
بیگدلی: یک اصلاح در قانون نحوه تعیین حقوق و دستمزد کارگر به اندازه هزار مراسم بزرگداشت میارزد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ احمد بیگدلی، نماینده مردم خدابنده و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برگزاری مراسمات سخنرانیمحور برای بزرگداشت روز کارگر، گفت: در مملکت ما برگزاری مراسمهای مناسبتی خیلی خوب است؛ اما تقریباً هیچ خروجی ندارد. من اصلاً مخالف این هستم که مثلا یک مراسم که برای بزرگداشت روز کارگر است، منِ نماینده، استاندار، وزیر و وکیل و مسئول، همه سخنرانی کنیم و کارگر پای حرفهای ما بنشیند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه ما به اندازه کافی برای مردم حرف زدیم، تصریح کرد: به اعتقاد من این جور مراسمات جلسه متعلق به همان قشری است که روز آنهاست، فرقی هم ندارد کارگر باشد یا معلم یا پرستار یا هر قشر دیگری. باید بگذاریم آنها حرف بزنند و ما مسئولان شنونده باشیم. ما مسئولان به اندازه کافی حرف زدیم؛ آنقدر که دیگر تکراری شده است.
بیگدلی در ادامه با بیان پیشنهادی برای برون رفت از این چرخه تکراری، عنوان کرد: اولاً اینکه ما ننشستیم پای درد دل کارگرها که ببینیم اصلاً چه میخواهند. قرار نیست که همیشه ما حرف بزنیم و کارگرها شنونده باشند. در همین مراسمات روز کارگر نصف وقتمان را بدهیم دو نفر از آنها بیایند حرفشان را بزنند و این بار ما شنونده باشیم.
وی افزود: در وهله دوم اگر واقعاً میخواهیم بزرگداشتی برای کارگر یا هر قشر دیگری بگیریم، باید عملی و اثرگذار باشد. مثلاً منِ به عنوان نماینده مردم در مجلس، بنشینم پای صحبت آنها، مسائل و مشکلاتی که دارند را بشنوم، یادداشت کنم و بعد براساس نیازهای واقعی آنها در مجلس اصلاح قانون یا پیشنهاد یا نطقی انجام دهم. بنابراین باید ابتدا خواستههای آنها را از زبان خودشان بشنویم، در مرحله بعد با کار کارشناسی ببینیم چقدر از خواستههای آنان در چارچوب قانونی و قابل پیگیری است یا اگر قانون ایرادی دارد، قانون را اصلاح کنیم. به نظر من این یعنی ارزشگذاری برای کارگر.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکید کرد: اگر ارزشگذاری برای کارگر را فقط در حد یک مراسم در روز کارگر تقلیل دهیم و منِ مسئول بروم آنجا سخنرانی کنم و هزینهای هم بر دوش دولت و کارگران بگذارم و بعد از مراسم هم یادم برود که چه اتفاقی افتاد که ارزش نیست. ارزش این است که برای روز کارگر مثلا ما در مجلس بتوانیم آن بخشی از قانون که مربوط به نحوه تعیین دستمزد و حقوق کارگران است و سالهای سال در آن چالش داریم، را اصلاح کنیم.
بیگدلی با بیان اینکه متاسفانه ما در حال حاضر هم در تعیین نحوه حقوق و دستمزد کارگران برخلاف قانون عمل میکنیم؛ توضیح داد: ماده ۴۱ قانون کار میگوید دستمزد کارگر باید براساس تورم تعیین شود؛ اما مشخص نیست براساس کدام تورم . الان ۱۰ سال است که در مملکت ما تورم وجود دارد. اگر تورم پایه و تورم این چند ساله را روی هم بگذاریم، تورم ایجاد شده ۷۰۰ درصد است؛ بنابراین طبق قانون باید حقوق و دستمزد کارگر هم ۷۰۰ درصد افزایش مییافت نه براساس میانگین تورم. از طرفی توجه نمیشود که تورم چه اقلامی در زندگی کارگر نقش دارد؛ مسکن و پوشاک و خوراک. یعنی توجه نمیشود که تورم گوشت مثلا ۱۱۰ درصد بوده است. بعد تورم 35 درصدی را برای تعیین حقوق و دستمزد کارگر در نظر میگیریم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: اگر ما بتوانیم همین یک مورد را در قانون اصلاح کنیم، از برگزاری ۱۰۰۰ مراسم برای کارگرها بهتر است. چرا که این موارد است که در زندگی آنها اثر مستقیم دارد وگرنه این مراسمات رایج و روال هر ساله نه زندگی کارگر و نه در زندگی معلم و پرستار و ... هیچ تأثیری ندارد. به جای این مراسمات اگر ما در مجلس ۴ قانون مربوط به کارگر را اصلاح کنیم و دولت نیز ۴ تصمیم خوب به نفع کارگر بگیرد، از هزار مراسم برای کارگر ارزشمندتر است./خانه ملت