۱۱:۳۰ ۱۴۰۳/۰۶/۲۲
رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با «اقتصاد معاصر»:

فرش دستباف معاف از رفع تعهد ارزی نشده است/ مشکلات صادرکنندگان پابرجاست

مرتضی میری بیان کرد: صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته به عدد ۳۹.۷ میلیون دلار رسید که در نوع خود پایین‌ترین میزان صادرات این کالا در طول ۵۰ سال گذشته بود.
فرش دستباف معاف از رفع تعهد ارزی نشده است/ مشکلات صادرکنندگان پابرجاست
کد خبر:۲۱۳۴

سید مرتضی میری، رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر، درباره نقل قول معاون وزیر صمت، مبنی‌بر معافیت فرش دستباف از تعهد ارزی اظهار کرد: این خبر صحت ندارد، زیرا روز گذشته معاون وزیر صمت اعلام کرد که خبر منتشر شده پیرامون این موضوع درست نبوده و صرفا برداشت غلط یک خبرنگار بوده است. تعهد سپاری ارزی فرش دستباف همچون گذشته ادامه دارد.

 

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران افزود: هیات وزیران در اواخر دولت سیزدهم، مصوبه‌ای مبنی‌بر تعهد ارزی صنایع دستی به میزان ارزش مواد اولیه داشت. این در حالی بوده که بر اساس ماده یک قانون حمایت از فعالان صنایع دستی، فرش دستباف نیز در زمره صنایع دستی تعریف می‌شود.

 

وی تصریح کرد: البته این نکته را هم باید یاد آور شد که این مصوبه هنوز توسط بانک مرکزی به مرحله اجرا نرسیده و در صورت عملیاتی شدن آن، وضعیت صادرات فرش دستباف هم تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت.

 

میری بیان کرد: صادرات فرش دستباف ایران در سال گذشته به عدد ۳۹.۷ میلیون دلار رسید که در نوع خود پایین‌ترین میزان صادرات این کالا در طول ۵۰ سال گذشته بوده است.

 

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تعهد سپاری ارز چه موانعی در راه صادرات فرش دستباف ایجاد کرده است، گفت: این کالا اساسا محصولی نیست که صادرکنندگان توانایی عرضه نمونه آن، به مشتریان خارجی را داشته باشند، زیرا این محصول یک هنر دست بوده و فرایند بازاریابی آن باید به صورت فیزیکی انجام شود.

 

وی تصریح کرد: صادرکنندگان ایرانی ناگزیرند که برای صادرات فرش دستباف، ابتدا آن را در یک انبار در خارج از کشور نگهداری و سپس فرایند بازاریابی آن را آغاز کنند. این در حالی است که در زمان انتقال این فرش‌ها به خارج از کشور، صادرکنندگان متعهد به بازگرداندن ارز کالایی شده که هنوز فرایند بازاریابی آن شروع نشده است. این موضوع مانع جدی برای صادرات فرش دستباف تلقی می‌شود.

 

میری متذکر شد: متاسفانه صادرات ۴۲۶ میلیون دلاری فرش دستباف در سال ۹۶، ظرف ۳ سال به زیر ۱۰۰ میلیون دلار رسیده است.

 

رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران درباره فرش افغانستانی موجود در بازار هم گفت: این کالا‌ها قاچاق است و فروش آنها در بازار داخلی به اسم فرش دست ایرانی انجام می‌شود.

ارسال نظرات