناکارآمدی مدیریتی بنشاند و از سوی دیگر، منتقدان این وزارتخانه بر ضعف برنامه‌ریزی، بی‌توجهی به هشدارهای پیشین و نبود شفافیت در اطلاع‌رسانی پافشاری می‌کنند. 

در این میان، مردم با کسب‌وکارهای مختل‌ شده و گرمای تابستانی بدون برق که دوچندان آزاردهنده است، مواجه مانده‌اند. واقعیت این است که چه علت فنی باشد و چه مدیریتی، آن‌ که هزینه می‌پردازد، مردم‌اند. مردمی که نه نقشی در سیاست‌گذاری دارند و نه اختیاری در انتخاب تصمیم‌گیران اما بار همه بی‌برنامگی‌ها را به دوش می‌کشند. 

وقتی سخنگوی صنعت برق از رشد ۶ درصدی مصرف و لزوم صرفه‌جویی مردم سخن می‌گوید، این سوال به‌ درستی مطرح می‌شود که آیا سهم مسؤولان در این بحران فقط «درخواست همکاری» است؟ یا باید پیش از آن، پاسخ‌گو باشند که چرا زیرساخت‌ها به چنین نقطه‌ای رسیده‌اند؟ 

سخنگوی صنعت برق گفته است: «حدود ۳۰ درصد از نیروگاه‌های کشور فرسوده‌اند و بخشی از تعمیرات مهم به دلیل محدودیت‌های سوختی از سال گذشته به امسال موکول شده است.» 

رجبی مشهدی همچنین از صنایع بزرگ خواست نیروگاه‌های اختصاصی‌شان را وارد مدار کنند و از مردم نیز برای مصرف بهینه برق، به‌ ویژه در مناطق گرمسیر، درخواست همکاری کرد. 

وی همچنین از مردم بابت قطعی‌های اخیر عذرخواهی کرد و وعده داد که محدودیت‌ها با همکاری همه‌جانبه بهتر مدیریت خواهد شد. 

روز گذشته اقتصاد معاصر اقدام به انتشار جداولی از خاموشی‌ها کرد که در برخی استان‌ها و شهرستان‌ها برای مردم ارسال شده بود اما «خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده» و «ارسال جدول خاموشی‌ها» بلافاصله از سوی توانیر تکذیب شد.

اما شواهد نشان می‌دهد، در همین بیخ گوش پایتخت، در استان البرز خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده آغاز شده است.

مسعود خواجه‌وند، مدیرعامل شرکت توزیع برق البرز در این‌باره می‌گوید: «قطعی برق یک روز در میان و به صورت بازه زمانی دو ساعته است و از ساعت ۹ تا ۲۲ اعمال می‌شود.» 

وی روز گذشته هجدهم فروردین، درباره اعلام برنامه خاموشی‌ها گفت: «اطلاع‌رسانی امروز و روزهای آینده انجام خواهد شد و به محض اینکه تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها به پایان برسد، محدودیت‌های برق‌رسانی هم به پایان خواهد رسید.» 

در همین حال، شرکت توزیع نیروی برق استان البرز اطلاعیه‌ای صادر کرده که بر اساس آن، خاموشی‌های زمان‌دار در شهر کرج و سایر مناطق استان از روز دوشنبه اعمال خواهد شد. این خاموشی‌ها به صورت نوبتی و محدود اعلام شده و جزئیات آن از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت توزیع برق استان منتشر خواهد شد.

در میانه روایت‌ها، مردم قربانی خاموشی‌ها هستند

در میانه روایت‌ها، مردم قربانی خاموشی‌ها هستند

 اهالی استان البرز برای آگاهی از اخرین وضعیت خاموشی‌های استان خود، می‌توانند به آدرس شرکت توزیع نیروی برق استان البرز مراجعه کنند.

اکنون که باز هم اطلاعیه خاموشی برای استان‌هایی چون البرز و شهرهایی نظیر کرج صادر شده، بهتر است مسؤولان به‌ جای روایت‌سازی، صدای مردمی را بشنوند که در میان بی‌برقی و بی‌پاسخی، آرام‌ آرام اعتمادشان را از دست می‌دهند. 

ارسال نظرات